It giet oan! De aangekondige sneeuwbom is gearriveerd. En hoe! Met inderdaad al snel een lage sneeuwgrens. Want wat schreef ik ook al weer bijna een week terug?

Met aan de noordkant misschien een tegenvallende sneeuwgrens. Zulke details kunnen natuurlijk nog veranderen op de valreep. Dus laten we nog ff aankijken. Ik vind de huidige berekeningen onwaarschijnlijk zacht bij zo’n stroming. …. En voor vrijdag de 23e wachter we de sneeuwgrens nog ff af.

Weerbericht van 17 februari

Het is de weerman gegund dat ie ook eens goed zit. Voor de rest nemen de weergoden ons natuurlijk in het ootje. Het is echt sick aan het sneeuwen. Totaal sick. Het grasveld hier voor de deur is al helemaal wit. Geen grasje meer te zien. Met een dag zulke sneeuw praat je in Nederland over een droomwinter.

Elke keer ga ik opnieuw naar buiten om een nieuwe video te schieten van hoe hard het sneeuwt. Woorden schieten te kort. De video is alweer achterhaald.

Het enige minpuntje is…. dat we over een paar dagen al weer terug zijn bij af: niet eens nachtvorst meer op 1000m en overdag dubbele cijfers. Ik noem het dan ook een voorproef van winter 2024/2025 dit. Wie het net ff mee maakt gefeliciteerd…. en rij nu niet morgenvroeg al weg maar blijf nog een dag skiën en doe een hotelletje in Duitsland.

PS En ondertussen pleegt Israel genocide in Gaza. Ze gooien hun eigen glazen in. Het zal gaan als in Zuid-Afrika: de blanke Israeli’s worden de paria’s van de wereld en er komt een één staat oplossing met de Joden in de minderheid en een Palestijnse president. Dit is echt onhoudbaar. Die lui zijn echt van God los. Met geen pen te beschrijven wat ze daar doen…. na een loepzuivere militaire raid op 7 oktober van de Palestijnen. Niks terrorisme… de terroristen van de wereld zijn Amerika en Israël. Moorden puur om het moorden…. macht puur voor de macht. Geen enkel houdbaar strategisch doel.

Categorieën: Dumps

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

10 reacties

Wim Fokkema · 23 februari 2024 op 20:36

Helemaal eens met je verhaal over de genocide in Gaza. Fijn dat je dat hier ook schrijft tijdens de sneeuwval. Inderdaad zitten de terroristen in de VS en Israël. Maar sinds Nine Eleven. wisten we dat eigenlijk al. Groet van mij.

  Peace · 24 februari 2024 op 12:24

  Het aantal inwoners van de Gazastrook nam tijdens en na de Arabisch-Israëlische Oorlog van 1948 toe van ongeveer 80.000 naar ongeveer 287.000 inwoners.
  In juli 2003 woonden er naar schatting 1,3 miljoen Palestijnen. Van hen waren 961.645 personen door UNRWA geregistreerd als vluchtelingen en nakomelingen van vluchtelingen in 1948. Momenteel zijn er 2.3 miljoen inwoners in Gaza.. Beste Wim& weerman genocide bekt lekker maar de cijfers laten een stijging zien ipv een daling ?? Of lees nog eens wat genocide betekent ? Desnoods het handvest van Hamas waarin onomstotelijk staat beschreven dat er pas vrede komt als alle joden zijn uitgemoord !! Genocide op zijn best heet dat !!

   Hajo · 24 februari 2024 op 21:21

   Goed lezen of begrijpend lezen is weer eens moeilijk anonieme reageerder. Tot de militaire raid (uitbraak uit concentratiekamp) van Palestijnen is er geen sprake van genocide maar wel van een apartheidsstaat, van kolonisatie, van terreur, marteling etc etc. Ondanks al die ellende is de demografie van de Gaza strook dat wat jij laat zien. Maar alle verwijten over genocide en de door Zuid-Afrika bij het ICJ aanhangig gemaakte zaak tegen Israel, gaan over wat er na 7 oktober aan de hand is …. ach genocide kon er nog wel bij na het bewust breken van ledematen als officiële Israëlische policy ook in de westbank in de afgelopen decennia.

   Wat je schrijft over het handvest van Hamas is ook lariekoek die door jan en alleman wordt herkauwd…. ik heb de oude en de nieuwe versie woord voor woord gelezen en beide zijn heel redelijk. De nieuwe is nog wat duidelijker maar ook in de oude ging het niet over uitmoorden van joden maar over het terugwinnen van gestolen goed…. iets wat volgens mij ook gebeurt met ooit door Duitsers gestolen kunst en goed…. joden hebben altijd vreedzaam geleefd in het Ottomaanse rijk vooral in de vroege periode…. het enige gebied waar joden systematisch zijn vervolgd is onder ons christenen. De heidense Germanen waren nog coulanter met de joden dan de christenen.

   Mbt de actuele genocide luister eens naar deze joodse historicus en holocaust en genocide deskundige:

   Je mag je een beetje gaan schamen. Ga meer en harder studeren ajb want dit is een lachertje als het niet zo ten hemel schreiend was.

  Jaap verlaan. · 24 februari 2024 op 17:51

  Goed gezegd hajo en ik sluit me aan by wim.

Aart · 23 februari 2024 op 21:04

Vandaag middenin de dump op 1 van de huisbergen van Innsbruck, Patscherkofel. Zo’n 40 cm verse sneeuw op een deels ijzige ondergrond is voor mij een totaal nieuwe ervaring. Viel dan ook niet mee met mijn beperkte techniek, maar de superwinterse beelden, pakt niemand me meer af. Zaterdag en zondag beloven deels zonnig te verlopen, in ieder geval bij Schlick2000 en Kűhtai.

peace · 24 februari 2024 op 22:41

“”Wat je schrijft over het handvest van Hamas is ook lariekoek””

Artikel 7
: Hamas heeft verlangd Allah’s belofte tien uitvoer te leggen, hoeveel tijd dat ook kost . Mohammed … zei: “De dag des oordeels zal niet komen, totdat de joden zich achter rotsen en bomen verstoppen, die zullen zeggen: ‘O moslims, o Abdullah, achter mij zit een jood, kom hier en dood hem’.”

“heel redelijk”

Misschien in de middeleeuwen ?

peace · 25 februari 2024 op 20:30

https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/B-9-2023-0444_NL.html

De C inspireert je vast !

Gesloten voor reacties.