Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

obertauern
Lees verder >

De leukste familievakantie beleef je hier.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Kijk al uit naar skiën

Die Tauplitz
Lees verder >

De prachtige natuur vormt een ideale bestemming voor het hele gezin.

Onstuimige kerst voor de Lage Landen en poedersuiker kerst voor noordelijke Alpen

check ook eens

68 Reacties

 1. Maarten schreef:

  Goed bericht Ronaldo! Wat een plaatjes trouwens waar de dump wel is geweest. Ben erg benieuwd hoe het zich verder ontwikkeld. Het hoger berekenen van het hoog mag van mij een trend worden… erg benieuwd of dit morgen doorzet. De sneeuw in de noordalpen zal morgen weer de goede kant op moeten gaan in de kaarten. Anders zie ik dat niet goedkomen. Al zullen beide ontwikkelingen tegelijkertijd wel niet kunnen in dit geval, als het dan maar 1 van de twee wordt. Wat er nu op de kaarten staat heeft niemand wat aan.

 2. Tobias schreef:

  @ Ronaldo Chapeau voor het schrijven van dit weerbericht, er zitten duidelijk weer winnaars en verliezen tussen. Maar als je gaat bekijken wat er verder in de wereld gebeurd is het alleen maar een feest dat we uperhaupt op wintersport kunnen, ongeacht 3 meter sneeuw of een groene weide, de gezellheid van de familie staat toch voorop? 🙂 maar goed, bak sneeuw voor de noordelijke alpen en dolomieten is nooit weg:) fijne avond en bedankt voor jullie berichtgeving.

 3. David schreef:

  Top weerbericht weer. Eerste kerstdag lijkt voor mij in Bad Hofgastein regen in het dal op te leveren maar skitechnisch ziet de eerste kerstweek er prima uit voor mij. Voor de mensen die naar Portes du Soleil, Evasion Mont Blanc, Grand Massif gaan (hoewel lager gelegen gebieden met matige kunstsneeuw natuurlijk een risico zijn) zeer tegenvallend, voor Westelijke Zuidalpen super, en de rest toch best prima, zo te zien deze eerste kerstweek. Iig beter dan vorige 2 jaar, dat is erg fijn…

 4. erwin schreef:

  @Ronaldo, ik denk dat we (inclusief mezelf) de hand in eigen boezem moeten steken nadat we zo vaak mis hebben gezeten ….. Zijn de weergoden prutsers of….

  • Ronaldo schreef:

   ????
   Verklaar je nader waar wij (zo vaak) mis hebben gezeten dan??

   • erwin schreef:

    Ik bedoel daarmee het volgende @Ronaldo:
    Hoe vaak hebben we niet gedacht dat dit jaar de N-Alpen wel een goed natuursneeuw jaar zouden hebben met kerst? Kijk daarnaast eens naar de titel van het ochtendbericht (witte kerst onafwendbaarvoor N-Alpen) en titel vanavond (poedersuiker kerst voor N-Alpen). Dat ziet er tochook niet uit als een consistent verhaal op dezelfde dag? Daarnaast hadden we ook voor de LL gezien de voortekenen (AO, Vortex, SSW, splitsing poolwervel, kansberekening etc etc) wat meer verwacht dan wat we nu voorgeschoteld hebben gekregen…

    Bye the way: ik heb, ondanks dat ik heel veel tijd aan kaartanalyse besteed, me dit seizoen al zeer vaak op het verkeerde been laten zetten door de weergoden. Maar om de weergoden dan prutsers te noemen…. Blijkbaar zijn wij niet in staat de escapesvan de weergoden goed te voorspellen…. En wie is dan de prutser? Voor mij is dat een retorische vraag waarbij ik zelf ook strak in de spiegel kijk.

