Heerlijk! Nu al weer voor de tweede keer (zie ook bericht van 3 september) hebben we een sneeuwdump in de Alpen. De meeste sneeuw is in Oostenrijk gevallen bij een sneeuwgrens nergens lager dan 1500m. Dat is voor Obertauern dan al net genoeg om geen regen meer te hebben. Met het resultaat vanochtend dat je hierboven ziet.

Hoe gaat het verder?

Ensemble rondom Obertauern

Snel even een blik op het ensemble voor de regio rondom Obertauern. We zien meteen dat we vandaag nog sneeuw hebben en dat het dan weer warmer en droog wordt minstens tot en met de 17e. Vervolgens is er zeker ruimte voor een winters begin van de herfst als je het cluster lijnen rondom de dikke blauwe controlerun ziet, waarbij een temperatuurdip gepaard gaat met flinke neerslagpieken. 

Facebook Album

Afsluitend nog een paar mooie plaatjes uit de Franse Alpen. Te weten Chamonix waar het boven altijd winter is en Les Menuires in de Trois Vallées.


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

38 reacties

Gesloten voor reacties.