obertauern
Lees verder >

De leukste familievakantie beleef je hier.

Beleef unieke momenten in het meest zuidelijke Alpendal van Voralberg.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Kijk al uit naar skiën

Val Gardena
Lees verder >

De mooiste zomervakantie beleef je hier!

Ochtendrood brengt sneeuw in de sloot

check ook eens

57 Reacties

 1. Nilsroos schreef:

  Mooi bericht hoor!
  Alleen daarom al zou het hier toch echt eens een beetje fatsoenlijk winter moeten worden!

 2. Maurice schreef:

  Las net dat Moskou de zwaarste sneeuwval in 70 jaar heeft! Amerika kou, Rusland veel sneeuw… wij zitten er precies tussen in… met net niets!
  Calimero

 3. Paul A Club1989 schreef:

  Mooi bericht weer Jorne! Mijn duimen zijn zowat kapot gedraaid mbt de winter in LL, maar we plukken de dag maar weer 😉 fijne dag

 4. Raymond schreef:

  Morge,
  Mooi bericht Jorne, zometeen door weer en wind lekker bootcampen

 5. Eric | schreef:

  Even off topic denk ik….

  https://www.destentor.nl/buitenland/moskou-maakt-zich-op-voor-zwaarste-sneeuwval-in-70-jaar~a78b8d16/

  Zou de Russische NS nu ook de gebouwen zelfs binnen zetten…..

  Ps overigens maar een 10tal vluchten zijn niet doorgegaan op de vliegvelden….. valt dus best mee….

 6. Asten (Harmelen) schreef:

  Lekker uitgebreid bericht weer Jorne. Ben benieuwd wat de komende midweek de LL zal gaan brengen. Voor de Alpen ziet het er best gunstig uit… vooralsnog de komende tijd geen teflon…

 7. Hans schreef:

  Sneeuwzone lijkt er in ieder geval later te komen. Woensdag vanuit ZW en dan is de ochtendspits “de Sjaak”………. alleen verschillen de (fijnmazige) modellen enorm waar wel/waar niet en ook de hoeveelheid. Niets van te zeggen nog. Nu krijgt ZO België denk ik de jackpot maar zoals gezegd kan dat allemaal nog veranderen.

 8. winterkoning schreef:

  Winterkoning verwacht komende woensdag een. enorme sneeuwchaos in de Benelux. In de nacht komt het sneeufront Belgie binnen. In de ochttend in Nederland. Winterkoning verwacht plaatselijk 5 tot 10 cm.

 9. Getjo schreef:

  Zou zomaar Erwin kunnen zijn?

 10. Hans schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/01/1548585050.jpeg[/img]

 11. Hans schreef:

  Vanaf woensdag opbouw van PoolHoog welke met soort van RussischHoog vleugels probeert uit te skaan over Scandinavië………. er zit in het westen depressiegeweld!

  • Remko schreef:

   Climategate.nl interview met prof. Berkhout over onzin van CO2 reductie. Bijzonder lezenswaardig .@ Hajo, dit werpt een ander blik op klimaat en natuur door de jaren heen.

  • jeroenamsterdam schreef:

   Dit is heel simpel: fake news. Vervelend om te zeggen, maar de zeespiegel stijgt niet steeds sneller. Als je het artikel leest begint het al. Er wordt met getallen gestrooid die niet in perspectief staan naar de algehele massa ijs. Ook geven ze niet een foute marge toe. Als er in een paar jaar 4 keer zoveel landijs smelt wil dat niet zeggen dat dit voor een sneller stijgende zeespiegel gaat zorgen. Dit zit zo: 400% toename van niks is nog steeds niks. Daarom altijd https://wattsupwiththat.com/ lezen. Deze website heeft dit allang weerlegt en besproken. Het is een sceptische website, maar staan altijd open voor discussie in de commentaren in tegen stelling tot andere alarmistische websites.