    • erwin schreef:

     Daarnaast zou de strijd van Hajo tegen de weergoden met zijn BV’s (indien dat werkelijk prutsers waren) wel een schier eenvoudige zijn…. Want onze Hajo wil toch ook zeker niet van een stel prutsers verliezen 🙂

     • Ronaldo schreef:

      Goed lezen is ook in jouw geval een vak Erwin.
      Titel was niet zo als jij vemeld “onafwendbaar”. Frederic schrijft duidelijk “zo goed als onafwendbaar”.
      De eerste neerslaggolf geeft ook in Frederic z’n bericht niet meer dan een laagje poedersuiker van 5 centimeter.
      Gewoon dus een witte 1e kerstdag voor de noordelijke Alpen.
      Ik beschrijf het als een laagje poedersuiker en Frederic beschrijft het anders. Ik zie nergens dat Frederic beschrijft dat we dikke lagen sneeuw krijgen met kerst!
      En net als vanmorgen zoals Frederic beschreef zit er op de 2e neerslaggolf meer sneeuw. Alleen is dat voor de 27e. En das nou net geen kerst meer. Maar als je alles bij elkaar optelt dan is 20 cm haalbaar. En ook in Frederic z’n bericht zitten veel mitsen en maren. Terecht.
      Uiteindelijk is dit dus wel een consistent verhaal. Frederic en ik zitten echt op 1 lijn.
      Oh ja….we hadden erbij kunnen vermelden dat 2e kerstdag dat poedersuikerlaagje wellicht weer wegdooit. Maar dan is wel de 1e kerstdag gered ondanks alle misère in de kaarten.
      Het is zoals je het wilt lezen.
      Wat zou je zeggen van de volgende titel: 1e kerstdag heel misschien wat sneeuw wat toch weer wegdooit en daarna weten we het niet meer hoor!
      Dat is natuurlijk te stom voor woorden. Dus schrijven we een pakkende titel en informeren altijd wat de titel inhoudt.
      En misschien komt er helemaal geen poedersuiker laagje. Dan heeft Frederic nog meest gelijk met “zo goed als onafwendbaar”.
      Over die AO en SSW etc kan ik kort zijn.
      Het is maar wat je verwachtingspatroon ervan is. Op 9 december schreef ik, ondanks de veelal geweldige en enthousiaste berichtgeving van de collega weermannen, dat het met de winter in 2016 niets meer zou worden. Achteraf kijk je een koe in de kont maar daarin hebben we ook gewoon gelijk gekregen. De aanwijzingen waren echt wel aanwezig dus hulde voor die berichtgeving. Maar hoe vaak krijg jij bij poker in één hand de flush toegespeeld?
      Ook hier is vaak gezegd door oa Ab en ons team dat de puzzelstukjes goed moeten vallen.
      Onze berichtgeving is gewoon goed, accuraat en enthousiast en zo nu en dan confronterend. Dat maakt deze site uniek. Daar gaan we, als het aan mij ligt, nog jaren mee door. Opent ook de deur voor leuke en nette discussies.

     • Hans schreef:

      Nog bedankt voor jouw berichtgeving @Ronaldo en dat in “deze” moeilijke tijden. Helemaal mee eens vooral de laatste alinea! 🙂

 5. erwin schreef:

  Vanavond maar weer hopen en duimen dat er een paar ‘Jan van Soestjes’ members in het gfs 18u ensemble zitten

  • erwin schreef:

   Zelfreflectie is een vak wat niet iedereen goed verstaat Ronaldo. Datis mij wel duidelijk. Ik in ieder geval wel. Want is zeg gewoon waar het op staat. Ook als ik daarbij zelf eens goed in de spiegel moet kijken.

   • erwin schreef:

    Een witte kerst zo goed als niet afwendbaar en poedersuikerlaagje rijmen naar mijn mening niet zo met elkaar. Maar de weermannen denken blijkbaar altijd het gelijk aan hun zijde te hebben. Prima. Dat verder weer met de gfs 18u zou ik zeggen.

 6. Leo schreef:

  Impressie van Wetteronline:

 7. Cors schreef:

  Ga het buitenbadje voor de kids maar eens van zolder halen, met zulke hoge temperaturen op de kerstdagen, heerlijk gewoon:-)

 8. Jan van soest schreef:

  Prettig bericht, handdoeken staan op marktplaats inmiddels.
  Mooi dat er toch wat sneeuw valt, geeft inderdaad het Kerstgevoel een extra boost!

