Zell am see kaprun
Lees verder >

Waterpret, wandelen, fietsen of wintersport op de gletscher? Kiezen jullie maar.

Les Menuires
Lees verder >

Ontdek de prachtige natuur van de bergen.

Zell am see
Lees verder >

Boek nu een prachtige zomervakantie.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Kijk al uit naar skiën

Officiële hittegolf Lage Landen een feit, terwijl eerste stappen weeromslag steeds meer vorm krijgen

check ook eens

62 Reacties

 1. Jeroen schreef:

  Mooi bericht weer, en ja misschien is het maar beter als de temperatuur langzaam wat getemperd gaat worden.

 2. Frederic schreef:

  36,3°C in Gilze-rijen nu

 3. Gerard schreef:

  Mooi bericht weer Frederic.
  Ik ga hier maar verder op wat ik in de vorige weerupdate al gevraagd heb.
  Bijgaand link naar wat het KNMI gisteren beweerde:
  https://www.nporadio1.nl/homepage/10945-deze-zomer-zullen-we-in-de-toekomst-een-koele-zomer-noemen

  • Ronaldo schreef:

   Het is natuurlijk koren op de molen voor de klimaatalarmisten echter zijn deze teksten en uitspraken gefundeerd op vla. Tevens is het de ultieme vorm van bangmakerij!
   De link is makkelijk gelegd met de huidige warmte en klimaatverandering. In verschillende regio’s heerst verschillend weer. Kijken we naar de globale temperatuur dan is die 0.27°C boven het langjarig gemiddelde gemeten tussen 1981-2010 Hetzelfde als afgelopen jaar en 0.22 lager dan in 2016. (ENSO Event)
   Het is triest om te zien hoe iedere gelegenheid wordt aangegrepen om maar naar klimaatverandering te wijzen, alleen al om je inkomen of salaris veilig te stellen. Het is eigenlijk een beetje zielig. Wat als het deze zomer veel te nat was geweest of veel te koel (zoals op Groenland, Siberië, Zuid Amerika, en de Noordpool as we speak) Of als het weer zich aan het langjarig gemiddelde had gehouden? Ieder event wordt steeds sterker aangegrepen.
   Het zijn slecht momentopnames in het hele klimaatdebat en de hele klimaatcyclus, maar de kersen zijn prachtig groot en mooi rood op dit moment voor de alarmisten lobby.
   Mooi voorbeeld, ook al aangehaald door Frederic in het bericht, is de SST van de Atlantische Oceaan. Vorig jaar, tijdens die enorm drukke orkaanperiode, struikelden de alarmisten over elkaar heen om te vertellen dat het water op de Atlantische Oceaan veel te warm is. “ja, ook dat is een gevolg van de klimaatverandering” citeer ik uit dat gesprek met een uitstekend landelijk meteoroloog waarvan ik de naam nu niet noem.
   En dit jaar? Hoe zit het ermee? Oh…is het water meer dan 3 graden koeler dan gemiddeld en +4°C koeler dan vorig jaar op diezelfde lengte- en breedte graad?
   Cherry picking zul je van beide kampen zien maar veel alarmisten zullen verkondigen wat het grote publiek graag wilt horen. We zijn tenslotte allemaal kuddedieren die het gedrag van de meest betrouwbare leider volgen zonder zelf eens op onderzoek uit te gaan of zelfs maar te denken of te twijfelen of deze betrouwbare persoon wel echt de waarheid spreekt.
   Het door jou geposte bericht is propaganda en geen wetenschap.
   Bosbranden in Griekenland –> gevolg van klimaatverandering (oorzaak was blikseminslag in een land dat ieder jaar gort droog is) Makkelijk scoren!
   Bosbranden in Californië –> gevolg van klimaatverandering (Die zijn er ieder jaar al zolang als ik leef. Oorzaak is dat één of andere idioot die zooi heeft aangestoken – doe je niks tegen – Ook Californië is gort droog iedere zomer – de grootste woestijnen van de USA liggen allemaal in Californië) Makkelijk scoren!
   Zwaardere orkanen in 2017 –> gevolg van klimaatverandering (oorzaak was een positieve SST die nu diep negatief is – waar zijn alle Atlantische orkanen dit jaar? – hoor er niets van) Waren ze niet aan land gekomen had er geen haan naar gekraaid! Makkelijk scoren!
   Enz enz enz.
   De kleinste afwijking kan al leiden tot meer waterverdamping, daardoor meer regen, waardoor een weersverschijnsel vrij extreem kan optreden. Wat is klimaat en wat is weer?
   De huidige drukconstellatie zorgt ervoor dat warmte op transport gezet wordt richting de Lage Landen. Net zoals dat in de winter met de koude lucht kan gebeuren bij een kogelrond Scandihoog.
   Voor een ieder geldt: volg wie of wat je wilt volgen maar bekijk ook eens de kritische kant van het verhaal. Waarom vliegtax berekenen of invoeren? Denk je dat je met die extra belasting de mensen uit het vliegtuig krijgt of daarmee de CO2 uitstoot omlaag brengt. Zeker niet!
   Maar veel mensen slikken het als zoete koek en staan vooraan op de barricade om maar extra hard te schreeuwen terwijl ze niet eens weten over welke hypothese ze praten.
   Laten de hardste schreeuwers, die het meest profiteren van alle subsidiepotjes, op de landelijke televisie nou eens echt uitleggen hoe het zit. De wetenschap zal het, al duurt het lang, toch wel winnen van de propaganda.

