sneeuwhoogte-sauerland

Ze zeggen dat Duitsers geen humor hebben. Nou dan nemen we het ook honderd procent serieus: er is 151 cm sneeuw gemeten op de Ritzhagen piste in Willingen in de WIntersport-Arena Sauerland.

151-sneeuwhoogte

Kijk maar. Het staat er echt! 151cm. Ik bedoel wie zegt dat je een meetstok niet af mag breken bij een sneeuwhoogtemeting? Je moet dat soort dingen ruim nemen toch?

Ik vind hem leuk. En om het nog serieuzer te maken nog een huiskamervraag. Als je weet dat op de Kahler Asten (841m) gemiddeld een sneeuwhoogte van 80cm wordt gehaald in de winter, wat was dan de hoogste sneeuwhoogte ooit op deze hoogste berg van de Wintersport-Arena Sauerland? En op welke datum was dat?

Vanavond laat gooi ik HIER het antwoord neer.

PS Morgen een artikel van Leo over allerlei nieuwe hoogmoderne liften in het gebied.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

10 reacties

Gesloten voor reacties.