Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Obertauern
Lees verder >

Een vakantieparadijs voor jong en oud! En 100 kilometer aan wandelpaden!

Val gardena
Lees verder >

Mountainbikers en baanwielrenners halen hier hun hart op!

Kleinwalsertal
Lees verder >

Met een skipas kunt u 48 gondels en liften naar de 2 landen op de berg brengen.

Omgeving Berghotel Rudolfshütte slaat helemaal wit uit

check ook eens

31 Reacties

 1. Joalie schreef:

  Onderaan je bericht staat “wefwef” betekent dit dat er nog meer komt, of ben je deze vergeten weg te halen?

 2. Hans schreef:

  Ja mooi die SNEEUW! Heb zin in de winter
  🙂

 3. Hans schreef:

  Rusland, Sochi record sneeuwval, niet eerder zo vroeg in 30 jr.
  http://vestnikkavkaza.net/news/Sochi-covered-with-snow.html

 4. Jeroen schreef:

  Prachtige plaat van een mooie omgeving ook.

 5. Héél mooi nieuws allemaal, of toch net even niet:
  https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/09/10/fors-investeren-in-klimaatadaptatie-kan-duizenden-miljarden-opbr/

  En we zijn gered hoor, onze toekomst is veilig; Dhr. Frans Timmermans (nog een graaier met een miljardenportefeuille in zijn handen) werd benoemd tot chef klimaat (what’s in a name?) :
  https://www.rtlz.nl/algemeen/buitenland/artikel/4843676/frans-timmermans-vicevoorzitter-portefeuillehouder-klimaat

  • Robin schreef:

   Met klimaatadaptatie an sich is niets mis; dat is gewoonweg de (bebouwde) omgeving aanpassen aan de heersende (weers)omstandigheden. Dat daar weer opwarming e.d. bijgehaald worden. Tja, dat is net zoiets als het woordje ‘premium’ bij een auto schrijven. Het schijnt beter te verkopen.
   Wat mij betreft lopen we al jaren (decennia?) achter de feiten aan en verharden en verstenen we vanalles, maar hebben we veel te weinig aandacht voor de effecten daarvan. Dus wat mij betreft; kom maar op met die infiltratiezones, afkoppeling van regenwater, vegetatiedaken etcetera. Daar valt flinke (financiële, natuur en leefcomfort) winst te behalen.
   Zucht; werd het dit jaar maar weer eens echt heftig winter in de lage landen…..mooie plaatjes allemaal!!

   • Asten (Harmelen) schreef:

    Verschrikkelijk… die pluche-socialisten cq blije geit Samson kunnen helemaal los in een links Europa…
    Ben benieuwd of die 2 consequent zijn maar ik vrees dat ze ons landje weer als voorbeeld zullen stellen…

  • Pieter (andere) schreef:

   Dit zou voldoende reden moeten zijn:

   Nergens in Europa zo veel kinderen met astma door uitlaatgassen

   https://www.ad.nl/binnenland/nergens-in-europa-zo-veel-kinderen-met-astma-door-uitlaatgassen~a43cff8b/

   • Asten (Harmelen) schreef:

    @Pieter (andere)… erg en daar moet zeker wat mee gebeuren.
    Ik bedoel het iets breder (dé energietransitie en de kul die Samson daarbij heeft uitgekraamd mbt de vervanging van gas, warmtepompen en het energieneutraal maken van onze woningen in relatie tot het wel even ophoesten van de financiering hiervoor).
    Bovendien hebben we voor voorstaande ‘Europa’ niet nodig..