  • erwin schreef:

   Beste Jan, de sneeuw staat al dagen in de kaarten en enembles. Grote vraag was alleen of dat serieus qua omvang zou zijn of een sch*t laagje zoals de gfs 12u nu berekent… Dus met die poedersuikerlaag hoeven we echt niet blij te zijn. Het is te hopen dat een ‘Jan van Soestje’toch nog het echte werk gaat verrichten (> 10 cm sneeuw). Gezien het ensemble is er meer mogelijk dan de gfs12 hoofdrun nu laat zien.

   • Asten (Harmelen) schreef:

    Zo is het… er zijn vanaf komende zaterdag gewoon ook nogal wat members (GFS) die de neerslagband meer tegen de Alpennoordkant aandrukken. Die momenten liggen bij de verschillende weermodellen (GFS, ECMWF, GEM etc) vooral van zaterdag in de loop van de dag tot en met woensdag aan toe.

    Als er inderdaad 10 cm valt (het liefst na het toch wel warme intermezzo op maandag) dan hebben vooral de Oostenrijkse wintersporters aan de noordzijde op de hoger gelegen pisten een prima wintersportweek mét een winters landschap. De sneeuwval van 2/5 cm per 6 uur heeft er al regelmatig opgestaan bij veel members (GFS) dus ik verwacht dat dit nog terugkomt. Kans is aanwezig met hogedrukopbouw ten noordwesten van de Alpen. Alleen moet het niet te snel weer zijn invloed naar het oosten uitbreiden.

 9. Roy schreef:

  Respect voor je bericht Ronaldo. Het is niet gemakkelijk om blij te schrijven voor de ene helft maar tegelijkertijd ook mee te treuren met de andere helft van de wintersporters. Nu het hoog noordelijker wordt berekend worden de kansen steeds kleiner voor nog een ietsje pietsje sneeuw voor de West-Alpen. Vele Nederlanders zagen hoe afgelopen seizoen sneeuw met helikopters en vrachtwagens werd aangebracht om de kerstvakantie nog wat te kunnen bieden. Komende kerst is wellicht een tikje beter dan afgelopen jaar vooral hogerop door de novembersneeuw, maar ook voor veel laaggelegen gebieden een grote domper. Ik heb nog een klein beetje hoop op een Jan van Soestje dus heb ik alvast een stapeltje handdoeken klaar gelegd om in de ring te kunnen werpen! 😉

 10. Jeroen Br. schreef:

  Noordelijker component van het Europoort, maakt dat de wind meer oostelijk ?
  Kan daarmee transport kou vanuit Siberië op gang komen, of moet het echt een scandihoog worden om de kou vanuit het oosten te laten komen?

 11. Jeroen Br. schreef:

  Laat ik de vraag andere formuleren, stel Eurohoog met kern boven groot Brittannië, verandert dat wat aan de weers situatie zoals we de afgelopen weken hebben gehad waarbij de kern van het Europoort veel zuidoostelijker lag?

  • Ronaldo schreef:

   Is niet 1-2-3 eenvoudig te beantwoorden Jeroen.
   Ligt helemaal aan de vorm van het hoog en hoe de as van zo’n hogedrukgebied zich ontwikkeld.
   Een Schotland Hoog met de as ZW NO geeft meer kans op een LL winter dan een scandihoog met een noord zuid as en de kern boven Zweden.
   Een kogelrond Scandihoog met de kern tussen IJsland en Noorwegen is het mooist, maar die hadden we in september en oktober al gehad 🙂

 12. Talitha schreef:

  Wij gaan naar Les Sybelles open 2-1 en daar ligt echt nog heel weinig sneeuw…. jammer, want we hadden ons echt verheugd op een paar leuke tochtjes. Lol hebben we toch wel, maar het hd gewoon leuker geweest met een lekker pak sneeuw….. welterusten allemaal….

 13. Jeroen Br. schreef:

  [img]http://www.sneeuwhoogte.nl/wintersport/duitsland/sauerland/skigebieden%20sauerland/winterberg/webcams[/img]. Sneeuwkanonnen staan te bulderen in Winterberg

 14. Asten (Harmelen) schreef:

  GFS 18.00 laat een kantelend hogedrukgebied zien ten noordwesten van de Alpen. Jammer van dat verrekte bobbeltje in het hoog dat net over de Alpen reikt maar deze run is al wel beter… noordwestelijke stroming en tijdens de kerst in Oostenrijk regelmatig lichte sneeuw… af en toe iets intensiverend… spannend !

