Wat was dat ook alweer sneeuw? Met alle hitte van de afgelopen periode en de stortregens van nu …. ben je het een beetje kwijt. De gletsjer van Kaprun is meer rots dan ijs. Ergens begin augustus toen ik nog zicht had op de Stubaier Gletscher sneeuwde het voor het laatst op hoogte. Dus is het minstens aangenaam om naar Australië te kijken. Gaat lekker daar…. en het is nog niet klaar.

 

Dit weekeinde sneeuwt het nog door maar de ergste kou gaat nog komen. Begin september. Zie deze kaart voor 4 september.

Brrrr.

In Oostenrijk was het vandaag gedaan met de hitte… vanuit het westen rukte een heel dik onweersfront op. Wanneer passeerde dat Nederland? Het is vanaf nu blijvend koeler.

En ik noemde hem al eerder: een mooie sneeuwval weer in de Alpen. Volgend weekeinde? Ik doe even niks met de stormkansen woensdag in de Lage Landen. Nee, deze heuse dump boven 2000m (sneeuwgrens 1500m) is te leuk om niet te melden. Aangezien ik dan ook niet kan vliegen kan ik er wel ff heen rijden voor een live verslag. Doen?

Categorieën: Wereldwijd

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

11 reacties

Gesloten voor reacties.