Hahnenkamm panorama

Klik voor grotere plaat

Als het aan Ronaldo Wilbrink en ook aan mij ligt zitten we vanochtend (10.30u) allemaal aan de buis gekleefd voor de Hahnenkamm afdaling van Kitzbühel. Hierboven het Hahnenkammpanorama op een webcam van vanochtend. Wat een plaat! Het lijkt dat de weergoden de wedstrijdorganisatie een break geven. En toch blijft het skiën van een topwedstrijd op relatief zachte sneeuw voor de racers een drama.

Langs de hele noordkant is weer een bak sneeuw neergedaald vannacht. Zo veel dat rond middernacht een auto midden in het centrum van St.Johann in Tirol vastliep in de sneeuw zoals je op een door A.f.koeling opgeduikelde webcam hieronder ziet. En zo veel dat op campings in de SkiWelt Wilder Kaiser Brixental verschillende tenten zijn ingestort en mensen zelfs hun campers met geïmproviseerde getimmerde schuine daken tegen de sneeuw beschermen. Zie de reacties vanaf deze melding van Eric.

Hieronder meer schitterende ook wat onheilspellende webcams en een blik op de winterinval eind januari…

Webcams van de dag
[fbphotos id=333777729989772]
Is dit de mooiste ochtend van de hele winter? Wel een beetje vreemd om te bedenken dat het straks ook gaat regenen richting 1500m!

Bizztravel Sneeuwhoogte App uploads
[fbphotos id=333774256656786]

Kaarten winterinval LL
[fbphotos id=333773806656831]
Alleen het ECMWF model is vanochtend standvastig in het berekenen van de winterinval eind januari. GFS en GEM doen vanochtend even niet mee. Ik denk dat dat wel bijtrekt.

Voor de Alpen nu al een winter om nooit te vergeten… ik hoe het even kort nu en ga voor de buis… Later!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

22 reacties

Gesloten voor reacties.