Les menuires
Lees verder >

Vakantiepret voor jong en oud!

Boek nu de ideale gezinsvakantie in het Montafon.

Die tauplitz
Lees verder >

Bezoek Tauplitz eens in de zomer. Laat je verrassen door de prachtige natuur en ga voor een actieve vakantie!

Val Gardena
Lees verder >

Ontdek de mooiste wandelwegen en geniet!

November tijd om te skiën in Val d’Anniviers!

check ook eens

11 Reacties

 1. joke,riederalp schreef:

  Nog nooit in d’Anniviers geweest terwijl het hier eigenlijk om de hoek ligt. Ik ga zeker een keer kijken maar om nu te gaan skien in november daar…….. Ik hou het dan toch maar op plaatsen met een zomerskigebied die daar toch beter op zijn ingesteld. De wintersportdorpen die met name het van de winter moeten hebben zijn in november zich aan het opladen voor het komende seizoen. Het prachtige herfstseizoen eindigt pas eind oktober (een aanrader) Vaak veel toeristen die periode, ook jachtseizoen. November is dan ook vaak een maand van de revisies van liften en gondels, hoogseizoen bouwvakkers in hoge dorpen en alle pistes klaarmaken voor de eerste sneeuw valt(stokken,netten,bewijzering enz.enz) Veel winkels, restaurants zijn 7 dagen per week open dus ze snakken naar een vakantie om zich weer op te laden voor de drukke kerstperiode. In november beginnen ze al met de kerstversiering in de dorpen aan tebrengen.
  November is een schitterende maand in de bergen maar vaak met minder service en veel gesloten.
  Er is hier een trend ontstaan om al in september met lokkertjes(bv weekeinde open in november) om mensen maar bij hun skidorp een seizoensabonnement te laten kopen.
  Maar eerlijk is eerlijk de maand november is een schitterende maand in de bergen maar verwacht geen toeters en bellen.

  • joke,riederalp schreef:

   De magic pass is die ook voor buitenlanders??? De goedkope seizoen passen zijn meestal alleen voor Zwitsers.

  • Cescia schreef:

   Ik wil eind oktober graag terug naar de bergen. Enkel was ik nog wat aan het twijfelen. Maar denk jij dat het dan gaat richting Oostenrijk? Dat weekend van 29oktober – 3 november.

   Toeters en bellen hoeven niet, gewoon rust en natuur.

   Trouwens ik begrijp je keuze hoor. Welke regio wil je uit?

   • joke,riederalp schreef:

    Om te skien heeft mijn voorkeur Zermatt (je kunt er overigens ook schitterend wandelen)
    Als het alleen gaat om te wandelen kun je eigenlijk overal terecht als je maar er rekening mee houd dat veel berghutjes/restaurantjes november gesloten zijn.
    Ik denk dat het in Oosterijk een beetje hetzelfde geld.

    • Cescia schreef:

     Zermatt, ja heel mooi! Ga je vaak richting zwitserland?

     • Hans schreef:

      Hahaha….LOL….
      Cescia, je moet wat vaker (mee)lezen, zou je weten waar Joke zich meestal bevindt………

     • joke,riederalp schreef:

      Haha klopt Hans, wij wonen ongeveer 70% in Riederalp en 30% in Noordwijk aan zee Cescia. Dat is het voordeel dat je gepensioneerd bent, dan kun je gewoon kiezen.

 2. Cescia schreef:

  Ja ik bedoelde elders dan Riederalp 🙂 Ik had het anders moeten verwoorden. Luxeleven, ik hoop het ooit ook nog te kunnen doen hoor.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.