tauplitz_lawinenstein_2017-11-25_14-30-00 kopie

In het oostelijk Alpengebied is de sneeuw nog niet gearriveerd. Hierboven Die Tauplitz. Schitterende plaat… we zoomen even uit…

tauplitz_lawinenstein_2017-11-25_14-30-00

Op naar het westelijk Alpengebied…

flaine

Flaine is echt zo’n Schneeloch als je ook in Voralberg hebt.

menuires_clocher

Les Menuires. Geen bak sneeuw. Ultra slecht weer. Maar ook pas begin december open.

ischgl

Ischgl is ook al open.

grimentz-zinal_bendolla

En in het Val d’Anniviers hebben ze van die panoramacams die mensen in twee stukken hakken. Hoe zitten we ten opzichte van de afgelopen twee jaren?

Heel snor dus…. behalve dathett in 2015 ook zo was… en toen kwam het niet goed…

graphe6_1000___11.8867924528_46.5991902834_

Wat opvalt dit keer is de koud rond het apengebied in de berekening. Hierboven prikpunt Val Gardena. Op 1740m aanhoudend matige tot strenge vorst. En geen dumps. Af en toe wat sneeuwvlokken. Maar … we gaan dus twee weken kunstsneeuw spuiten nu. Dus kan kerst niet meer stuk. Yes! Huiskamervraag: waar is vandaag het meest gevallen?

PS Morgenochtend weer uitgebreide videoanalyse!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

23 reacties

Gesloten voor reacties.