 15. Martijn sonnenberg schreef:

  keurig en helder bericht Ronaldo, en volgens mij durf je redelijk te reflecteren op je stellingname.
  Toch is de winter nog lang niet voorbij, volgens mij is het noordelijk halfrond beduidend kouder dan afgelopen jaren (maar weet niet goed waar ik dat in getal kan vinden), als ik zo kijk naar de archiefkaarten:

  2016

  http://www.meteociel.fr/modeles/gfse_cartes.php?ech=6&code=0&mode=9&heure=12&jour=20&mois=12&annee=2016&archive=1&carte=1

  2015

  http://www.meteociel.fr/modeles/gfse_cartes.php?jour=20&mois=12&annee=2015&heure=12&archive=1&mode=9&ech=6&runpara=0&carte=1

  2014

  http://www.meteociel.fr/modeles/gfse_cartes.php?jour=20&mois=12&annee=2014&heure=12&archive=1&mode=9&ech=6&runpara=0&carte=1

  2013

  http://www.meteociel.fr/modeles/gfse_cartes.php?jour=20&mois=12&annee=2013&heure=12&archive=1&mode=9&ech=6&runpara=0&carte=1

  2012 leek we lkoud (kouder?)(maar andere kleursetting op de kaarten):

  http://www.meteociel.fr/modeles/gfse_cartes.php?jour=20&mois=12&annee=2012&heure=12&archive=1&mode=9&ech=6&runpara=0&carte=1

  Wachten nu tot het evenwicht zich naar onze kant uit corrigeert. De regel is dat dit meestal vrij vlot gebeurd met de nodige ongemak (regen in de zomer, sneeuw in de winter). Liefst nog dusdanig dat de 2e kerstvakantieweek een dikke dump meedraagt (zoals afgelopen jaren ook vaker, en ook vorig jaar was er nog niet direct sneeuw in zicht rond deze datum)

 16. erwin schreef:

  Gfs 18u laat de neerslag veel beter doorkomen op 27 december dan de gfs12u ! Met hier toch veel meer dan poedersuiker!

 17. erwin schreef:

  Op 30-12 grote verschillen tussen Zuid en Noord Nederland qua temperatuur.Mogelijk zelfs een ijsdag in het ZO van de LL in deze run terwijl het in get NW mogelijk 7 tot 8 graden wordt. De hoofdrun berekent zelfs mogelijk wat zeer lichte sneeuw (poedersuiker :-)?) in Groningen in de nacht van 30 op 31 december.

 18. Mark (breda) schreef:

  Mensen…carpe diem. Dat gezeur en gezever over wellus nietus mag toch wel een stoppen nu toch? Respect voor de weermannen die hier hun uiterste best doen er naast realisme ook een eigen sausje over gooien. Alle weermannen hebben een eigen manier van schrijven. Heerlijk die afwisseling.

  En toch zijn er frequente bezoekers die keer op keer kritiek uiten en proberen er gaten in te schieten. Is dat egocentrisch? Jaloezie? of gewoon een karaktertrekje dat ook tijdens gezelschapsspellen ed naar boven komt? Bloedirritant vind ik. Kap daar eens mee.

  En nu weer terug naar het weer man!

 19. erwin schreef:

  In het nieuwe jaar buldert de WC er goed in met een fors aantrekkende wind en 11-13 graden en keiharde regen op 2-1-2017.

  • erwin schreef:

   Dat neerslaggebied via die WC trekt op 3 en 4 janauri door en zal het hele Alpengebied veel neerslag brengen met een forse W/NW wind. Sneeuwgrens zal uiteraard in dat geval niet de dalen wit maken maar daar gewoon regen zijn.

   • Leo schreef:

    ??? Waar zie je dat / waar baseer je dat op? Op de kaarten staat enorm veel uitzakkende kou; sneeuwgrens zou (in overigens deze hoofdrun die ongetwijfeld een uitbijter zal blijken, daarnaast is het wel heel ver weg in de tijd) rap dalen tot 400 meter en lager.

