Na jaren contact via e-mail heb ik eindelijk kennis gemaakt met Hans & Nel van deBerghut.com in Rauris. Onze kids hebben vanmiddag in de grote tuin van hun zo sfeervol ingerichte berghotel (maar dan anders) met de jongens van Hans & Nel gevoetbald. Ik voorspel FC Rauris een glansrijke toekomst. 

roodbankje

We overnachten deze dagen in Berghutje.com. Wat is dat nu weer? Het is een 100% puur & natuur almboerderijtje of almhut die met de voor Hans & Nel zo kenmerkende sfeerelementen is verfraaid tot een plek waar je als gezin of als stel of als klein team de ultieme onthaasting beleeft.

We lopen op authentieke deBerghut.com sloffen door de hut en de ipads zijn taboe voor de kids. Ze zijn nu aan het 31-en. Leuk spel. Ik ben extreem aan het zondigen door toch even een berichtje te tikken van wat de wintersportweerman nu weer uitspookt. Mobiele wifi hotspot vanaf mijn Samsung Galaxy maakt het mogelijk. Maar ook dat is met die uploadsnelheid onthaasten! 

panorama-gastein

Vanochtend was ik voor het eerst van mijn leven in Rauris dat toch 30km piste biedt (wie heeft er geskied) en nu voor het eerst van mijn leven in het beroemde Gasteinertal. Eerlijk is eerlijk: het zijn erg regenachtige dagen maar nu aan het begin van de avond heb je dit schitterende uitzicht vanaf het berghutje. Morgen wordt weer een regendag en gaan we weer zondigen: met de auto naar de Alpentherme in Bad Hofgastein.

berghutje-binnen

Dat moet natuurlijk niet. Je hoort weer of geen weer gewoon bij de houtkachel van de hut blijven. Om er enkele dagen later weer herboren van naar het dal af te dalen. Stroom van de zonnepanelen. Water uit de bron maar wel via een leiding naar keurig sanitair in huis. De kids boven in een 4 persoons kamer en wij heerlijk beneden in een 2 persoons maker met rood geblokte lakens en op en top Heidi-gevoel.

Wie van jullie heeft wel eens zo primitief afgezonderd in een Alm die een generatielange geschiedenis van Milchwirtschaft ademt op een berg geleefd? Ikke nu snel weer dicht die Mac en terug onderduiken in het pure berggevoel.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

6 reacties

Gesloten voor reacties.