   99 van de 100 keer zijn berichtjes als ‘opwarming zorgt voor …. soort tot afname/uitsterven gewoon grote onzin en heel simpel weerlegbaar door naar de data te kijken. Het allergrootste icoon, de ijsbeer doet het namelijk goed. Ander voorbeeld het verzuren van de oceaan. Ten eerste klinkt verzuren heel eng, maar de oceaan is basisch en niet zuur daar begint al het indoctrineren.

   En dan tot slot: tijdens het Holoceen was het vaak warmer dan nu en moeten we blij zijn dat we niet weer naar een ijstijd afglijden. Dan heb ik het niet over de kleine ijstijd van 300 jaar geleden. De aarde doet het altijd beter wanneer het warmer is. Ik durf mijn hand in het vuur te steken met de bewering dat het nu te koud is op aarde om er voor de mens optimaal gebruik van te maken.

   In maart zijn er verkiezingen om deze onzin te stoppen. Neem je verantwoordelijkheid. Ik ga niet zeggen op welke partij je moet stemmen.

   • Koning Winter schreef:

    Ik wel namelijk op een andere partij dan waarop ik bijna heel mijn leven heb gestemd.
    Als er niemand meer nadenkt en als een doldwaze achter het establishment aanrent moet je wel. Reden van dit dwaze gedrag ligt in het feit dat de beleidsmakers hun verdienmodel moeten aanpassen. Met gewoon bestuur en een goede visie heeft het al jaren niets meer van doen. In de private commerciële sector wordt het geld verdient maar daar wordt men niet wijzer. We zitten al decennia te staren naar verschuivingen/verzwaringen in de lastensfeer en worden nu weer beetgenomen. De publieke sector daarentegen heeft steeds meer te besteden maar het is nooit genoeg. De gemiddelde lastendruk is met 5% toegenomen de afgelopen jaren. Met andere woorden het inkomen van onze overheid stijgt wel. Dit wil men vasthouden en dus moeten wij investeren in een megalomaan project dat duurzaamheid wordt genoemd.
    De kosten lopen in de honderden miljarden, voelt u hem al, de dollartekens bij de overheid schitteren al in hun ogen. De rest wordt ten gronde gericht. Wij op dit forum bespreken regelmatig hoe we worden gehersenspoeld. Op de reguliere tv kanalen is er geen ruimte voor een andere visie. Waarom niet een groot programma elke avond waarin de Wetenschappers van beide zijden in de gelegenheid worden gesteld hun visie uiteen te zetten. Dan kan het (stem)volk zijn eigen mening vormen en daar zijn conclusie aan verbinden. Stoppen met dat klimaattafel gelul maar bedrijven oplossingen laten bedenken die echt soelaas bieden. Dergelijke innovaties steunen en er op die manier geld mee verdienen. Ik kan nog wel even doorgaan maar dat bederft mijn wintersportgevoel voor deze middag. Eerst maar eens kijken hoelang we nog kunnen skiën

    Sorry, beetje off-topic maar het moest er even uit.

   • In België loopt momenteel de zoveelste klimaatmars op rij binnen een week tijd doorheen de straten van Brussel ondersteunt door de beruchte klimaat spijbelaars. Ik moet dus mijn stemgedrag wel aanpassen want ik zie de toekomst somber in wanneer deze 300.000 jongeren, die voor het eerst gaan stemmen dit jaar, allemaal op hun stempel op Groen! drukken.
    Want het werkt als een vlieg op een stront en creëert een golf van medeleven met de klimaat spijbelaars dus gaan ook veel medeburgers hun kiesgedrag aanpassen en op Groen! stemmen. Het gaat dus zover komen, vrees ik, dat Groen! een de macht gaat komen en dat is een worst case scenario.
    Groen! staat niet enkel voor milieu en klimaat maar ook voor een aantal andere zaken waarmee ik moeilijkheden heb.
    Er gaan zware aanpassingen en veranderingen doorgevoerd worden wat de kleine man weer flink gaat voelen in zijn portemonnee. De groot verdieners en multinationals gaan wederom de dans ontspringen en dragen geen financieel steentje bij. Tenslotte draait het allemaal enkel daarom, geld d.m.v. investeringen die nergens toe leiden.