   • Bram schreef:

    Het is triest om te zien dat iedere gelegenheid wordt aangegrepen om ‘propaganda’ te bedrijven.
    Wie de schoen past trekke hem aan @Ronaldo
    Mooiste quote: “Cherry picking zul je van beide kampen zien maar veel alarmisten zullen verkondigen wat het grote publiek graag wilt horen.”
    Ik kan het mis hebben, maar volgens mij wil het grote publiek (wie zouden dat allemaal zijn?) niets liever horen dat alles okay gaat en rustig zonder zorgen verder kunnen met hun leven.
    Ook word ik moedeloos van het geforceerd denken in kampen, barricades en veilig stellen van eigen salaris (quote)

    And again, een heerlijk weerbericht Frederic!

    • Paul A Club 1989 schreef:

     Bram, wat Ronaldo hiermee AANTOONT, is dat er maar weinig mensen wakker worden mbt de klimaatbelastingen die jou en mij hard gaan treffen. Lees dit bericht over 5 jaar nog eens en besef dat je dik belasting betaald over iets wat niet bestaat. en ik ben allang om kan ik je zeggen en probeer al mijn naasten de ogen te openen. Maar de kuddedieren lopen doorgaans in de pas van de leider. Jammer maar helaas. Ik vecht door. Fijne dagen groetjes vanuit een heerlijk koel Ibiza 😉 🙂

     • Jannes schreef:

      Spijker op zijn kop. Beter met onze aarde omgaan, graag! Meet betalen zodat de hele bups nog meer onderzoeken en publicaties kan doen, liever niet. Laat ze hun intellect inzetten voor oplossingen… Het liefst duurzame 🙂

      De echte uitdaging zit hem niet in het aantonen van doem, maar in het aanpassen en veranderen.

   • Roland Bodegraven schreef:

    Hulde! Zo zie ik het ook.

   • Hans schreef:

    Je mag hier op deze site “rustig” namen noemen Ronaldo, dat is absoluut geen stemmingmakerij én doet geen afbreuk aan enig “collegialiteit” mocht dat het in jouw ogen het geval zijn. Ik benoem namen hier ook weleens…… 🙂

   • Gerard schreef:

    Bedankt voor je commentaar Ronaldo. Het stoort mij ook best dat iedere weersafwijking wordt aangegrepen om klimaat alarm te slaan. Ook bijzonder is dat we vorig jaar zomer enorm veel zware buien hadden, dat lag aan klimaatverandering en dat het nu gortdroog is. Oorzaak klimaatverandering….
    Als je naar weer en neerslag kijkt in Alpen, dan hebben ze daar (als ik @ Hajo’s berichten lees), dan hebben ze daar weer een hele andere zomer.
    Het is vooral het gebrek aan nuance en het kijken naar het grotere plaatje (NL is tenslotte maar een speldeknop op de wereldbol) dat ik mis

 4. Ronaldo schreef:

  Bah…op 10 cm hoogte. Komt nog wel wat bij denk ik.

 5. Frederic schreef:

  in het Zuid-Franse Lagrasse is het nu 37,1°C Warmste plek van Europa.
  2e warmste plek: Gilze met 36,7°C

 6. Jeroen schreef:

  Eerste buienlijn boven Limburg en deel Duitsland.

