Val gardena
Lees verder >

Hou je van klimmen? Dan is Val Gardena jouw paradijs!

Montafon, een droom zowel in de zomer als winter.

Skiën, touren en vliegen... ontdek de mogelijkheden van Loser.

Zell am see kaprun
Lees verder >

Waterpret, wandelen, fietsen of wintersport op de gletscher? Kiezen jullie maar.

Nu lente, in het weekend veel neerslag voor de noordkant , daarna enorm onzeker

check ook eens

5 Reacties

 1. Thijs schreef:

  Komende week naar de Alpen, bestemming onbekend. Het wordt zo wel spannend naar welke regio we moeten…

  @Leo, die kaarten van het Europese model, zijn die niet ergens gratis beschikbaar? Ik weet dat de drukverdelingskaarten wel gratis te zien zijn, maar de neerslagkaarten kan ik niet vinden zonder er voor te betalen…

  • AartC schreef:

   Hallo Thijs,
   Kijk eens onder het menu ‘Weerkamer’ van WSWM.NL en dan ‘Ensembles’. Daar staan links naar Wetterzentrale.de en Meteociel.fr plus de nodige uitleg om bijvoorbeeld de URL aan te passen, zodat jouw gebied in het ensemble weergegeven wordt. Er is echt bizar veel gratis data (grafieken, diagrammen etc.) te vinden.

   • Thijs schreef:

    Klopt, maar dat zijn/is altijd het Amerikaanse (GFS) model. Ik ben op zoek naar een neerslag kaart of pluim van het Europese (ECMWF) model.

    • AartC schreef:

     Ik heb laatst van Roy geleerd, dat je voor neerslag (regen/sneeuw) voor de korte termijn het beste naar model ARPEGE kan kijken. Staat in linker kolom halverwege op Meteociel.fr (modeles globaux). Er is geen detailkaart voor Oostenrijk. Op de detailkaart van Italië en Duitsland staan grote delen van Oostenrijk wel aangegeven. Door over de uren te ‘muizen’ maak je als het ware je eigen filmpje.
     Het is wel even zoeken en ‘pielen’.

     Misschien een idee voor de weermannen van WSWM. Kunnen jullie, tegen een kleine vergoeding, een workshop organiseren ergens centraal in NL? Lijkt me zeer interessant en dan kunnen we jullie ook eens in levende lijve zien 🙂

 2. Paul A. Club 1989 schreef:

  Mooi hoor dat verhaal van het KNMI…personeelskosten 28 miljoen per jaar en aardobservatie 23,5 miljoen per jaar. Totale exploitatiekosten rond de 40 miljoen. En dan zo’n sci-fi bericht. Poeh.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.