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Ik gooi ‘m er nog maar eens in:
   https://klimaatgek.nl/wordpress/zeespiegel/

   Opvallend ook dat men in de link van Maurice ook het jaar 2012 neemt. Dat jaar was inderdaad niet best maar dit heeft gelukkig niet doorgezet…
   In het AD stond zaterdag ook een soortgelijk verhaal over onze Deltawerken.
   Ik heb de schrijvers van het artikel een link gestuurd naar wintergek.
   De burger bang maken met het mogelijk eerder moeten vervangen van (een deel van) de Deltawerken met een prijskaartje van 15/20 miljard euro slaat ook nergens op. De Deltawerken bestaan al een tijdje en het vervangen/aanpassen iets vooruit halen in de tijd van de kosten (die daarmee nog wel eens een stuk lager kunnen uitvallen dan 5/10 jaar later). Los daarvan stijgt het zeewater dus niet sneller dan het de afgelopen duizenden jaren heeft gedaan !!

   • Hans schreef:

    Volgens “vriend”….. “gekke” Gerrit Hiemstra wel hoor…… ach wat een zakkenvuller is deze man ook. Heb onlangs nog een uitspraak van ‘m geplaatst….. dat we hier nooit meer op de schaats zouden staan vwb natuurijs……maar alleen nog in de zaal…… ppfffffffff

 12. Conure schreef:

  Nieuwe EC is toch redelijk positief bijgedraaid met zelfs potentiele ijsdagen voor wo do en vr deze week. Daarna volop kansen alle kanten op. Nee jongens dit is nog niet gespeeld en wonderlijk hoe snel een model weer kan veranderen op zulk korte termijn!

 13. Remko schreef:

  Modellen hebben het er moeilijk mee. Vandaag en morgen zeker maar daarna. Vaststaat dat de koude aanvoer blijft maar hoe de depressie haar kindjes afvuurt, blijft de onzekere factor. Ze lijken inderdaad over België en Noord Frankrijk te gaan. Sneeuwkansen zeker. Maar een kleine afwijking met al grote gevolgen. Is dit dan de periode met vuil weer zoals door o.a. PP is voorspeld? februari zou toch de kou tot -20 brengen ?

 14. Stefan Kaptein schreef:

  Dat de weermodellen het moeilijk hebben is een understatement. Wij hier op zee krijgen meerdere weer updates omdat wij afhankelijk zijn van de windsnelheid en golfhoogte voor onze werkzaamheden in het windpark op zee. In die weer modellen (StormGeo) wordt ook aangegeven hoe betrouwbaar de vooruitzichten zijn met een kleur code (confidence scale, Green is high confidence, Yellow is medium confidence, Red is low confidence). Normaal gesproken zie je dat de vooruitzichten en de betrouwbaarheid tot soms wel drie dagen vooruit hoog is (Green), maar de laatste paar dagen is de betrouwbaarheid op de dag zelf medium (Yellow). Dat geeft wel aan hoe moeilijk de computers het hebben met de weersystemen op dit moment. Zoals het er nu naar uit ziet kunnen we morgen niet werken omdat de voorspelde maximum golfhoogte in het windpark richting de 7 meter gaat. Wij rekenen met de significante golfhoogte en die gaat richting de 3,8 meter (maximale significante golfhoogte waarbij we kunnen overstappen op de windmolens is 2,5 m). Dinsdag zit mijn shift van twee weken op zee er weer op en kunnen we weer lekker naar huis. Wie weet kan ik woensdag thuis scheppen, anders haal ik mijn gram wel in Oostenrijk vanaf 3 februari als ik weer lekker naar Oostenrijk Brixen im Thale ga.

 15. EKlop schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/01/1548602706.jpeg[/img] het laatste beetje zon verdwijnt in hopfgarten achter de wolken.
  Heerlijke dag in skiwelt, wat is er veel gevallen afgelopen weken. Dit zou bijna tot maart voldoende moeten zijn.