 7. Matthijs schreef:

  Arcen is met 37,7 Gilze Rijen net voorbij. Vlak boven de grond meerdere stations boven de 40 graden

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Arcen…het is hier al vaker gezegd:
   Volstrekt ongeloofwaardig..En waarom ?
   Veel te beschut en dat zie je terug in het temperatuursverloop. Even de wind uit een andere richting (maar nog steeds aanvoer uit de zeer directe omgeving) en de temperatuur zakt direct terug naar 35.3. Nog steeds reteheet maar het lijkt me wel veel realistischer…

   • Jarno schreef:

    Ik denk ook dat Gilze-Rijen veel representatiever is. Waarom voldoen alle KNMI stations niet eigenlijk aan de zelfde omstandigheden qua bodem, bomen, bebouwing etc? Beetje appels met peren vergelijken zo toch?

    • Jannes schreef:

     Wel handig in de bangmakerij… 2 graadjes extra 🙂 Vraag me echt af waarom zulke inaccurate data gebruikt wordt door professionals…

 8. Roland Bodegraven schreef:

  Ik net mijn persoonlijke record verbroken. Rijdend een niet op de parkeerplaats. Loirestreek. 41gr. Camping is aan andere kant vd rivier en de wind komt vanaf de rivier. Scheelt toch ff 5 graden en dan is 36 best lekker.

 9. Frederic schreef:

  Arcen voorlopig +37,8°C
  Dat wil zeggen dat Matthijs voorlopig de winnaar is van de WSWM-wedstrijd

  • Matthijs (Sliedrecht) schreef:

   Hahahah en ik zie dat er ook iedere keer een andere Matthijs opduikt in de berichten. Die 37,8 is van mij 🙂 de Matthijs uit Sliedrecht. Ik zal hem erbij zetten.

 10. Remko schreef:

  Arcen 38.2

 11. Geert schreef:

  Die correctie van 38.8°C naar 36.6°C…welke formule hebben ze hier dan voor gebruikt?

 12. Frederic schreef:

  Het dagrecord voor De Bilt is in ieder geval met 3° scherper gesteld vandaag (35,7°C nu, tegenover 32,7°C in 2006)

  • Frederic schreef:

   ook het decaderecord (3e decade juli) is gesneuveld voor De Bilt (35,7°C nu, tegenover 34,1°C op 24 juli 1994)

  • Frederic schreef:

   en ten slotte is vandaag ook een evenaring van het julirecord in zijn geheel voor de Bilt. Ook op 19 juli 2006 was het 35,7°C in De Bilt.

   • Frederic schreef:

    en aangezien het in augustus noch in juni ooit (sinds begin van waarnemingen) zo warm is geweest in De Bilt, is 26 juli 2018 dus de warmste dag sinds het begin van de metingen in De Bilt

  • Frans v schreef:

   Scherp gezien, morgen gaat ie er ook dik aan, 32,3 uit 1933.
   Vanaf nu ook weer verassingsbuien? Of zullen ze niet zo zwaar uitpakken als gister?

 13. Remko schreef:

  Bui hier in Zutphen leek in aantocht maar is weer van de radar. Denk Limburg en Brabant grootste kans

 14. Hans schreef:

  Toenemende oostenwind morgen…..dus morgen toch nog tikkeltje warmer ??!!
  Wedstrijd nog niet beslist dus…. 🙂

 15. Snowfever schreef:

  Eindelijk regen gehad! Kwam er hier in Venray toch even lekker uit.

  • Jannes schreef:

   Ja dat ging even flink! Terugkomend in Wanssum teleurstelling. 30 graden droog 🙁 Heb respect voor m’n hoogzwangere vrouw. Die moet over twee weken bevallen, als ze nog niet opgestegen is…

 16. MARCO schreef:

  ik heb er zin in!!!

 17. Mark (breda) schreef:

  Forse regen in regio tussen Breda en Roosendaal geweest. Noodweer. Bij familie staat de kamer blank.

 18. PChico schreef:

  Triest bericht. Een dode in Rotterdam door het noodweer.

 19. Tim/hochkonig schreef:

  Bijna 33 graden om 11 uur belooft een spectaculaire dag te worden…

 20. Mark (breda) schreef:

  34 graden in….Zeeuws Vlaanderen. Dus toch. Dat ene model zit aardig goed. Was het Aperge?

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.