Het zijn niet de condities waarvoor je vanuit Nederland nu voor een dagje of een paar daagjes naar het Sauerland zou reizen, maar voor de mensen uit de directe omgeving of diegenen die gewoon een accommodatie vast geboekt hadden is het nog steeds leuk dat er geskied kan worden op een paar laatste pistes. Om precies te zijn op 20 van de 100km pistes. Hoe dat precies gerekend wordt laat ik hier even in het midden. Want behalve de Sahnehang (slagroomhelling) van Altastenberg (hierboven) ziet niets er meer echt yummie uit.

webcams-sauerland

Wat erg top is, is dat op wetter-sauerland.de nu een webcamoverzicht is op hoogte gesorteerd van de Ettelsberg op 810m tot aan het stadje Arnsberg op 170m. Tja dan zitten we al een stuk lager dan het drielandenpunt bij Vaals. Leuk om te kijken de komende dagen waar het regent of toch net sneeuwt. We krijgen weer wat voor onze kiezen – ook in Nederland. Julian ziet ook vanaf donderdag de mogelijke omslag naar zacht hogedrukweer.

 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.