 16. winterkoning schreef:

  Gfs 12u ook op spoor van een sneeuwchaos aanstaandw woensdag.

 17. Marcel H schreef:

  Update vanuit Châtel, dikke sneeuw hier. Al hele dag buien en zon; al met al zo’n 15 cm gevallen in het dorp vandaag. Sneeuw en goed. Foto oploaden lukt helaas niet met de WiFi. Beeld je in: een sfeervol straatbeeld met een dikke sneeuwbui die al een uur duurt.

  • Tsfo schreef:

   Wij zijn gisteravond thuis gekomen uit Avoriaz. Hebben er een top week gehad met mooi ski weer. Hoop voor jullie ook na een verse laag sneeuw.

 18. Marcel H schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/01/1548610180.jpeg[/img]

 19. MARCO(Haarlem) schreef:

  Net terug van weekje Otztal.Droomcondities daar.Verse sneeuw en 7dagen zon.Wat wil een mens nog meer

 20. Hans schreef:

  Voor degenen die het niet (meer) precies weten (zie ook bovenstaande foto van winterkoning):
  Frederic 21 februari 2018 om 14:42 @Erwin: Woehahahahahah!!!
  Frederic 21 februari 2018 om 15:31 haha. Ik vrees dat ik even wat achtergrondinfo moet geven, anders gaan er misverstanden ontstaan. Als ik iemand beledig / pijn heb gedaan, op welke manier ook, dan zal er van mijn kant uit altijd een sorry uit komen Stefan. Zo zit ik nu eenmaal in mekaar. Tenzij je me doelbewust hebt proberen flikken, maar die mensen kan ik op 1 hand tellen.
  Mijn reactie van zonet ging dan ook niet over een voorspelling van mij of Erwin die al dan niet uitkwam. Dan zou mijn reactie totaal ongepast zijn (ook al zijn er in de omgekeerde richting wel al zo’n reacties geweest dit seizoen … jammer genoeg).
  Nee, het is een reactie op een aantal berichten van Erwin die ik net in de SPAM-box gelezen heb waarin heel het WSWM-team beledigd wordt.
  @Erwin: als je dit leest (en ik ben er zeker van dat je dat doet): het ga je goed man. Misschien tot nog eens, maar het zal niet op deze site zijn.

 21. Asten (Harmelen) schreef:

  Ecmwf run van 12.00 uur (loopt nog..momenteel op 114 uur)
  Voorbereiden op een paar dagen winterweer/winterse perikkelen. Depressie(s) trekken onder de LL door en voeren continentale lucht aan met zo nu en dan aardig wat neerslag.

  Aandachtspunt is wel dat in de Alpen (tijdelijk) lucht uit ZO Europa wordt aangevoerd.. Spannende week met in West-Europa ongetwijfeld winterse ongemakken…

 22. Jesper schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/01/1548617682.jpeg[/img]

  Val Gardena, zondag 27/01

 23. Jesper schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/01/1548617822.jpeg[/img]
  Selva wolkwenstein, afgelopen half uur een mooi vers laagje.
  Wel nodig, pistes zijn goed(kanonnen), maar naarmate de dag vordert wel wat ijzig, verse sneeuw zal helpen 🙂

 24. Kris Mampaey schreef:

  Net terug van een overheerlijke week Samoëns 1600 in het grand Massif.
  Deze ochtend rond 9 u vertrokken terwijl de sneeuwval reeds was begonnen. Wellicht net op tijd om nog zonder kettingen beneden te komen. De mensen die er nu zijn gaan een bak sneeuw krijgen maar ik vrees voor veel gesloten pistes en liften. Wij hebben een koude week gehad met veel zon maar ook verse sneeuw op woensdag en donderdag. Voor zulk een week wil ik ieder jaar tekenen. Prachtig gebied met zeker de bevestiging dat dit in mijn top 5 zit.

 25. Koninks schreef:

  Ab verdwenen? Mis zijn updates.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.