Heerlijk! Nu al weer voor de tweede keer (zie ook bericht van 3 september) hebben we een sneeuwdump in de Alpen. De meeste sneeuw is in Oostenrijk gevallen bij een sneeuwgrens nergens lager dan 1500m. Dat is voor Obertauern dan al net genoeg om geen regen meer te hebben. Met het resultaat vanochtend dat je hierboven ziet.

Hoe gaat het verder?

Ensemble rondom Obertauern

Snel even een blik op het ensemble voor de regio rondom Obertauern. We zien meteen dat we vandaag nog sneeuw hebben en dat het dan weer warmer en droog wordt minstens tot en met de 17e. Vervolgens is er zeker ruimte voor een winters begin van de herfst als je het cluster lijnen rondom de dikke blauwe controlerun ziet, waarbij een temperatuurdip gepaard gaat met flinke neerslagpieken. 

Facebook Album

Afsluitend nog een paar mooie plaatjes uit de Franse Alpen. Te weten Chamonix waar het boven altijd winter is en Les Menuires in de Trois Vallées.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

38 reacties

Gesloten voor reacties.