LOSER ALTAUSSEE
Lees verder >

Een sneeuwgarantie van december tot en met het voorjaar?

Kleinwalsertal
Lees verder >

Kijk al uit naar skiën

Montafon, een droom zowel in de zomer als winter.

obertauern
Lees verder >

De leukste familievakantie beleef je hier.

Nu wintersport boeken voor volgende week: droomweek kondigt zich aan

check ook eens

39 Reacties

 1. Marcel schreef:

  In Gargellen sinds gisteravond lichte sneeuwval. 5cm vers momenteel en -2C

  Marcel
  http://www.weerstationluyksgestel.nl

 2. Ron schreef:

  Even zonder mening en hoef ook geen discussie aan te zwengelen maar voor de posters van het KNMI schrappen hittegolven deze dan https://tamino.wordpress.com/2018/08/08/usa-temperature-can-i-sucker-you/?fbclid=IwAR3UScq0xXI6zvgmBFZQS4Ws2uknCkBJFuzAh-WJaflyZE9n1Pb_oRuFHHg

  Dan staat het weer gelijk zullen we maar zeggen, ieder mag zijn eigen mening hebben en gaan protesteren als men dat wilt. En je ziet, zo kunnen we elkaar allemaal gek maken! Ik probeer te luisteren naar voors en tegens. En kijk naar statistieken en daar krijg ik dan voor mezelf een visie uit. En die die stel ik eventueel bij ook nog als er weer overtuigende info bijkomt. Als die anders is ga ik de anderen niet belachelijk maken, laten we dat hier dan ook niet doen!

  • Geert schreef:

   Moraal van het verhaal…”Mensen zullen altijd voor de gek worden gehouden”

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Goeie post Ron…
   Ben sowieso voor het belichten van alle kanten.
   Ik geloof overigens niet dat iemand ontkent dat we per saldo in een opwarmende fase zitten. Daarom is het ook belangrijk dat iedereen binnen zijn/haar grenzen zoveel mogelijk info moet kunnen raadplegen om in ieder geval het gevoel te hebben zinnig over dit mega ingewikkelde vraagstuk te kunnen discussiëren. Vandaar ook mijn verwijzingen naar klimaatgek..

 3. Remko schreef:

  Aarde warmt minder op dan voorspeld. Zie artikel op doorbraak.be. CO2 uitstoot giga minder dan berekend. Diverse wetenschappers geven toe fout te zijn. Een doorbraak in de discussie hier?

 4. Irma schreef:

  Alpendorf-st Johann. Vanochtend zon. Nu flinke sneeuwbuien met veel wind. -4 graden.

 5. paul schreef:

  Ischgl momenteel slecht 1 gondel open, de rest van het skigebied is dicht, storm en -10 graden.

 6. Paul A Club 1989 schreef:

  dat wordt een heueule vroege apres ski voor mijn meissie 😉

  • Michel schreef:

   Hoop dat dat maar goed gaat dan 😉

  • Michel schreef:

   [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/03/1552315131.jpeg[/img]
   Ondanks de slechtte voorspellingen afgelopen 4 dagen heerlijk geskied en geapresskied in gerlos, met best wat zon, helaas wel veel wind bovenin, waardoor op sommige momenten de verbindingen met Zell en konigsleiten eruit lagen. Al met al weer een top weekend achter de rug 🙂

 7. Jorne schreef:

  Geskied rond Morzine en Les Gets, op 1000m hoogte zeker 10cm rond 2 uur. Hier in Avoriaz genoeg treeruns in 20cm boterzachte pow, wel veel wind dus hogere liften dicht. Chatel verbinding was ook niet zeker dus daar helaas niet geweest. Morgen een grote tour maken!

  • nils schreef:

   oeh! geluk dat er een laagje is gevallen Jorne.
   Morgen zal richting chatel tot de Linga perfect zijn!
   Ik zou NIET het rondje via super chatel, morgins maken. veel gedoe en vaak matige sneeuw. Als je wel een hele ronde wilt maken kun je beter via lindarets, mosettes, crosets, pointe de l’au gaan en de didier defago naar morgins pakken. daar met de bus… naar de corbeaulift en een sleper richting de omslachtige verbinding met de 2 stoeltjesliften (wel mooi uitzicht) naar de Lingagondel. Het voordeel is dat linga t/m rochassons noordhellingen zijn dus de sneeuw is daar nog vaak goed in de middag.

   Maarrr als je gaat voor kwaliteit zou ik ‘s ochtends gelijk richting Chatel knallen en het gebied tussen pre la joux en Linga uitkammen…

  • Artus Missorten schreef:

   Zoals Nils reeds aanhaalde, moet je zeker eens naar de Zwitserse kant gaan, waar de sneeuw vaak beter is en het vooral rustiger is. Vertrekkende vanaf Mossettes of Grande Conche zijn er twee speelse pistes die naar Les Crosets vertrekken (zie de zwarte 15 en de rode 16)

   [IMG]http://i68.tinypic.com/34s12sp.jpg[/IMG]

   Ik kan ook alleen maar beamen dat het eerste stuk van Didier Défago zeer leuk is. Verder kun je ook naar Torgon skiën dat voorbij Châtel ligt. De sneeuw is er vaak matig (je hebt wel een leuke zwarte piste om er te geraken => Barbossine), maar het zicht op le Lac Léman/ het Meer van Génève bij la Tour de Don is wel zéér fijn en het uitzicht op de Mont Blanc ook.

