tegernsee1901

De Tegernsee in Beieren. Kijk zelf hierrr hoe de zon er opkwam vanochtend. De korte vliegtuigsporen verraden dat de sneeuw nog ver weg is. Alleen in de Franse Alpen zien we bewolking binnentrekken momenteel. Dinsdag en woensdag staan aan de noordkant van de Alpen weer in het teken van sneeuw. Dus scoren we vandaag even mooie plaatjes voor het Grand Beau donderdag weer acte de présence geeft!

innsbruck1801

Innsbruck vanaf de Nordkette. Klik zelf door archief.

kufstein1801

Blik op Kufstein

thermiek-zell1801

Een thermiekwolk boven Zell am See tijdens koude nacht

zillertalarena1801d

De Zillertal Arena vanochtend

stmartin1801

St. Martin am Tennengebirge, de rustige plaats met enkele mooie pistes en perfecte uitvalsbasis voor Annaberg, Obertauern, Flachau en Schladming.

flaine-autos

Flaine vannacht – Foto: Michael

laclusaz1801

La Clusaz in Savoie Mont Blanc

kleinescheidegg1801

Kleine Scheidegg in Berner Oberland

eggiwil1801

Eggiwil in Berner Oberland op 750m

skywork1801

Vliegveld Bern-Belp (510m) met Skywork Airlines

En Jannes zonder wie deze site waarschijnlijk onder de ballast van duizenden bezoekers was bezweken zit in Ischgl….

Jannes Beterams die de techniek doet achter Wintersportweerman.nl zit een week in Ischgl met zijn vriendin. Hoe zijn de…

Geplaatst door Wintersportweer op maandag 18 januari 2016

Gefeliciteerd Jannes. Ja als je iemand op zijn of haar verjaardag al feliciteert moet het op een dag als vandaag als hij daar zit zeker!

niedersfeld-winterberg1801

Niedersfeld bij Winterberg in Sauerland vanochtend

In de Wintersport-Arena Sauerland is ook alles snor vanochtend: 81km pistes, 86 liften en 364km loipes. Alleen de website is overbelast! Haha.

novose-beaufortain1801

Sneeuwhoogte Savoie Mont Blanc op 2240m

Wat een sneeuwontwikkeling zeg! Wat een winter… bizar… en nu is het bijna gedaan. Nog niet helmaal maar wel bijna.

watnogvalt

Het meeste is nu wel gevallen maar dinsdag en woensdag is er weer even noordstuwing

In de nieuwste berekening wordt duidelijk minder berekend voor de sneeuw na de sneeuw. Ach: een beetje aanzien. In ieder geval wordt het nevelig en bewolkt en komt er lichte sneeuw met lage sneeuwgrens langs de hele noordkant net niet tot aan Die Tauplitz. Daar blijft het mooi zonnig en koud.

pluimfraalp

Ensemble Franse Alpen

In de pluim voor de Franse Alpen zien we dat het niet veel meer voorstelt. En verder is het opvallend droog in de pluim. Dat staat voor een geleidelijke verzachting zonder fronten. Dar is zelfs voor de Lage Landen denkbaar. De modellen zijn er nog niet uit.

pluim-oostenrijk

Ensemble Oostenrijk

Gek genoeg zien we in Oostenrijk een hogere berekening terwijl de sneeuw toch echt uit het westen komt. Dat komt omdat het vocht over de Zuid-Duitse hoogvlakte schuift en daar in de noordstuwing wordt opgenomen. In het vervolg dan ook weinig sneeuw meer. Gelukkig is de extreme verzachting van de ochtendrun een uitbijter. Gemiddeld zitten we goed en dan is er nog “de baard”. De leuke kansen zeg maar.

zuidkant1801

Ensemble zuidkant

Aan de zuidkant geen hoop op sneeuw van moeder natuur. Wat zullen mensen daar genieten van de zon.

rifugiosalei_panoramica1801

Heb ik te veel gezegd? De Langkofel boven Val Gardena van waar je de wereldbekerafdaling naar S. Christina kunt skiën. Zal het nog lukken met de natuursneeuw voor de krokus? We gaan het zien…

PS In de 06u run van het Amerikaanse model keert de winter na korte pauze eind januari al terug!

06winterterug


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

25 reacties

Gesloten voor reacties.