Nou dit is hem dan. Zulke foto’s moesten er komen. En Obertilliach in Ost-Tirol heeft geleverd. De foto’s komen van Tiroolse stormchasers op Facebook. Je wilt vast meer zien! En dat kan.

Ik moet zeggen dat we dit in winter 2018/2019 ook in Noord-Tirol hebben gezien. En natuurlijk ook wel eens in de Franse Alpen. Maar dit is echt wel tof.

Videootje erbij.

En hoppa die meetstok van 2 meter zinkt er helemaal in. Komt er meer? Of ook aan de noordkant? Zeker een beetje maar een dump zit niet in het vat. Eerder lijkt het aardig teflon-achtig!

Dus we gaan niet richtig sneeuwdump… en ook het einde van de lockdown is niet in zicht….  helaas vormt Biden momenteel weer een klassiek Amerikaans oorlogskabinet en lijkt het erop dat we de relatief vreedzame politiek van de laatste jaren weer kwijt raken. Vier jaar geen nieuwe oorlogen gehad en nu gaat het misschien toch weer beginnen. Maar deze Kerst nog niet gelukkig. Peace!

 

 

 


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

7 reacties

Gesloten voor reacties.