Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Die tauplitz
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken of gewoon genieten. De mooiste momenten beleef je hier.

#SayHelloToSpring
Lees verder >

Uw Ski-ervaring wacht op u op de berg

Beleef een sportieve zomervakantie in het prachtige Montafon.

Ondertussen in Slovenië, Polen, Iran, Oezbekistan en Afghanistan en natuurlijk ook de USA

check ook eens

12 Reacties

 1. Frank van Seggelen schreef:

  In Polen is het een drama voor de ondernemers die afhankelijk zijn van wintersport.

  Nu geen omzet omdat er geen of nagenoeg geen sneeuw ligt, en volgend jaar omdat veel mensen ergens anders voor zullen kiezen.

  Dit jaar hadden wij ook geen witte kerst in Polen en dat is echt heel ongewoon, in Tjechie kon er wel wat geskied worden al was dit heel beperkt, een vreemde winter van 2013/2014.

 2. Spyfromthesky schreef:

  Een collega van mij, een Poolse, woont al jaren in Nederland die vertelde gisteren dat ze in West Polen in de vooruitzichten + 8 graden opgaven. Dit terwijl in de rivier gewoon ijsresstanden, ijsschotsen voorbij komen. Dat wil zeggen dat Polen voor een bepaalde periode erg koud weer heeft gehad.

  Tjsa, een voordeel dat de natuurlijk de Poolse weerverwachtingen voor mij kan vertalen.

  Het gebied ligt dicht in de buurt van het Oosten van Duitsland, dus dat betekent dat Duitsland ook uit de winterse perikelen gaat komen.

  Vreemd eigenlijk, ik was al door omstandigheden wegens mijn vader, niet zo met de winter van 2013/2014 bezig en nu Nederland sinds jaren iets unieks gaat beleven van geen winter, zeker als je een stad als Middelburg neemt!, dat ik al eigenlijk bezig bent met een winter der LL voor 2014/2015.

  Dan wordt het motto. De E-tocht gaat door als de Amerikaanse droom uitkomt. Ach, dit leek mij toch wel een positieve bijdrage.

  En nog een waarheid (als een koe?!) Elke dag verder is de kans dat de E-tocht eraan komt.

  Nee, voor 2013/2014 kunnen we ook eens vroeg naar het Keukenhof. Bolletjes zat straks in (te vervroegde) bloei.

  Spyfromthesky

  • Hajo schreef:

   Sterker nog: elke nieuwe dag is exact 1 dag dichter bij de volgende elfstedentocht! Ik ga me toch maar eens aanmelden….

  • vanDam schreef:

   En de bloemencorso is dit jaar heel laat, begin mei pas, dat kan dus nog wel eens een probleem gaan worden als het allemaal normaal tot te warm blijft. Ook zag ik afgelopen zondag de eerste velden alweer groen worden.

 3. Ronaldo schreef:

  Ook dit is Slovenië

 4. H@ns schreef:

  @Hajo: En is je Beerenburger goed gevallen? Je hebt er in ieder geval weer een leuk berichtje uit geschud. Hopelijk heb j het ergste al weer gehad.

 5. Dennis schreef:

  Van alle positieve verhalen van gisteren voor meteofiction gebied volgende week is nu niets meer terug te lezen. Is alles weg van de kaarten..Ik was gister blij maar nu……

  • H@ns schreef:

   @Dennis: vanavond of morgen staat het er weer op. Dan een dag er na is het weer weg. Dit omdat het allemaal in meteofictie gebied ligt. Het komt wel terug. En zodra het zekerder wordt zal je het in de kaarten blijven zien. Niet te snel wanhopen!!

 6. Theo schreef:

  Even een rectificatie op het bericht. Nederlanders in Afghanistan zaten niet in de provincie Helmand maar voornamelijjk in de provincies Kandahar (waaronder ikzelf) en Uruzgan. Wel werd en vanuit de lucht ondersteuning gegeven aan de voornamelijk Britse troepen in het gebied. Inzet van Nederlanders in Helmand heel incidenteel. Het weer in Washington DC: freezing rain warning. Buiten staant er allemaal met ijs bedekte auto’s maar de temperatuur is net op het juiste moment boven nul gekropen vannacht dus de wegen zijn goed berijdbaar. Tenminste, als je niet in een van vele potholes rijdt. Het wegdek is door het koude weer werkelijk dramatisch.

 7. PETER schreef:

  top week gehad in zakopane (pol) 22jan-28jan, 10cm verse sneeuw -6 max-14 min temp. en zo goed als winstil! nu is het er weer groen?

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.