Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Kleinwalsertal
Lees verder >

Ontdek de prachtige bergenlandschappen in de zomer.

Die Tauplitz
Lees verder >

Een vakantie bestemming met veel rust. Wandelwegen door schitterende bloemenweiden vol met, fietsroutes en uitdagende trails voor mountainbikers.

Zell am see kaprun
Lees verder >

Waterpret, wandelen, fietsen of wintersport op de gletscher? Kiezen jullie maar.

Omstandigheden noordelijke Alpen dit seizoen nog nooit zo goed geweest!

check ook eens

10 Reacties

 1. Bram schreef:

  @ Skiwi Niet altijd focussen op gsf alleen. En al zeker niet van de tiende tot de veertiende dag! Hooguit interessant om af en toe nieuwe trends te ontdekken… Pas als verschillende modellen verschillende runs na elkaar met dezelfde oplossing komen, kan je je een beetje zorgen beginnen maken! En zeker gfs houdt nooit veertien dagen hetzelfde scenario aan…

 2. Bram schreef:

  @Skiwi Ga je naar een heel erg laag gebied mss? Ik ga ook de eerste week van de paasvakantie maar maak me nog geen zorgen. Wat niet betekent dat ik niet blij zal zijn als ik de gfs-temperaturen zie dalen blij het lijntjes-staren…

 3. Leo schreef:


  Enigszins off-topic onder al die mooie echt winterse plaatjes maar toch even dit.
  Fris nachtje voor de boeg voor met name de noordoostelijke helft van Nederland! Op zich niet extreem voor eind maart, maar het bijzondere zit hem in het volgende: mogelijke wordt op diverse plaatsen de laagste temperatuur van dit winterhalfjaar bereikt. En dat is best laat; 25 maart! Voor De Bilt is dat -3.5 graden Celcius. Ook is er een kleine kans dat Vlissingen de eerste vorstnacht alsnog te pakken krijgt. Hoe koud wordt het? De omstandigheden voor stralingskou zijn (zo ongeveer voor het eerst deze winter) ideaal. Strakke polaire stroming die, zeker in de onderste luchtlagen erg rustig en bovendien droog is. Ook de bodem is best droog. De ervaring leert dat het hoge-resolutie-model Harmonie in dit soort situaties het best presteert dus daarom die verwachting aangehouden. Maar zelfs daar wordt de afkoeling mogelijk nog wat onderschat of plaatselijk niet goed genoeg gezien. Het kan dus best nog een graadje kouder dan bovenstaand worden. En aan de grond mogelijk richting de -10. De noordoostelijke helft van NL wordt waarschijnlijk het koudst omdat het daar de gehele nacht vrijwel windstil zal zijn. In de zuidwestelijke helft neemt de wind snachts tijdelijk iets toe maar daar zit nog enige onzekerheid; met name hoever landinwaarts dat zal zijn. NB ook nog het vermelden waard: dit wordt voor De Bilt de 7e vorstnacht in maart daar waar de gehele periode december t/m februari slechts 10 vorstdagen opleverde!

 4. Roy schreef:

  Dat wordt dus autoruitjes krabben morgenvroeg! Hoor weinig van Arjan de weerman.

 5. Skiwi schreef:

  richting Ischgl, dus niet zo laag, nee 😉
  Maar als ‘t daar op 1500m zelfs ‘s nachts niet vriest dan zal de kwaliteit snel achteruit gaan.
  Geloof me, als de GFS uitkomt dan zijn de condities, zelfs tot boven 2000m, binnen een week weer net zo slecht als 3 dagen geleden.
  Maar goed, zoals je zegt probeer ik me wel vast te houden aan de onzekerheid op lange termijn, hopen maar dat er nog koude verrassingen komen de volgende dagen.

  • Eric schreef:

   Skiwi ….als we in skiwelt al de hele winter op kunstsneeuw hebben geskied die voornamelijk in november en december is aangemaakt…..dan heb je het echt mis. Hier kon je gewoon skieen en uiteraard kon het beter maar de pisteurs leveren hier vakwerk net als in andere gebieden.

   De idalp (ischgl) waar je heen gaat ligt op 2300 meter…..alles wat boven de 2000 meter ligt blijft absoluut goed en ski lekker is naar samnaun en zwitserland in….daar liggen fantastische pistes….

   En geloof me maar. Nu is daar ook een pak sneeuw gevallen en die is echt niet zomaar weg.

 6. Frans schreef:

  Ha leo super analyse. Had er ook naar gekeken, moest zaterdag nog aan je denken met de onweer en hagel: koude bovenluchten! Hoe zit het met de fruittelers ? -10 aan de grond is aardig koud. Twente tact 23.40 -5,5!! Aan de grond.

 7. Daniel schreef:

  @skiwi; met deze bak sneeuw is Ischgl echt wel even gered. Met die 40cm kunnen ze de pistes weer lekker opknappen en wordt aangevuld met de kanonnen. Don’t worry!

 8. Spyfromthesky schreef:

  De titel dat de omstandigheden in de Alpen goed zijn is mooi. Vergeet ook niet dat in Nederland de omstandigheden ook goed en mooi zijn. Kijk, dat mag ook wel eens weer gezegd worden.

  Spyfromthesly

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.