Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Zell am see
Lees verder >

Boek nu een prachtige zomervakantie.

#SayHelloToSpring
Lees verder >

Uw Ski-ervaring wacht op u op de berg

Kleinwalsertal
Lees verder >

Ontdek de prachtige bergenlandschappen in de zomer.

NW-Alpen zetten zich schrap voor mogelijk laatste meter vers van het seizoen

check ook eens

41 Reacties

 1. jan schreef:

  Bedankt voor het reisadvies! Wordt dit komende berichten weer meegenomen? probeer rond 12\13 uur aan te komen

 2. Sjaak schreef:

  Goedenavond Frederic,
  Bedankt weer voor je heldere weersvooruitzichten.
  Wat je op het laatst zegt voor de vooruitzichten voor de Franse alpen voor volgende week; is dat ook van toepassing op de pyreneeen ?
  Alvast bedankt voor je reactie !

  • Frederic schreef:

   In mindere mate @Sjaak. Bij ONO-stroming liggen de Franse Alpen in de schaduw van de Oostenrijkse N-Alpen, met daar dan dalende luchtbewegingen.. Daarom daar dus droger en zonniger.
   Maar bij de Pyreneeën is dat niet zo. Integendeel zelfs. Daar wordt bij ONO-stroming de lucht aan de noordzijde terug opgetild. Ook daar dus wolken en lichte sneeuw. Zeker in begin van week. Pas vanaf donderdag meer ruimte voor zon daar, wat toch al vroeger dan de Oostenrijkse Noordkant zou zijn.

   • Sjaak schreef:

    Bedankt Frederic voor je heldere reactie !
    we gaan volgende week met een flinke groep Nederlanders voor het eerst eens naar de Pyreneeen, Andorra om precies te zijn. eens kijken hoe het daar is.
    Heb je daar trouwens ook zoiets van een “hoofdkam” en een duidelijk verschil in het weer tussen de noord en de zuidkant ? en dan ligt Andorra aan de zuidkant zeker ?

    • Frederic schreef:

     dat van Andorra had je erbij moeten zeggen @Sjaak. Want uiteraard is ook in Pyreneeën een hoofdkam en Andorra ligt aan de zuidkant. Dus … bij ONO-stroming wolken en lichte sneeuw aan Franse zijde en opklaringen aan Spaanse zijde. Jij zit dus aan de goede kant 🙂

     • Sjaak schreef:

      TOP !
      Bedankt nog voor je reactie Frederic.
      we gaan het meemaken volgende week ! 🙂

 3. Nic schreef:

  Laat het maar sneeuwen afwisselend met goed weer.
  Ga pas eind maart skien in de Franse Alpen, hoop toch nog op een klein beetje poeder vers halverwege of eind maart. Wat gaat er gebeuren met de temperaturen, zullen de lagere delen het uithouden tot einde dit seizoen? Laat ons de winter in de Alpen hierna nog niet opgeven 🙂

 4. Ed schreef:

  Na een mistige en bewolkte ochtend en een onverwachts stralende en zonnige middag is het rond half negen gaan sneeuwen in Todtnauberg, op het moment een cm of 4-6 gevallen dus het sneeuwt pittig door! lekker in de verse poeder morgen!

 5. Joris schreef:

  Hallo Frederic,

  Ik volg de weerberichten met veel interesse.
  Nu vertrekken wij aanstaande vrijdag op zaterdag richting Val Cenis. Hoe ligt deze plek precies in de alpen en wat is hierbij dan het reisadvies, zo laat mogelijk vertrekken?

  • Frederic schreef:

   Val Cenis is zowat grens tussen Noordelijke en Zuidelijke Franse Alpen. Het ligt wat in regenschaduw van Grande Motte van tignes. Daar dus geen meter te verwachten. Probleem is dat je tot voorbij Chambéry dezelfde weg moet nemen als iedereen die naar die grote Franse gebieden gaat. Bereid je nu almaar vast voor op problemen onderweg. Zelfs als je later vertrekt. Dan is de intensieve sneeuw wel al voorbij, maar dan is er wel sowieso de grootste drukte. Een alternatief om te overwegen is om een ommetje via Grenoble te maken.

