Oberstdorf

Onze Ländle Carte brengt ons deze keer ook in Oberstdorf, nu met een gewoon kaartje van Kleinwalsertal kan je ook in dit gebied skiën hoor. En het is een echte aanrader om alles uit je OK-kaart te halen. Terug naar Oberstdorf, één van de mooiste gebieden in Duitsland, zowel het skigebied als het gezellige dorp. Het is daarnaast het hoogste skigebied in Allgäu met de Nebelhorn op 2224 meter. 

Oberstdorf, een paradijs in Duitsland

Eerst wat feiten, het skigebied is niet al te groot. De dalafdaling van 7,5 kilometer is de langste piste die je hier gaat vinden. Tel daar nog wat pistes bij en je komt aan 14 kilometer in totaal. Waarom zou je dat het paradijs noemen? Wel daar gaat nu de rest van mijn blogpost over. Het is niet groot, maar het is ook niet druk. Deze zonnige zaterdag hadden wij wel verwacht ergens in de wachtrij te staan. Niet dus. Gewoon lekker liftje in, gondel in, pistje op en knallen. De enige wachtrijen die je hier hebt zijn aan de echte gondels, het zijn hier 3 grote bussen. De langste wachttijd heb je helemaal onderaan. Hier stond vanaf 10H00 ongeveer 20 minuten aangegeven op het informatiebord. Handig toch, je ziet perfect hoe lang je hier overal moet wachten dankzij handige informatieborden aan de stoeltjeslift.

Oberstdorf is ideaal als je de drukte in het Kleinwalsertal wil vermijden. Leuk voor een dagje, of 2, indien het hier serieus aan het dumpen is denk ik dat je hier evenveel pret kan beleven als elders. Dit is een freeride gebied met véél mogelijkheden. Voor je aan het knallen gaat kan je best genieten in het Gipfelrestaurant. Een koffie, de beste pretzel ooit, en dat uitzicht. Droom maar even mee. Het grootste aandeel aan pistes zijn hier rood, daarnaast heb je een stukje blauw en zwart.

Je hebt hier echt zoveel uitkijkpunten dat je hier gewoon echt stil word van de pracht van de natuur. Je hebt aan de achterkant van de pistes nog een uitkijkpunt, door een klein tunneltje.  Hierboven zie je richting Oostenrijk.

En je ziet een wat vlakkere omgeving, Duitsland dus, maar toch nog mooi vind ik.

Oberstdorf is gewoon genieten

Naast prachtig uitzicht ook nog een gezellig hutje waar je moet stoppen. Het Edmund Probs Haus op 1932 kilometer, heerlijk eten, gezellig interieur en een prachtig zonneterras waar je niet wil vertrekken. Mijn persoonlijke aanrader de Flamm(en)kuchen. Je hebt het al lang door hé. Het is hier echt genieten.

De rust, de zon, de natuur het was een prachtige dag in de Alpen. Hoewel ik meestal roep om sneeuw kan ik ook zo genieten van dagen als deze. Vooral omdat het hier zo rustig was.

Als laatste wil ik jullie nog even meegeven dat het dorpje aan de Nebelhornbahn ook nog super gezellig is. Wil je een dagje wandelen dan kan dat hier ook perfect. Het dorp voelt internationaler aan dan dat ik me had kunnen inbeelden. Parking is hier wel duur, aan de pistes betaal je €10 met een camper, een auto is waarschijnlijk goedkoper. Neem dus zeker die skibus vanuit het Kleinwalsertal. En over Kleinwalsertal lees je alles in deze post.

 

 

 


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

2 reacties

Gesloten voor reacties.