   • Gerard schreef:

    Dit is een erg misleidend krantenartikel. Als je de studie aanklikt in de Lancet dan blijkt dat er niet gemeten is hoeveel kinderen bij ons astma krijgen. Er is eerst een schatting gemaakt op basis van andere wetenschappelijke artikelen wat het risico op astma is wereldwijd als gevolg van luchtvervuiling. Van de luchtvervuiling is NO2 als proxy genomen. Dat wil dus niet zeggen dat NO2 ook de oorzaak is, het is datgene dat als maat genomen is. Dan is op basis van dat verband een SCHATTING gemaakt op basis van bevolkingsdichtheid, en de verdeling van kinderen en een fijnmazige verdeling van NO2 binnen de landen (langs wegen). Die schatting is voor Nederland het hoogst want we hebben veel steden en veel wegen. Kijken we naar het werkelijke aantal gevallen van astma in Nederland/per aantal inwoners vergeleken met andere landen in Europa dan zien we weinig/geen verschil. Wat ik hier schrijf is niet bedoeld om maatregelen voor een schonere lucht tegen te werken. Ieder kind met astma is er een te veel en schonere lucht in steden kan veel verhelpen maar het artikel is gewoon slecht.

   • Tsja… beter gaat het er niet op worden naar de toekomst toe. En dan bedoel ik niet dat er minder of meer kinderen met astma zullen zijn maar dat er steeds meer verbrandingsmotoren de dupe zullen worden/zijn van de hele klimaathysterie. Wat mij misschien ook een reden lijkt dat zoveel kids aan astma lijden; ze zitten te veel en te vaak binnenshuis. Achter hun tablet, smartphone of whatever en krijgen te weinig gezonde frisse lucht binnen. Komt daar ook nog bij dat heel veel gezinnen airco hebben draaien, zowel binnenshuis als in de auto. En dat lijkt mij ook niet erg gezond voor de gezondheid.

 6. Hans schreef:

  HERFST!!!! ….. maar de ouwewijvenzomer gaat van start vanaf komend weekend. Hoop dat “ze” in ieder geval eind oktober is vertrokken.

 7. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/09/1568214134.jpeg[/img]

 8. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/09/1568214377.jpeg[/img] Bettmerhorn.
  Mooie wandeldag vandaag. Nog wel wat fris, maar de zon is nog sterk.

 9. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/09/1568214578.jpeg[/img]
  Bettmersee, boven Bettmeralp.

 10. Joalie schreef:

  Wat een schitterende foto’s Joke. Kan ook bijna niet anders in zo’n prachtige omgeving!

 11. Carl schreef:

  Inderdaad zeer mooie foto’s Joke.
  Heb je een b&b of zo daar?
  Leven in de Alpen. Kan er alleen maar van dromen

  • joke,riederalp schreef:

   nee geen b&b, mijn huis zit al vaak vol met kinderen en kleinkinderen.haha Tip maak een plan voor de toekomst en laat je dromen uitkomen.

 12. Jorne schreef:

  Nieuwe activiteit boven de oceaanwateren? Actueel een rommelig systeem nabij de Bahama’s met vooralsnog vooral wat regen maar potentie voor meer en een pad wat soortgelijk is als Dorian (!) Volgens de modellen blijft de oceaan vervolgens produceren, GFS stuurt ze voornamelijk snel noord met de resten richting Europa, het laatste EC komt met meer penarie voor het noordelijke Caribische gebied… Ik duim voor het minste.
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/09/1568273465.png[/img]
  Berekening volgende week vrijdag

 13. Carl schreef:

  Voorlopig weinig winterse vooruitzichten in de GFS de komende weken. Laat eerst de herfst maar zijn intrede doen. En het goede weer de komende dagen.
  Tegen midden nov mag het beginnen.

  • Robin schreef:

   Mee eens! Eerst nazomer/oude wijven eh.. dinges.. en half november mag het gestaag (of eigenlijk liever met plaagstootjes en korte winterinvallen) gaan afkoelen tot een èchte winter!

 14. Frans V schreef:

  Dat echte nazomerweer in de lage landen gaat hem nog niet worden volgens EC 0, we moeten nog iets langer geduld hebben. Gister met de avondrun begon die al wat tegen te sputteren en vanmorgen weet ie het zeker. Zaterdag wordt de mooiste dag. Vanaf maandag geen oosten wind en mooi weer maar (noord) westen wind, voor het gevoel fris en licht wisselvallig. Het Azorenhoog draait een keer extra voordat het over de lage landen schuift, daardoor komt het mooie weer pas vanaf eind volgende week. (zoals het er nu uitziet) 😉

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.