valgardena1

Als we aankomen in St. Christina is de worldcup afdaling nog bezig en gaan we een kijkje nemen aan de finish. Er ligt geen sneeuw beneden en de zon schijnt lekker en we vermaken ons goed aan de finish van de Sasslong piste. Daarna doen we inkopen en regelen we de skihuur voor onze jongens (beide 9 jaar) en betreden we het appartement. In de avond bleef het gezellig buiten met de koeienbellen en de verschillende fanclubs die voorbij het appartement liepen. Bij de de aankoop van de skipassen in de kerst week kregen we nog 40 euro korting PP omdat de Dolomite skipas 40 jaar bestond. Toch een mooie meevaller.

valgardena2

Eerst ochtend omhoog en vertrekken richting SellaJoch om daarna richting Canazei te gaan. Bijna alle liften zijn geopend op die paar sleepliften na en het is ook nog behoorlijk wit en beseffen ons geen moment dat er eigenlijk niet zoveel sneeuw ligt. Op Sella Joch zien we staan dat de Sella Ronda geopend is en maken we meteen gebruik om te kijken hoe het met de pistes is in de andere dorpen. Al snel passeren we de dorpen Arabba, Corvara en Colfosco en staan we boven op GrodnerJoch. Het is een heerlijk dag geweest met piste die in zeer goede condities waren. De afdaling naar Wolkenstein staan alle sneeuwkanonen te loeien die ze hebben en dat is een machtig gezicht.

valgardena3

De volgende dag naar het gedeelte Col Raiser geweest. Dit gedeelte licht op de zuid helling is dus behoorlijk groen. Helaas is een van mijn favoriete afdalingen de Seceda nog gesloten maar later ging het bovenste gedeelte open. Het laatste deel naar Ortisei ging niet meer in onze week open. Dit gedeelte van Val Gardena ligt eigenlijk de hele dag in de zon en dat was ook terug te zien in het landschap.

valgardena4

Verder in de week hebben we nog wat tripjes gemaakt richting Alta Badia en Vigo di Fassa. Daar waren niet alle dalafdaling geopend maar wederom zeer goede ski mogelijkheden hogerop. De Seiseralm hebben we dit jaar overgelagen. Dit stuk ligt de gehele dag in de zon en daardoor waren de piste condities minder. Op de alm trouwens prima beginners pistes met hier en daar nog een prachtige oude tweezitter.

valgardena5

We hebben een prachtige week gehad. Na ongeveer 205 Km en iets meer dan 100 liften is ons ski seizoen goed begonnen. Natuurlijk hadden we ook onze aarzelingen toen we vertrokken. Maar ik denk dat ik kan zeggen dat Val Gardena zeer sneeuwzeker is. Misschien niet met echte sneeuw maar met kunstsneeuw een top prestatie. Ik wens de mensen die de komende weken hier na toe vertrekken veel plezier en wij gaan alweer aftellen naar de volgende skivakantie in de Die Tauplitz.

beginnetje

PS Hajo: Het beginnetje van een weer wit dal is er!

Categorieën: Val Gardena

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

8 reacties

Gesloten voor reacties.