Review Obertauern 22-2 t/m 01-03 2014 Frank IJ. met een groep van 6 waaronder 2 kinderen. Na altijd zonder kinderen op wintersport te zijn geweest zijn we dit jaar voor het eerst met onze kinderen van 7 en 4 gaan skiën. Spannend, want hoe gaan ze het vinden, zijn ze net als pa en ma gek van wintersport? We vonden het erg belangrijk dat onze bestemming voldeed aan sneeuwzekerheid, overzichtelijk is, niet te groot en niet te klein en een appartement wat dicht bij de pistes en skischool is gevestigd. Na veel positieve berichten te hebben gelezen over Obertauern op wintersportweerman.nl en wat eigen onderzoek, waren we er snel uit, onze bestemming, Obertauern!

pisteplan obertauern 2014

De kinderen waren vrijdag 21 februari al vrij, dus hadden we besloten om te overnachten in Hotel gasthof Sauerlacher Post, te Sauerlach, ongeveer 25 km ten zuiden van München. Vanuit Friesland vertrokken we samen met pake en beppe vrijdagochtend rond acht uur en na een rustige reis zonder haast, waren we ’s avonds rond zessen op de plaats van bestemming. Na ingecheckt te zijn op onze riante kamer, snel de stube in voor patat, schnitzel en een groses bier! De wintersport vakantie is nu echt begonnen.

Na ’s ochtends een prima ontbijt  vertrokken we rond acht uur en naar gelang we Oostenrijk in reden werd het allemaal wat witter om ons heen, hèhè eindelijk sneeuw! Het laatste stuk naar Obertauern, vanaf Untertauern waren de sneeuwkettingen verplicht en eenmaal rond half twaalf  in Obertauern aangekomen waanden wij ons in een winterse omgeving met meer dan voldoende sneeuw. Wij verbleven in het appartement Haus Isabella, op 150 meter van de Gamsleitenlift.

obertauern

Obertauern6

Na alles te hebben uitgepakt, een broodje te hebben gegeten, hebben wij de kinderen aangemeld voor hun skiles bij skischool Frau Holle. Nadat ik mijn skipas had gekocht, mocht ik van de liftbediende bij de Gamsleitenlift wel even een afdaling maken terwijl mijn pas vanaf zondag pas geldig was. “Loop maar even om de poortjes heen”.

Obertauern1

Op voorhand hadden wij als pa en ma al rekening gehouden met minder skiuren dan dat we gewend waren, de kinderen eerst naar skiles brengen, samen tussen de middag eten en om half vier ze weer ophalen. Daarnaast waren we erg benieuwd hoe het ze zou bevallen en pas als het vertrouwd is zelf de latten onder te binden. Ik kan niets anders zeggen dat skischool Frau Holle haar uiterste best doet om het de kinderen naar hun zin te maken met zowel Nederlandstalige als Duitstalige skileraren en skileraressen. Onze dochter ging op de eerste dag al van de oefenweide de blauwe piste op, onze zoon van vier einde van de week.

Obertauern2

Obertauern3

Obertauern is ons uitstekend  bevallen, het is een prima en sneeuwzeker skigebied en erg overzichtelijk. Zelfs zonder pistekaart heb je vrijwel direct door waar je je bevindt en welke lift en of piste je moet nemen. De Gamsleiten 2 (piste nummer 26) is de meest uitdagende piste, deze wordt niet of nauwelijks geprepareerd. Door de uitstekende omstandigheden was dit een heerlijk piste.

gamsleiten 2 obertauern

Je kunt het gebied zowel tegen als met de klok rond skiën, de Tauernronde genoemd. De 100 km pistes liggen mooi verdeeld rondom Obertauern en de liften sluiten prima op elkaar aan. Ondanks de voorjaarsvakantie vonden wij het rustig, en hadden we nauwelijks last van wachttijden bij de liften.  Het is een gemoedelijk gebied, niet overdreven. Echte cracks zullen waarschijnlijk hier op de pistes minder uitdaging halen, overigens lijkt het mij een prachtig gebied voor freeride en offpiste mogelijkheden.

obertauern4

Obertauern5

Wij vinden het een uitstekend gebied voor ouders met kinderen die nog moeten leren skiën en niets hebben aan gebieden van 200 km of meer, simpelweg omdat je daar geen gebruik van maakt. Het gebied biedt voor ouders voldoende uitdaging en pistes waarop je heerlijk kunt skiën.  Zelf skiën wij al zo’n 15 jaar en hebben ons hier niet verveeld. Daarnaast biedt Obertauern voldoende leuke en lekkere eetgelegenheden zoals bijvoorbeeld de Lürzeralm.  Volgend jaar gaan wij weer naar Obertauern, dat staat vast. Oja, en het weer, 6 dagen kaiserwetter!


Marco

Marco: Geboren 14 november 1976. Fanatiek skiër en natuurliefhebber. Vader van 3 kids en sinds 2011 verbonden aan WSWM. Hierbuiten is Marco werkzaam bij het ministerie van veiligheid en justitie.

11 reacties

Gesloten voor reacties.