   Voor de hors-piste, hier een paar tips :
   – bij la Pointe des Mossettes heb je een paar leuke, korte couloirs, maar vergewis je er wel van dat het lawinegevaar niet te hoog is !!

   – je kunt de sleepjeslift Ripaille (CH ; Les Crosets) nemen (vanwaar de 8 km lange piste Grand-Paradis vertrekt), een stukje naar beneden kiezen door de linkse piste te nemen (t.o.v. wanneer je aan de sleepjeslift hangt) en daarna een stukje naar boven te wandelen tot la Pointe de Ripaille

   Dit maakt het duidelijker en er zijn ook een paar aantekeningen :
   https://map.geo.admin.ch/?lang=fr&topic=ech&bgLayer=ch.swisstopo.pixelkarte-farbe&layers=ch.swisstopo.zeitreihen,ch.bfs.gebaeude_wohnungs_register,ch.bav.haltestellen-oev,ch.swisstopo.swisstlm3d-wanderwege,KML%7C%7Chttps:%2F%2Fpublic.geo.admin.ch%2Fs4PaEGmBQGmJF2LCJmuLbQ&layers_visibility=false,false,false,false,true&layers_timestamp=18641231,,,,&E=2552431.23&N=1113239.77&zoom=8

   – Laatst heb je ook nog een leuke hors-piste boven Avoriaz. Je moet de stoeltjeslift Fornet (FR; Avoriaz) nemen. Daarna is het 2 minuten wandelen tot le col de Fornet et vandaar vertrekt een 3,5 km lange afdaling. Deze vallei heet “la Vallée de la Manche”. Beneden in L’Érigné kun je gratis een bus nemen tot Morzine. Bespreek wel eerst de situatie ter plekke met een paar locals.

   Uurrooster bussen (zie blz. 13 en volgende) : https://www.morzine-avoriaz.com/medias/documents/documentation/documentation-29NAVETTE-FR.pdf

   Bespreking hors-piste : http://www.morzine-guide.com/fr/la-vallee-de-la-manche/

   Fijne avond en veel skiplezier toegewenst !!

 8. Mark (Breda) schreef:

  Heerlijke skidag in Val Gardena. Begonnen met volle zon, daarnawat wolken. Rond lunchtijd sneeuwbui waarna de zon weer doorbrak. Toen kwam de wind….plots stormkracht en om 16.15u sloten de meeste liften. Wij zaten toen de wind opstak nog in een stoeltjeslift die laatste stuk langszaam draaide om iedereen eruit te laten alvorens hem stil te zetten. Dat was even gevoelstemp van -20 denk ik. Bij restaurant op de top een warme kop koffie gepakt en daarna de afdaling richting dal. Bijna van de piste geblazen….maar wel lekker rustig die afdaling.

  Nog nooit zo’n wind meegemaakt in 15 jaar wintersport…

  Al met al topdag en die wind op einde….de dag was toch al bijna klaar.

 9. Mark (Breda) schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/03/1552323804.jpeg[/img]

 10. Mark (Breda) schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/03/1552323861.jpeg[/img]

  Stormkracht….bijna weer de berg opgeblazen.

  • Hans schreef:

   Ik schreef het (jou) gisteren al Mark……
   “…Hans 10 maart 2019 om 22:13 Scheelt morgen 2 jassen vwb de temperatuur. Kan verschil zijn tot 10 á 15 graden vanwege koude NWwind, windchill nog groter contrast Mark…. bbrrrr”………
   Morgen tempert de Nordföhn, zon komt er goed bij. Geniet er maar van. Vrijdag een bewolkte (regen? sneeuw!)dag. Mooie foto’s, dat wel met die wolken. Viel spaß !!

 11. Hans schreef:

  Nog 1 volle week HERFST!! Daarna eindelijk rust in de NL-tent 🙂

 12. Breunis (Nature Trail) schreef:

  EC 12 uur verwacht een echte sneeuwdump op 14 en 15 maart.
  https://meteologix.com/nl/model-charts/euro/piemonte/precipitation-totals-24h-snow/20190315-1500z.html

 13. Deze namiddag een eind gefietst langsheen de Scheldedijk en dat sloeg heel erg tegen, héél veel tegenwind en ook nog eens vrij fis!
  Maar toch een flinke 30km op de teller en mooie wolkenformaties gezien met een prachtige zonsondergang. 🙂
  Hopelijk komende tijd ietwat droger zodat ik mijn diesel oldtimer nog eens van stal kan halen.

 14. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/03/1552371641.jpeg[/img]
  Na onstuimige dagen, vandaag feest! De pletters begonnen vannacht om 4 uur om alles klaar te krijgen. Min 11 graden en windstil.
  Donderdag en vrijdag gaat het weer spoken.

 15. Joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/03/1552372192.jpeg[/img] Riederalp om 7 uur.

 16. Mark (Breda) schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/03/1552374072.jpeg[/img]

  Mooie ochtend in Val Gardena/Alta Badia.

 17. Breunis (Nature Trail) schreef:

  Een zonnige dag in de Alpen. Joke en Mark geniet ervan!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.