    • Patrick schreef:

     Beste weermannen,
     Natuurlijk doen jullie je best om ons een zo duidelijk en juist mogelijke voorspelling aan te bieden . Maar geef toe dat zulke tegenstrijdige berichten zoals hierboven waar Erwin voor begin januari een aantrekken WC circulatie geeft met veel neerslag voor de gehele alpen terwijl Leo dat weer in vraag trekt .
     Sorry hoor maar daar heeft de gewone leek zoals ik niet veel aan . Wat moeten we dan nog geloven . Bovendien vind ik nu al vooruitkijken naar begin januari gewoon larie . Is toch veel te ver vooruit !!! Tegen die tijd kan het nog 5 keer zijn veranderd .
     Ik heb de indruk dat deze site er één is die meer voorzien is voor de specialisten die tegen mekaar kunnen discussieren .

 20. Jesse schreef:

  Sneeuwgrens?

  • Leo schreef:

   Heel vette meteofictie dit; eigenlijk op basis van zo’n enkele run m.i. eigenlijk niet de moeite waard vooralsnog veel al te serieuze aandacht aan te schenken Maar, lekker is ie wel. Sneeuwgrens laag; snel dalend tot 400 meter en lager.

   Alle dalen dik wit dus.

   Dit is overigens het totaalplaatje dat er bij hoort 😉
   Voorts hoger in de atmosfeer enorm veel extreem koude lucht die uitzakt. Onwaarschijnlijk (nog) en zoals gezegd nogal van de meteo-fictie maar het geeft wel een mogelijkheid aan !

   • Kris Mampaey schreef:

    is weeral verdwenen! Nada komma nul voor de Franse Alpen! Dit bewijst weeral eens hoe moeilijk GFS het heeft op langere termijn!

    • Maarten schreef:

     haha. Dit was een kaart voor over 13 dagen! Daar heeft niet alleen GFS het moeilijk mee. Geen enkel model is op deze termijn betrouwbaar. Niet verder kijken dan 3 a 4 dagen voor een grote zekerheid. Tot 6 dagen is het nog redelijk betrouwbaar, tot 8 dagen kan je er een idee bij krijgen. En daarbuiten wellicht een trend of regelrechte meteofictie.

 21. Mark (breda) schreef:

  Wat versta je onder poedersuiker in Groningen Erwin? Heb je het over hetzelfde als in de alpen nu? Dan kan code rood vast worden uitgevaardigd en gooi ik mn agenda leeg. Ik ga er wel van uit dat dit klopt want anders zal ik je er toch op aan moeten spreken. Dat zou zonde zijn.

  • erwin schreef:

   nee, een paar millimeter marc. Overigens zeer ver weg dus pure meteofictie Je mag me er altijd op aanspreken marc. Ik zeg gewoon als ik er naast zit. Zouden er meer moeten doen. Stukje zelfreflectie is altijd prettig. Daarnaast blijft het een kunst en uitdaging om de escapes van de weergoden wel goed te voorspellen zonder op ze af te geven 🙂

 22. Mark (breda) schreef:

  Nou gelukkig dan kan ik veilig naar Groningen over 2 weken….zou toch wat zijn Edwin.

  Welterusten allemaal!

 23. Joke, Riederalp schreef:

  http://www.srf.ch/meteo/lokalprognose?id=417323102 Tja……. vergeet je bikini niet in te pakken!

 24. Jeuj en hoera, eindelijk een sneeuwlaagje in sommige delen v/d Alpen.
  Maar voor de LL niet bepaald gunstige vooruitzichten:
  [IMG]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/148227664715625845_1923139321242493_3578254562797098302_o.png[/IMG]

  😮

 25. Net nog wat leuke statistieken gelezen via Facebook:

  Looking at Christmas climate records, we have seen a broad spectrum of weather for the holiday. Average highs are generally in the mid 30s to mid 40s, while average lows are in the teens. We’ve seen record warmth with temps climbing all the way into the lower 60s to bitter cold with record lows well below zero in most spots! Elko dropped down to -41 degrees on Christmas of 1924! And yes, of course, most sites have recorded significant snowfall on Christmas, with Ely seeing 13 inches in 2003 and Elko 6.4 inches in 1945!
  If you are interested in local weather records and climatological data, go to: http://w2.weather.gov/climate/index.php?wfo=lkn