 6. Skiwi schreef:

  NO kant (Tirol, Salzburg) lijkt zo opnieuw aan het kortste eind te gaan trekken, ik denk dat de lagere gebieden daar stilletjesaan de Paasvakantie kunnen vergeten. Dat had in een goeie winter niet echt een probleem geweest, maar nu vrees ik er wel wat voor. Ikzelf lig er niet echt van wakker, gelukkig de hogere gebieden in West Tirol en Vorarlberg gekozen voor onze ski safari dit weekend

  • Skiwi schreef:

   Op dit moment maak ik me eerder zorgen dat er te veel sneeuw zal vallen: plan is om zaterdag in Lech te skiën, maar de Flexenpass op geraken zou wel eens problematisch kunnen worden.

  • Frederic schreef:

   Ik durf het eigenlijk niet goed te zeggen @Skiwi omdat ik er zelf nog naartoe ga, maar het zijn eigenlijk de zuidelijke Franse Alpen die aan het kortste eind trekken 🙁

   • Skiwi schreef:

    Ai, da’s minder. Ik dacht eigenlijk dat ze daar toch wel wat van de zuidkantdump van afgelopen weekend hadden meegepikt?

    • Frederic schreef:

     het uiterste zuiden zoals isola wel, maar Les Orres, Vars en Risoul zitten wat tussen 2 schepen in. Nu ja, een drama is het er niet hoor, laat dat duidelijk zijn. Vorig jaar was het er stukken slechter wat sneeuwhoeveelheden betreft. Maar toch een fantastische vakantie gehad. Daarom er nu weer naartoe.
     Ondertussen toch al van 14 feb geleden dat er nog eens sneeuw viel. Normaal gezien komt er dit weekend wel wat. Duimen dan maar 😉

 7. qlubtempo schreef:

  Kom op NO-Alpen nog ff volhouden, ik kom er bijna aan dus laat volgende week nog maar even grijs met extra sneeuw!!

 8. qlubtempo schreef:

  Mooi Frederic, waar ga jij eigenlijk heen nog?

 9. Roy schreef:

  Ik vind Sabine Hagendoorn een aantrekkelijke weervrouw op de Belgische tv maar waarom ze jouw nooit hebben gevraagd Frederic is een raadsel! 😉

 10. Teun Jansen schreef:

  @Frederic, wij zitten op dit moment in flachau. Hoe schat jij de zon kansen in komende drie dagen? Volgens bergfex zou morgen en vrijdag nog een kans aanwezig zijn maar als ik je verhaal zo lees is die niet erg groot.

  • Frederic schreef:

   O jawel hoor. Ja, zou kunnen dat ik het enkel in ochtendbericht over zonkansen heb gehad en het nu niet meer herhaald heb.
   Morgen na ochtendgrijs sowieso nog vrij mooi tot late namiddag wanneer bewolking begint toe te nemen.
   Donderdag idd. lage zonkansen maar heel af en toe kan die zon wel eens even komen piepen. Niet te veel op rekenen dus.
   En vrijdag gaat nog vrij mooi zijn in middag en namiddag

 11. Bram schreef:

  Bedankt voor de cyclogenese-uitleg Frederic

 12. Helene schreef:

  Hier nog een berichtje uit de noord-oost alpen: Die Tauplitz. De voorspelde regen van afgelopen maandag is aan ons voorbij gegaan. Na de maandag met temperaturen van plus 5 zitten we sinds dinsdag overdag ook flink in de min. Het sneeuwt en er staat een frisse wind. Inmiddels is hier op 1600 m toch wel zo’n 15 cm bijgevallen. Geen grote berg, maar wel een goede opfrisser van de pistes. Deze lagen er zaterdag bij aankomst trouwens ook al goed bij. Een grote meevaller gezien de niet florissante sneeuwsituatie aan deze kant van de alpen en de ongunstige voorspellingen.
  Het dal op 900 m ziet ook weer wit. De dalafdaling naar Tauplitz dorp is nog open, en ligt er redelijk goed bij hoewel de afgelopen warme maandag hem wel ijzig heeft gemaakt. De dalafdaling naar Bad Mitterndorf is overigens al drie weken dicht, deze heb ik dus niet van nabij mogen aanschouwen.
  Het is nu (in het holst van de nacht overigens) helder dus hopelijk komt er weer wat zon aan te pas vandaag. Hoewel het zicht meestal redelijk tot goed was ondanks de sneeuw en bewolking, zie ik wel uit naar een paar zonnestralen!

 13. Leen schreef:

  Hoe zijn de weersomstandigheden voor as zondag in elmau.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.