Wat was dat ook alweer sneeuw? Met alle hitte van de afgelopen periode en de stortregens van nu …. ben je het een beetje kwijt. De gletsjer van Kaprun is meer rots dan ijs. Ergens begin augustus toen ik nog zicht had op de Stubaier Gletscher sneeuwde het voor het laatst op hoogte. Dus is het minstens aangenaam om naar Australië te kijken. Gaat lekker daar…. en het is nog niet klaar.

 

Dit weekeinde sneeuwt het nog door maar de ergste kou gaat nog komen. Begin september. Zie deze kaart voor 4 september.

Brrrr.

In Oostenrijk was het vandaag gedaan met de hitte… vanuit het westen rukte een heel dik onweersfront op. Wanneer passeerde dat Nederland? Het is vanaf nu blijvend koeler.

En ik noemde hem al eerder: een mooie sneeuwval weer in de Alpen. Volgend weekeinde? Ik doe even niks met de stormkansen woensdag in de Lage Landen. Nee, deze heuse dump boven 2000m (sneeuwgrens 1500m) is te leuk om niet te melden. Aangezien ik dan ook niet kan vliegen kan ik er wel ff heen rijden voor een live verslag. Doen?

Categorieën: Wereldwijd

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

11 reacties

Gesloten voor reacties.