regenbogen

Vanavond passeerden enkele felle regenbuien en dat leidde tot deze door mij wat gepimpte dubbele regenboog langs de A4. Thuisgekomen ga ik dwangmatig de modellen langs omdat het best eigenlijk wel even spannend is momenteel. Vanochtend hing ik al de vlag uit voor de verjaardag van mijn dochter op 7 juni en vanavond zien we voor dat weekeinde in beide modellen +30ºC!

zeerwarm\

Check Europees model! Eindhoven de warmste plek van Europa?

30graden

En check Amerikaans model. Hier de temperatuurcrash al op zondag. Een zelfs die zaterdag is een warme uitbijter. Over anderhalf uur weten we waar de Europese hoofdrun ligt in de pluim. Zal ook wel een warme uitbijter zijn. Maar als ze het allebei doen mogen we ervoor duimen. En wie wil kan er meteen onweerspektakel bij duimen voor bij voorkeur maandag de 8e! Dan is mijn dochter echt jarig maar het “buurtfeest” al mooi voorbij!

 

Edit door Leo 23.15 uur:

EC pluim ZO-NL 20150529_12Speciaal voor Hajo en zijn dochter de nieuwe pluim van het Europese model met de maxima voor ZO-Nederland. Daar immers in deze run de hoogste temperaturen. Ik had het ook niet verwacht, maar verrassend veel ondersteuning voor de warmte. Dat lijkt nu ineens zelfs kat in het bakkie! Let wel:

EC pluim NW-NL 20150529_12

Dit is die voor NW-Nederland. Zeg maar omgeving Krommenie. In de hoofdrun iets minder heet maar natuurlijk nog altijd prima zomers op zondag. Het gehele ensemble is echter een stuk frisser op die dag; de kansen op daar een eerdere crash en/of zeewind zijn aanwezig.

Categorieën: Lage Landen

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

21 reacties

Gesloten voor reacties.