Na jaren contact via e-mail heb ik eindelijk kennis gemaakt met Hans & Nel van deBerghut.com in Rauris. Onze kids hebben vanmiddag in de grote tuin van hun zo sfeervol ingerichte berghotel (maar dan anders) met de jongens van Hans & Nel gevoetbald. Ik voorspel FC Rauris een glansrijke toekomst. 

roodbankje

We overnachten deze dagen in Berghutje.com. Wat is dat nu weer? Het is een 100% puur & natuur almboerderijtje of almhut die met de voor Hans & Nel zo kenmerkende sfeerelementen is verfraaid tot een plek waar je als gezin of als stel of als klein team de ultieme onthaasting beleeft.

We lopen op authentieke deBerghut.com sloffen door de hut en de ipads zijn taboe voor de kids. Ze zijn nu aan het 31-en. Leuk spel. Ik ben extreem aan het zondigen door toch even een berichtje te tikken van wat de wintersportweerman nu weer uitspookt. Mobiele wifi hotspot vanaf mijn Samsung Galaxy maakt het mogelijk. Maar ook dat is met die uploadsnelheid onthaasten! 

panorama-gastein

Vanochtend was ik voor het eerst van mijn leven in Rauris dat toch 30km piste biedt (wie heeft er geskied) en nu voor het eerst van mijn leven in het beroemde Gasteinertal. Eerlijk is eerlijk: het zijn erg regenachtige dagen maar nu aan het begin van de avond heb je dit schitterende uitzicht vanaf het berghutje. Morgen wordt weer een regendag en gaan we weer zondigen: met de auto naar de Alpentherme in Bad Hofgastein.

berghutje-binnen

Dat moet natuurlijk niet. Je hoort weer of geen weer gewoon bij de houtkachel van de hut blijven. Om er enkele dagen later weer herboren van naar het dal af te dalen. Stroom van de zonnepanelen. Water uit de bron maar wel via een leiding naar keurig sanitair in huis. De kids boven in een 4 persoons kamer en wij heerlijk beneden in een 2 persoons maker met rood geblokte lakens en op en top Heidi-gevoel.

Wie van jullie heeft wel eens zo primitief afgezonderd in een Alm die een generatielange geschiedenis van Milchwirtschaft ademt op een berg geleefd? Ikke nu snel weer dicht die Mac en terug onderduiken in het pure berggevoel.


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

6 reacties

Spyfromthesky · 12 augustus 2014 op 21:31

Hajo, ik weet niet hoelang je blijft zitten of hoe hoog je zit, maar zit er nog boven een bepaalde grens weer sneeuw in de bergen aan te komen?

Spyfromthesky

snowman · 12 augustus 2014 op 22:21

Ooit eens in een praaachtig afgelegen huis in Noorwegen gezeten. De koelkast was een luik in de keuken met een ladder (lekker ruime koelkast dat wel), water moest je buiten met een echte klassieke pomp oppompen, toilet was een gebouwtje buiten met een gat in een houten plank, warm water via een houtkachel en heel minimaal stroom via panelen. Echt een prachtig sfeervol toch best ruim huis midden in een glooiende schaapsbergweide, vol met van die karakteristieke lage stenen muurtjes. Huis had overigens de allermooiste natuurstenen haard die ik ooit heb gezien. Erg blij dat meegamaakt te hebben. Tijd om de fotoalbums in te duiken!

Gerda (Den Haag/Nootdorp) · 13 augustus 2014 op 00:15

Wat is dit leuk zeg !! Geniet lekker verder met je gezin, veel plezier daar !!

jeroen · 13 augustus 2014 op 12:11

Gaaf hor, alpentherme is leuk….vooral het mega bubbelbad met 39gr water…..achter glas de bergen bewonderend…2 weken geleden nog in gelegen.
Overigens Hajo, als je in Bad Gastein bent zal je opvallen dat alles daar een beetje vergane glorie lijkt qua gebouwen….enig idee wat de oorzaak is ?

Valentijn · 15 augustus 2014 op 14:37

Afgelopen winter heb ik er een paar uur geskied. Aantal schitterende pistes en met name een geweldig panorama. Ook de sleepliften zijn niet alledaags kan ik je zeggen…

Bij goede powder kan je hier denk ik een prachtige dag beleven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *