Alle skigebieden sloven zich uit voor kinderen. En de Oostenrijkse al helemaal. Tienduizenden Nederlandse gezinnen weten het te waarderen als de skijuffen voor de kleinsten gewoon Nederlands zijn. En ook de opgroeiende jeugd skiet graag met Nederlandse toppers zoals onze Bram en Joep Schoof. Maar sommige skigebieden doen nóg meer voor kinderen. Obertauern is daar een voorbeeld van.

Afgelopen vrijdag was in Obertauern weer het jaarlijkse SCHOOL on SNOW: meer dan 1200 kinderen van basisscholen uit het hele Salzburger Land kwamen zich een dagje vermaken onder leiding van de voormalig Olympisch skikampioene Anna Gasser. Geen kind ging zonder handtekening naar huis. Tal van activiteiten waaronder parallelslalom, volleybal in de sneeuw en aandacht voor technische wondertjes als een pistenbully of een skidoo maakten het weer een perfecte dag.

Ook snowbiking stond op het programma. Dat is een vaste waarde in dit skigebied ook voor volwassenen. Skischool Koch biedt het aan!

Juist ook voor de buitenlandse gasten presenteert Obertauern bijzondere kids voorzieningen. Verspreid over het skigebied zijn hoekjes met boarder cross, fun park en speed track afgestemd op de verschillende leeftijdscategorieën.

 

Speciale pistekaarten geven aan waar al het leukst te vinden is. Hierboven de Bobby-Runde. De variant op de beroemde Tauern Runde maar dan voor de jongsten. Duidelijk is aangegeven waar alle fun te vinden is. Je kunt er geen leeftijdsbordje op plakken. Het heeft meer met skivaardigheid te maken. Het is voor kids die nog niet echt de skill hebben om steilere pistes af te knallen.

Oudere kinderen en jonkies met meer techniek kunne zich uitleven op de “My Track” gedoopte ronde. Als ouder ben je dan op sleeptouw. Zeker als de kids een paar dagen skiles gehad hebben en met de skileraar al die plekken hebben bezocht. Nou dat is geen straf natuurlijk. Wie skiet er niet met immens plezier achter zijn eigen kroost aan?

Afsluitend een sfeervideo van al dit moois voor de jeugd. Enne o ja… niet vergeten dat wintersport an sich al te gek is voor de kids. In mijn jeugd had je al deze dingen niet en alsnog ging ik uit mijn dak! Nu is alles nog beter geworden. Het blijf de mooiste actieve vakantie voor het hele gezin. Volgend seizoen in Obertauern?


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Gesloten voor reacties.