Om de overgang naar de Kleine Kleine IJstijd goed in kaart te brengen mogen we de berichten uit Corsica van afgelopen weekeinde niet overslaan. In de video hieronder hoor je het een man op leeftijd luid en duidelijk zeggen: “Het sneeuwt elke winter op Corsica…. maar dit? Nog nóóit meegemaakt!” Het bijzondere is natuurlijk dat de sneeuw viel bij een sneeuwgrens van amper 200 tot 300m. 

Deze video bekijk je als liefhebber natuurlijk meteen 3 keer (bron)! Mooie foto’s ook in dit artikel en in dit facebook albumpje:[fbphotos id=555576267809916]Hier nog een bericht over de 1500 Corsicaanse huizen waar de stroom uitviel. Plakken we er meteen het Telegraaf-bericht achter van de uitval van de verwarming in Val d’Isère door bevriezing van de ketels eergisteren en we hebben een voorproefje van things to yet come. Hier een kersverse update over het gedrag van onze inslapende zon.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

5 reacties

Gesloten voor reacties.