goodmorningskiing

Het overigens uitstekend verzorgde hotel Alpenhof  liet een dikke steek vallen vanochtend toen ik om half zeven een grote kop koffie wilde scoren… Deur naar de receptie en de ontbijtzaal dicht. “Die Chefin öffnet die Tür um halb acht”, zei de kok. Een held want hij liet me na een korte smeekbede door en ik kon het goddelijke elixer tot me nemen. Zodoende stond ik aardig fris en fruitig om 6.55 uur aan het dalstation van de Isskogelbahn in Gerlos.

allesopen

Good Morning Skiing doen ze in de Zillertal Arena al jaren elke donderdag en zondag. Zouden meer skigebieden moeten doen… En toch wel een kick als je eind maart een infobord ziet met álle liften open en álle pistes. Hoe zijn jullie ervaringen in andere skigebieden?

micheljanseenco

Het is nog gezellig druk in het skigebied. Leeg maar niet te leeg. Je komt elkaar ook gewoon tegen ondanks de 159km pistes. Zo ook met de groep van Michel Janse met wie ik dinsdag toevallig al in hetzelfde vliegtuig zat en die we ’s ochtends ook al bij de lift hadden ontmoet. Die heldergele shirts hebben ze al sinds 2013. Elk jaar komt er een datum en een slogan bij. Ik kwam niet aan de weet welk superieur wasmiddel ze gebruiken.


Frank en Mike waren er ook vanochtend natuurlijk. Met bovenstaande tweet als resultaat.

gaspingerhof

 

Natuurlijk stopte ik al om 11.50uur met skiën zoals het een volleerd voorjaarsskiër betaamt. Zo kon ik ook nog om 11.56 uur de lokale Spar binnen sneaken. ’s Middags tot 14 uur is nu alles dicht in Gerlos wat in het stoffige voorjaar dan net een cowboystadje in Amerika lijkt. Waarbij bovenstaande Gaspingerhof een door Disney nagebouwd Alpenjuweel lijkt… maar nee het lijkt niet… we zijn in de Alpen en het hotel is helemaal echt evenals het lieflijke kerkje er pal naast. Echt een topdorp Gerlos.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

19 reacties

Gesloten voor reacties.