Hier de foto van na de dump van zaterdag op zondag. 40cm in Königsleiten minimaal. En dat is pas het begin. Hieronder wat ik zaterdagmiddag nog schreef toen ik er nog zat: 

Precies zoals voorspeld sneeuwt het als een t… in Königsleiten in de Zillertal Arena vanochtend. Na de dooidagen woensdag en donderdag met zelfs regen boven de 1600m was het gisteren al duidelijk kouder. De pistes weer hard en vaak voorzien van een heerijk laagje stuifsneeuw. Vanochtend sneeuwde het pijpestelen… nog wel een beetje natte sneeuw maar het wordt snel kouder nu. 10cm lag er al om 9 uur. Hoeveel zal dat eind van de week zijn?  

Het mooie Edelweisshaus in Königsleiten in de sneeuw. Hoe zal de wisseling verlopen? De bus is nog niet gearriveerd. Sneeuwkettingen nodig? En komen we vanavond wel goed weg?


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.