  [IMG]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/148228136415622450_1203535313017190_24465921365964598_n.png[/IMG]

 26. Maarten schreef:

  Nog altijd geen veranderingen op komst voor wat betreft de kaarten. Kleine kans dat het hoog zich dermate noordwest verplaatst dat delen van Oostenrijk kans maken op een Noord stau, maar voor de rest is het gewoon een hoog tot en met oudjaarsdag. Daarna in het GFS ensemble wel wat kaartjes die het eurohoog doorbreken met sneeuw voor de alpen. Voor wat het waard is……

 27. Bas schreef:

  Elke dag hoop ik op betere kaarten, maar elke dag is het tot nu toe een deceptie!
  Natuurlijk weten we niet wat jan en feb nog gaat brengen, maar voordat je het weet zijn ook die weer voorbij.

 28. Ronaldo schreef:

  Dit is Piemonte. Mooie fotoserie via Wetteronline:
  http://www.wetteronline.de/fotostrecken/2016-12-20-si?part=single

 29. maarten schreef:

  Gister avond liep ik buiten en door de mist kon ik ze niet zien.
  Ganzen wat een kabaal het duurde minuten lang.
  Ik hoor jullie wel eens zeggen.
  Als de ganzen massaal gaan trekken dan kan de winter zich in de LL uit gaan strekken.

 30. EKlop schreef:

  Ik vind het echt van de zotte hoe reacties hier zijn. Sterker nog, het begint me zelfs tegen te staan en ik denk dat WSWM moet oppassen dat dit niet tegen zich gaat werken. Aan het aantal reacties per bericht te zien, zijn de bezoekersaantallen behoorlijk gegroeid t.o.v. vorig jaar, maar groei komt met pijn. Ik merk dat ook weermannen zich genoodzaakt voelen zich te weren tegen reacties en dat gaat op termijn een negatief effect hebben. (let wel: ik vind feedback goed, maar dat is iets anders dan azijn sfeer maken)
  Maar het is absurd om op 21 december te roepen dat de winter al bijna voorbij is, en dat gebeurd nu praktisch bij ieder bericht.
  Wat mij betreft voeren we ASAP een systeem in waarin je reactie kan ‘beoordelen’ en je reacties onder -1 niet meer te zien krijgt. (Tweakers.net vind ik een goed werkend reactie rate systeem).

  • Hans schreef:

   EKlop, bezoekersaantallen is m.i. al jaren bij tijd en wijle (erg) hoog.
   Ook dat de WSWMnen af en toe worden geschoffeerd. Een asap werkt volgens mij ook niet want een lolbroek kan zo van alles wegzappen.

  • Roy schreef:

   Like/dislike systeem heb ik al eens voor geopperd en wellicht je naam koppelen aan starter/junior/senior en achter de weermannen; Pro(ffesional) of iets in die richting zodat leken de bijdragen op een soort weegschaal kunnen leggen. Mijn stem heb je Eklop. Bij -2 eruit is wel wat snel. 2 lolbroeken en je bent weg.

   • Maarten schreef:

    Mensen moeten zich allemaal niet zo druk maken. Je kan de titels en berichten soms iets te veelbelovend vinden. Vind ik soms ook. Als je er een probleem mee hebt dan ga je lekker kijken bij de concullega’s van deze site kijken. Je kan ook nog een voorkeur hebben voor de verschillende weermannen op deze site die je wel volgt en wie minder.

    Laten we lekker normaal gedoen, er is al genoeg ellende op deze wereld en daarbij nadert de kerst.

    Voor iedereen hier dan alvast fijne kerstdagen en een goed en sneeuwrijk begin van gewenst.

 31. Henrik schreef:

  Geen zorgen, sneeuw gaat er niet meer vallen voor de kerst. Hoeven we ons daar niet druk over te maken:-) Misschien beetje wolken en wat verdwaalde vlokjes met 1e kerstdag maar dat mag geen naam hebben uiteraard. Daarna gelukkig weer zonnig, want als het toch niet gaat sneeuwen dan maar lekker zonnetje.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.