Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Kleinwalsertal
Lees verder >

Dat skigebied voor de hele Familie

Zell am see
Lees verder >

Boek nu een prachtige zomervakantie.

Die tauplitz
Lees verder >

Bezoek Tauplitz eens in de zomer. Laat je verrassen door de prachtige natuur en ga voor een actieve vakantie!

Omslag naar westcirculatie nog onduidelijk in detail en qua gevoel

check ook eens

15 Reacties

 1. Stefan Kaptein schreef:

  Het klinkt misschien stom, maar ik hoop dat het droog blijft in dit scenario. Voor de lager gelegen gebieden wordt dit natuurlijk een warm water ballet. Maar niet gelijk gaan zitten huilen voordat we geslagen worden. Eerst afwachten hoe het weer zich verder ontwikkeld. Kaarten gieren van links naar rechts de laatste tijd dus afwachten maar weer. Vanmiddag voor een aantal dagen naar Brixen im Thale, en als ik het goed begrijp kom ik zondag als een pandabeer terug met al die zon.

 2. Monique schreef:

  Balen zeg voor volgende week, we gaan maar duimen dat het droog blijft.

 3. Hans schreef:

  GFS is ‘t niet helaas. EC laat het Oost Europees hoog in de buurt zitten. GEM daarentegen laat een uitloper van Groenlandhoog verbinding maken met Scandinavië, idemdito vanuit ZO Europa. Nee, de kaarten zijn nog niet geschud.

 4. Menno schreef:

  Je geeft jezelf wel veel speelruimte met een sneeuwgrens tussen de 15000 en 2000 meter! 😉 Typefoutje denk ik. Verder top bericht !

 5. Mooi en duidelijk bericht @leo-180 !!
  Vrienden van mij vertrekken vrijdagavond naar Kronplatz voor een shortski.
  Benieuwd hoe het uiteindelijk zal uitdraaien ginds maar ik hoop alvast niet teveel warm water voor de lager gelegen gebieden en dalen.
  Want striemende regen tijdens je wintersportvakantie kan je, ook al beweren sommige dat het leuk kan zijn om de regen te skiën, missen als de pest hoor.
  Dan lig ik nog liever 5 dagen met griep op mijn hotelkamer. 😛

 6. Jeroen schreef:

  Meer hittegolven, stormen en overstromingen in Europa voorspeld – http://nos.nl/l/2154858

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Haha zo lang er nog geen model is om verder dan 5 dagen vooruit te kijken moet ik daar heel hard om lachen. Alleen die overstromingen lijken me aannemelijk omdat ‘de mens’ op de meest stompzinnige plaatsen woningen bouwt….

  • Spyfromthesky schreef:

   Ja, een korreltje zout dit soort berichten. Deze winter was er in Zwitserland een bosbrand wegens de droogte! En ja, dan moeten die overstromingen dus niet in de winter komen, maar in de zomer.

   Overstromingen lijken nu gewoon mogelijk heviger omdat we vooral gebouwd hebben op uitloop gebieden. En ja, als we bouwen en we nemen geen andere maatregelen, dan kan dat een keer gebeuren. Maar daar kies je ook voor al je mooi wilt wonen.

   Nee, het gevaar komt vooral als in het bovengaande gebied gewoon langdurig veel neerslag valt. Dat komt wel allemaal door onze rivieren.

   En zo was het en zo zal het zijn. Zoiets heet toch Delta land?

   Spyfromthesky (Arnold)

  • Spyfromthesky schreef:

   Nog nooit heeft er in een jaar als 2016 zo weinig wind gestaan denk ik.
   Vreemd eigenlijk dat we hier helemaal niet naar kijken.

   Ik durf nu zelfs te beweren dat in mijn geheugen het jaar 2016 mogelijk een record heeft gevestigd naar zo weinig wind.

   De meeste schaatsliefhebbers zien in de wintermaanden wel een keertje een diepe echte Noordwester graag waarna een Scandie-hoog zich mogelijk veel snelle kan vestigen.

   Dit is voer voor de weermannen hier om eens de statistiek te laten gelden voor wat betreft de wind van 2016. Misschien hebben we dan toch nog een record te pakken.

   Spyfromthesky (Arnold)

   • petervdl schreef:

    Als ik naar mijn windsurfsessies kijk van 2016 dan zou je best gelijk kunnen hebben.

    • Spyfromthesky schreef:

     Ik kan het weten. Ik heb al jaren winddelen en ik heb ook zonnepanelen.
     Het jaar 2016 zal niet gauw verbetert worden qua zonuren. En de opbrengst van de winddelen is nog nooit zo laag geweest.

     En ja, je bevestigt het ook zelf als windsurfliefhebber. Helaas natuurlijk voor jou, maar het bevestigt wel het jaar 2016.

     Spyfromthesky (Arnold)

  • Typisch mediageile aandachtszoekers die zo’n berichten de wereld insturen.
   Mensen bang maken om niets, willen we dat wel?
   Mijn pa keek gisteren naar een docu op één of andere zender, hoe slecht het wel gaat met ons milieu en hoe ziekelijk onze planeet ervoor staat.
   Het kwam er eigenlijk gewoon op neer dat we beter niet meer gaan skiën naar de Alpenlanden, niet zo zeer omdat onze wagens vervuilend zijn maar omdat we de natuur om zeep helpen door op de pistes te skiën, dat er daardoor meer aardverschuivingen plaatsvinden e.d.
   Lijkt mij niet zo realistisch te zijn maar ach, als je echt om het milieu geeft en dusdanig bezorgt bent dan moet je jezelf van kant maken want vervuilen doen we tenslotte allemaal.
   Hoe goed we ook ons best trachten te doen en ons ervoor inspannen.

 7. nils schreef:

  Zeg dat petervdl!
  Wat een slecht seizoen.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.