Webcam Hospiz Hotel Arlberg Wintersport Oostenrijk

Klik voor grotere afbeelding

Dankzij een Tweet naar @weermanhajo kan ik jullie deze webcam van het Arlberg Hospiz Hotel in St. Christoph presenteren. Ik zeg er nu al bij dat je vooral morgen vaak naar deze cam moet terugkeren. Maar goed dit legendarische hotel waar de geheimzinnige Brüderschaft zetelt, ligt op 1800m vandaag ook al de hele dag in de sneeuw.

Tja, verder omlaag regent het in Oostenrijk. Nu nog wel. Dat gaat vanavond helemaal goed komen. Volg de nadering van het scherp begrensde koufront op de Europese buienradar.

Graag sharen dit bericht op twitter en facebook en linkedin. Zie knoppen bovenaan!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

10 reacties

Gesloten voor reacties.