goodmorningskiing

Het overigens uitstekend verzorgde hotel Alpenhof  liet een dikke steek vallen vanochtend toen ik om half zeven een grote kop koffie wilde scoren… Deur naar de receptie en de ontbijtzaal dicht. “Die Chefin öffnet die Tür um halb acht”, zei de kok. Een held want hij liet me na een korte smeekbede door en ik kon het goddelijke elixer tot me nemen. Zodoende stond ik aardig fris en fruitig om 6.55 uur aan het dalstation van de Isskogelbahn in Gerlos.

allesopen

Good Morning Skiing doen ze in de Zillertal Arena al jaren elke donderdag en zondag. Zouden meer skigebieden moeten doen… En toch wel een kick als je eind maart een infobord ziet met álle liften open en álle pistes. Hoe zijn jullie ervaringen in andere skigebieden?

micheljanseenco

Het is nog gezellig druk in het skigebied. Leeg maar niet te leeg. Je komt elkaar ook gewoon tegen ondanks de 159km pistes. Zo ook met de groep van Michel Janse met wie ik dinsdag toevallig al in hetzelfde vliegtuig zat en die we ‘s ochtends ook al bij de lift hadden ontmoet. Die heldergele shirts hebben ze al sinds 2013. Elk jaar komt er een datum en een slogan bij. Ik kwam niet aan de weet welk superieur wasmiddel ze gebruiken.


Frank en Mike waren er ook vanochtend natuurlijk. Met bovenstaande tweet als resultaat.

gaspingerhof

 

Natuurlijk stopte ik al om 11.50uur met skiën zoals het een volleerd voorjaarsskiër betaamt. Zo kon ik ook nog om 11.56 uur de lokale Spar binnen sneaken. ‘s Middags tot 14 uur is nu alles dicht in Gerlos wat in het stoffige voorjaar dan net een cowboystadje in Amerika lijkt. Waarbij bovenstaande Gaspingerhof een door Disney nagebouwd Alpenjuweel lijkt… maar nee het lijkt niet… we zijn in de Alpen en het hotel is helemaal echt evenals het lieflijke kerkje er pal naast. Echt een topdorp Gerlos.


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

19 reacties

Gesloten voor reacties.