Om de overgang naar de Kleine Kleine IJstijd goed in kaart te brengen mogen we de berichten uit Corsica van afgelopen weekeinde niet overslaan. In de video hieronder hoor je het een man op leeftijd luid en duidelijk zeggen: “Het sneeuwt elke winter op Corsica…. maar dit? Nog nóóit meegemaakt!” Het bijzondere is natuurlijk dat de sneeuw viel bij een sneeuwgrens van amper 200 tot 300m. 

Deze video bekijk je als liefhebber natuurlijk meteen 3 keer (bron)! Mooie foto’s ook in dit artikel en in dit facebook albumpje:[fbphotos id=555576267809916]Hier nog een bericht over de 1500 Corsicaanse huizen waar de stroom uitviel. Plakken we er meteen het Telegraaf-bericht achter van de uitval van de verwarming in Val d’Isère door bevriezing van de ketels eergisteren en we hebben een voorproefje van things to yet come. Hier een kersverse update over het gedrag van onze inslapende zon.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

5 reacties

Gesloten voor reacties.