Hintertuxer gletscher

EINDELIJK, ja laat me zo maar beginnen want het is van april geleden dat ik nog op mijn snowboard heb gestaan. Echt klagen mag ik natuurlijk niet, maar wachten tot december was geen optie. Met ons twee hielden we de weerberichten in het oog en toen dachten we “waarom niet naar de Hintertuxer Gletscher?” Heerlijk een nieuw gebied ontdekken, weer een nieuw avontuur. Dat je natuurlijk hier op wintersportweerman kan volgen.

De Hintertuxer gletscher enkele feitjes

Het leuke aan de Hintertuxer is dat je hier het ganse jaar door kan genieten van de sneeuw. Nu de afgelopen zomer hebben de gletsjers te lijden gehad onder de warmte.  Maar de laatste weken viel er een massa sneeuw. Vorige week stond er nog 40 centimeter op het programma en wij kregen meer en meer kriebels. Momenteel is er zo’n 20 kilometer aan pistes geopend, genoeg om die eerste kriebels te kalmeren. Dat we op onze dag van aankomst mochten arriveren in de sneeuw was een geschenk. Zo’n 55 centimeter was er doorheen de dag en nacht gevallen. Die woensdag zou beginnen in de poedersneeuw. Verse sneeuw in september, het lijkt een beetje een droom. Ok, de mist, ja dat was een spelbreker, maar toch. Dag 1 was al een leuk begin!

Hintertuxer Gletscher op 20/09/2017

Hintertuxer Gletscher op 20 september 2017

In Hintertuxer kan je via 1 gondel naar boven, vervolgens kan je nogmaals overstappen richting een niveautje hoger en dan kan je uit 2 gondels kiezen. Een hele trip dus, maar je krijgt hier wel prachtige pistes als resultaat. Heerlijk brede pistes, voornamelijke rood,maar dit is een prima plek om te oefenen. Daarnaast viel het ons ook op dat de sneeuw van topkwaliteit is. De eerste ijsplekken hebben wij pas om 15H00 tegen gekomen. Eerlijk ? Dat kan toch tellen wanneer je in de septemberzon zit te wintersporten! Ja want alsof 55 centimeter nieuwe sneeuw niet al top was, kregen we ook nog eens een blue bird cadeau op dag 2. GENIETEN!

Hintertuxer op 21 september

Hintertuxer Gletscher op 21 september 2017

Wat een start van het nieuwe seizoen. Wij gaan trouwens hier morgen nog een dagje genieten en dan duiken we ook in de gletsjer! Ben je benieuwd naar deze beelden, volg dan zeker alles hier! Wil je meer weten over deze topbestemming? Klik dan zeker even hier!!!

Hintertuxer gletscher

Hintertuxer, hoogste uitzichtpunt op 3250 meter

Hier nog een klein filmpje van hoe leuk wij het hier hadden! Trouwens volg Wintersportweerman ook op facebook, want daar zijn doorheen de dag ook leuke foto’s en filmpjes gepost live vanuit Hintertux!

Hintertuxer gletscher 21/09/2017 from dennis schaeken on Vimeo.


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

4 reacties

Gesloten voor reacties.