Na jaren contact via e-mail heb ik eindelijk kennis gemaakt met Hans & Nel van deBerghut.com in Rauris. Onze kids hebben vanmiddag in de grote tuin van hun zo sfeervol ingerichte berghotel (maar dan anders) met de jongens van Hans & Nel gevoetbald. Ik voorspel FC Rauris een glansrijke toekomst. 

roodbankje

We overnachten deze dagen in Berghutje.com. Wat is dat nu weer? Het is een 100% puur & natuur almboerderijtje of almhut die met de voor Hans & Nel zo kenmerkende sfeerelementen is verfraaid tot een plek waar je als gezin of als stel of als klein team de ultieme onthaasting beleeft.

We lopen op authentieke deBerghut.com sloffen door de hut en de ipads zijn taboe voor de kids. Ze zijn nu aan het 31-en. Leuk spel. Ik ben extreem aan het zondigen door toch even een berichtje te tikken van wat de wintersportweerman nu weer uitspookt. Mobiele wifi hotspot vanaf mijn Samsung Galaxy maakt het mogelijk. Maar ook dat is met die uploadsnelheid onthaasten! 

panorama-gastein

Vanochtend was ik voor het eerst van mijn leven in Rauris dat toch 30km piste biedt (wie heeft er geskied) en nu voor het eerst van mijn leven in het beroemde Gasteinertal. Eerlijk is eerlijk: het zijn erg regenachtige dagen maar nu aan het begin van de avond heb je dit schitterende uitzicht vanaf het berghutje. Morgen wordt weer een regendag en gaan we weer zondigen: met de auto naar de Alpentherme in Bad Hofgastein.

berghutje-binnen

Dat moet natuurlijk niet. Je hoort weer of geen weer gewoon bij de houtkachel van de hut blijven. Om er enkele dagen later weer herboren van naar het dal af te dalen. Stroom van de zonnepanelen. Water uit de bron maar wel via een leiding naar keurig sanitair in huis. De kids boven in een 4 persoons kamer en wij heerlijk beneden in een 2 persoons maker met rood geblokte lakens en op en top Heidi-gevoel.

Wie van jullie heeft wel eens zo primitief afgezonderd in een Alm die een generatielange geschiedenis van Milchwirtschaft ademt op een berg geleefd? Ikke nu snel weer dicht die Mac en terug onderduiken in het pure berggevoel.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

6 reacties

Gesloten voor reacties.