Hahnenkamm panorama

Klik voor grotere plaat

Als het aan Ronaldo Wilbrink en ook aan mij ligt zitten we vanochtend (10.30u) allemaal aan de buis gekleefd voor de Hahnenkamm afdaling van Kitzbühel. Hierboven het Hahnenkammpanorama op een webcam van vanochtend. Wat een plaat! Het lijkt dat de weergoden de wedstrijdorganisatie een break geven. En toch blijft het skiën van een topwedstrijd op relatief zachte sneeuw voor de racers een drama.

Langs de hele noordkant is weer een bak sneeuw neergedaald vannacht. Zo veel dat rond middernacht een auto midden in het centrum van St.Johann in Tirol vastliep in de sneeuw zoals je op een door A.f.koeling opgeduikelde webcam hieronder ziet. En zo veel dat op campings in de SkiWelt Wilder Kaiser Brixental verschillende tenten zijn ingestort en mensen zelfs hun campers met geïmproviseerde getimmerde schuine daken tegen de sneeuw beschermen. Zie de reacties vanaf deze melding van Eric.

Hieronder meer schitterende ook wat onheilspellende webcams en een blik op de winterinval eind januari…

Webcams van de dag
[fbphotos id=333777729989772]
Is dit de mooiste ochtend van de hele winter? Wel een beetje vreemd om te bedenken dat het straks ook gaat regenen richting 1500m!

Bizztravel Sneeuwhoogte App uploads
[fbphotos id=333774256656786]

Kaarten winterinval LL
[fbphotos id=333773806656831]
Alleen het ECMWF model is vanochtend standvastig in het berekenen van de winterinval eind januari. GFS en GEM doen vanochtend even niet mee. Ik denk dat dat wel bijtrekt.

Voor de Alpen nu al een winter om nooit te vergeten… ik hoe het even kort nu en ga voor de buis… Later!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

22 reacties

Gesloten voor reacties.