Na een mooie doch vermoeiende skidag kun je natuurlijk kiezen voor après-ski en bier. Maar je kunt ook even een setje kleding thuis ophalen en meteen door naar Les Bains de Val d’Illiez. tegenwoordig ook bekend als Thermes Parc Val d’Illiez. Als je tenminste op wintersport bent in de Région Dents du Midi. In het warme natuurlijk bronwater ontspan je volledig. Met sauna en hammam en massage zijn de spieren al snel weer volledig hersteld.

Foto: Myswitzerland.com

Het complex biedt één binnenzwembad en drie buitenzwembaden in een kom op 780 m. Bij sneeuw of sneeuwval een schitterend, idyllisch plaatje. Het binnenzwembad is 34°C en heeft een jacuzzi en een aquabed. Buiten, heb je een zwembad van eveneens 34°C en een “un jacuzzi géant”. Voor de ‘ijsberen’ heb je ook een thermale rivier, waarvan de watertemperatuur schommelt tussen de 18°C en 28°C, naargelang de seizoenen. De overgang tussen de twee temperaturen is zálig!

Screeenshot Google Maps

Het voordeel is dat de baden niet zo ver liggen ; vanuit Champéry doe je er 9 minuten over en vanuit Morgins zo’n 14 minuten. Maar ook de mensen zonder auto kunnen er met het treintje geraken, komende ofwel van Champéry ofwel van Troistorrents.

Met de krachtige watersproeiers kun je helemaal ontspannen en tot rust komen.

Het binnenzwembad, met zicht op de tuinen, en de cafeteria, waar je een hapje kunt eten.

Maar naast de warmwaterbaden, kun je ook gebruik maken van een sauna, een hammam en een thylarium. Dat laatste is een stoomsauna: lage temperaturen en een hoge luchtvochtheidsgraad. Prima dus voor kinderen en ouderen.

Rustgevend, niet waar?

Foto naar Interhome

Thermes Parc (les Bains de Val d’Illiez) verhuurt onder meer via Interhome.nl ook zo’n 110 appartementen. Garant voor een wintersportvakantie van pure ontspanning. Iets voor jou?


Artus

Een 17-jarige tweetalige Belg, maar ook een Brusselse ket. Ik ben een ware bergliefhebber, die het grote geluk heeft om er drie maal per jaar te vertoeven. Mijn uitvalsbasis is Champéry (Wallis). Ik studeer Grieks-wiskunde, ben vrij sportief ingesteld, leer Russisch en ben aspirant-alpinist. Laat de sneeuw maar komen !