Nou dit is hem dan. Zulke foto’s moesten er komen. En Obertilliach in Ost-Tirol heeft geleverd. De foto’s komen van Tiroolse stormchasers op Facebook. Je wilt vast meer zien! En dat kan.

Ik moet zeggen dat we dit in winter 2018/2019 ook in Noord-Tirol hebben gezien. En natuurlijk ook wel eens in de Franse Alpen. Maar dit is echt wel tof.

Videootje erbij.

En hoppa die meetstok van 2 meter zinkt er helemaal in. Komt er meer? Of ook aan de noordkant? Zeker een beetje maar een dump zit niet in het vat. Eerder lijkt het aardig teflon-achtig!

Dus we gaan niet richtig sneeuwdump… en ook het einde van de lockdown is niet in zicht….  helaas vormt Biden momenteel weer een klassiek Amerikaans oorlogskabinet en lijkt het erop dat we de relatief vreedzame politiek van de laatste jaren weer kwijt raken. Vier jaar geen nieuwe oorlogen gehad en nu gaat het misschien toch weer beginnen. Maar deze Kerst nog niet gelukkig. Peace!

 

 

 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

7 reacties

Gesloten voor reacties.