header_route_oostenrijk_renault

Er zijn vele wegen die naar Oostenrijk leiden… maar welke route is het meest ideaal? Dat is natuurlijk voornamelijk afhankelijk van je eindbestemming, met Google Maps kun je de route er naartoe gemakkelijk uitstippelen. Veel wintersporters doen dit, waardoor het zomaar zou kunnen gebeuren dat het heel druk is op je geplande route. Daarom hier de oplossing! Speciaal voor jou staan hier een aantal handige tips op een rij. Op basis van onze eigen ervaring en tips van andere doorgewinterde Oostenrijkfans hebben we dé plekken geselecteerd waar je onderweg even extra op moet letten. Lees je mee?

wswm_overzicht


Nederland uit: linksrheinisch oder rechtsrheinisch?
Na alle voorpret is het dan eindelijk zover: je stapt in de auto op weg naar wintersport! Zodra je de Nederlandse grens overgaat begint je vakantiegevoel pas écht. Maar waar ga je de grens over? Je navigatie geeft de route, maar als daar files staan is het toch fijn om een alternatieve weg te kunnen nemen! Nederland kun je op twee manieren verlaten richting Oostenrijk: ‘linksrheinisch’ of ‘rechtsrheinisch’. In Nederland zijn dit niet heel bekende begrippen, maar iedere Duitser zal je het verschil zo kunnen vertellen. Na de onderstaande uitleg weet jij het ook!

  • Linksrheinisch is de zuidelijke route vanuit Nederland richting Keulen. Je rijdt vanaf de A73 bij Venlo de grens over op de A61.
  • Rechtsrheinisch is de meer noordelijke route om vanuit Nederland de grens over te steken. Je rijdt vanaf de A12 bij Arnhem de grens over op de A3.

Nog een tip: het ‘links’ en ‘rechts’ in de Duitse termen voor de verschillende routes kan verwarrend zijn, zeker als je vanuit Nederland rijdt. Dan is het links en rechts voor je gevoel andersom! Je kunt het misschien beter onthouden als je weet dat de termen bedacht zijn voor de stroomafwaartse richting. Op de terugweg is ‘linksrheinisch’ namelijk wel aan de linkerkant van de Rijn en ‘rechtsrheinisch’ aan de rechterkant.

wswm_rein


Going down: van Frankfurt am Main naar Neurenberg
Gaat de route naar jouw wintersportbestemming via Neurenberg? Houd de drukte op de weg voor en tijdens de reis goed in de gaten. Je kunt de A3 en A6 beide nemen, mocht er een file zijn dan is het mooie dat je halverwege nog kunt wisselen!

wswm_taartpunt

Oost Oostenrijk? Denk aan Stuttgart!
Bij Stuttgart kun je in de file terechtkomen. Dan is het fijn om te weten dat je via twee kanten om de stad heen kunt rijden. Als het linksom niet gaat, dan misschien rechtsom!

wswm_vierkant

Müchen vermijden? Rijd via Kempten!
Staat er file bij München of bij de grensovergang op de A93? Dan kun je kiezen voor de A7 via Kempten. Je rijdt Oostenrijk dan binnen via de 179. Vervolgens rijd je zo door naar de A12, de grote Autobahn die dwars door Oostenrijk loopt. Denk erom dat het ook bij de grensovergang via Kempten druk is.

wswm_kempten

Das kleine Deutsches Eck
Ben je van plan om via München en Salzburg de grens van Oostenrijk over te steken, maar is het erg druk? Denk dan aan de mogelijkheid om langs de andere kant van ‘das kleine Deutsches Eck’ te rijden, een ei-vormig stukje Duitsland in Oostenrijk. Je herkent het aan de vorm op de kaart hieronder!

wswm_egg

De tips in dit artikel hebben we in samenwerking met de Renault Captur en de Renault Kadjar opgesteld. Deze stoere auto’s zijn ideaal voor winterse omstandigheden, en daarom weten we intussen ook het één en ander over de routes naar wintersportbestemmingen in Oostenrijk.

Ben jij zelf wel eens met de auto naar Oostenrijk gereden? We horen graag wat jouw ervaringen onderweg zijn. Ken je sluiproutes, ben je bekend met horrorfiles of weet je tunnels die je beter kunt vermijden? Deel het hieronder!


10 reacties

Gesloten voor reacties.