Die tauplitz
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken of gewoon genieten. De mooiste momenten beleef je hier.

Montafon, een droom zowel in de zomer als winter.

Kaprun - Zell am See
Lees verder >

In de ochtend heerlijk skiën op de gletsjer en in de middag heerlijk 16 holes lopen. Dit kan alleen maar in het mooiste dorp van de Alpen; Zell am See.

Boek nu de ideale gezinsvakantie in het Montafon.

November op sneeuwmomentjes na doodsaai of toch maar verhuizen naar Mongolië?

check ook eens

19 Reacties

 1. Roy schreef:

  Ik heb de 06 gezien en wederom liggen er kansen. Ben benieuwd wat jij ervan vind Hajo.. Wil wel even vermelden dat op dit moment volgens het WRF tot en met woensdag meer dan een meter sneeuw kan vallen. Zo klokt partner les Menuires volgens dit model op 80 cm!! Ook de Voralberg krijgt ervan langs! Uiteraard alles afhankelijk van de nog lastig vast te stellen sneeuwgrens. Spannend!!

  • Leo schreef:

   Het heeft afgelopen nacht gesneeuwd in o.a. Uberwallis. Sneeuwgrens ligt nu op ca. 2100 meter. Hier de Riederalp, op 2200 meter. Meer volgt: idd veel voor de Franse Alpen! Wel meest een hoge sneeuwgrens.

 2. Ab schreef:

  Hier nog een science fiction oplossing binnen de GFS model de uitvoer van 6u. Geen waarde eraan hechten omdat het toch weer zal veranderen maar beschouw het als dikke voorpret 😉 http://176.31.229.228/modeles/gens/run/gens-17-1-384.png

  • Hajo schreef:

   Zie wat ik daar onderaan het weerbericht over geschreven heb. Ik noem het de “Canadese oplossing”.

  • Ab schreef:

   Ik las het maar ging ff kijken of er bij de GFS leden ook zulke opties tussen zaten en idd die zaten er. In de gaten houden maar de komende dagen of het terug blijft keren en erin blijft zitten en niet opschuift

 3. Gerda (Den Haag/Nootdorp) schreef:

  Dat het weer nou niet zo doet als velen zouden willen….bergen sneeuw,enz. … daar doen we niets aan…, maar om nou hier zo steeds een bericht mee te beginnen, daar wordt ik echt depri van … zacht, saai,depressies, weerkaarten zien er niet uit …. Gelukkig vinden we hier ook diverse andere berichten met leuke onderwerpen , dus dat geeft de burger weer moed 🙂

  • Hajo schreef:

   Ik dacht dat het bericht begin met een schitterende foto van een Mongoolse vrouw en leuke inzichten over het klimaat daar. Word je daar depri van? Toch dank voor feedback…. ik barst van de voorpret voor december…. dus mij krijg je niet zo gauw depri…. wel heb ik je feedback ter harte genomen en bovenin het bericht een paar dingen aangepast. Ook de titel is iets langer nu.

   • snowman schreef:

    Foto van die Mongoolse vrouw is echt een prachtig plaatje. Petje af voor die vondst. Het wereldweid houden vind ik wel leuk, de wereld is mooi en overal even boeiend! Ok, in de winter is nl en de alpen ietsie boeiender, maar toch! 😉

   • Gerda (Den Haag/Nootdorp) schreef:

    @Hajo bedankt voor je reactie! Ook ik ben van nature niet gauw depri , maar ik bemerkte hier de laatste tijd naast mooie artikelen , zo vaak de teleurstelling dat het nog steeds geen winters plaatje is …. dat begon bij mij bij het lezen wat zwaar te drukken,zo van,nu weten we het wel ! Misschien is dat voor een ander weer heel anders ….. Ik waardeer je reactie en kijk met allen uit naar een mooie winter ! 🙂

   • Breunis (Nature Trail) schreef:

    Zolang er geen serieuze sneeuwvooruitzichten zijn, vind ik het leuk als je ook andere onderwerpen van de wintersport belicht.
    Kun je in november aandacht besteden aan langlaufen in Sauerland en Portes du Soleil? Portes du Soleil is als allround skigebied een uitgebreide introductie meer dan waard.
    In januari valt er misschien wel meer sneeuw dan wij graag zien in verband met lawinegevaar.
    Het weer is zoals het is.

 4. eric schreef:

  November saai, nee toch zeker. Heb al weer wat km afgelegd op de gletsjes. Vanochtend was het bewolkt en er kwamen zelfs wat sn eeuw vlakken naar beneden. Op dit moment komt er eenenorme blauwe lucht aan en dat betekend einde van dit bericht ik ga nog ff knallen. Maar november saai nee, probeer eens een gletsjer de kitzsteinhorn bv. Wordt hajo ook blij van is een partner gebied.

  Gruss gott

 5. Robert schreef:

  nee ik vind november ook niet saai. Misschien voor nederland maar alleen al aankomende dagen gaat prachtig worden in de alpen. Veel zal weer weg dooien maar dat maakt niet uit. Er valt iig iets. 2 jaar terug was het alleen maar hoge druk met dagen lang zon, dat was pas saai. Ik ga zeker weer ff webcams checken iig.

  GFS6h is ook niet verkeerd zo lijkt het, hoofdrun is wel koud tov de rest van de members maar de trent lijkt toch wel naar benenden.

 6. Frans schreef:

  Viel me nog wat op: De hoop op sneeuw is vervlogen schrijf je op 9 en 10 november in Sauerland. Nog niet volgens de GFS 6uur!!!:

  Zondag morgen wakker worden met een wit poederlaagje 😀 Niet dat je er wat aan heb maar voor het gevoel zou het geweldig zijn!

 7. Leo schreef:

  Mooi artikel Hajo, smullen! Leuk filmpje met die kamelen!
  Nog een toepasselijk filmpje vandaag op nos.nl:
  http://nos.nl/video/570000-dubbele-zonnen-in-mongolie.html

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.