Dit is wel spetterend: een plaatje van of vanaf de Kilimanjaro in de Keniaanse ochtendzon. Niet gek. Wie is er wel eens geweest? Is het toerisme daar ook ingestort? Ook tal van bedrijven failliet vanwege het feit dat we nu allemaal aan de burka zijn in de wereld? Winterkleding plus mondkapje is bijna een burka. Ik moet er vaak om lachen dat we nog kort geleden serieus spraken over burka-verbod en hoe belangrijk het was iemands gezicht te zien, bijvoorbeeld op het gemeentehuis.

Dit was dus het mooiste wat ik kon vinden vanochtend op het trefwoord “sneeuw”. Het is dan ook niet veel soeps voorlopig. Zeker in Europa niet. Ja einde van de maand een laagje poedersuiker boven 1000m misschien. Maar misschien een mooi moment om naar virtuele sneeuw te kijken …

https://twitter.com/_JaY_R0ck_/status/1327484320261533696

Hierboven versies van hetzelfde spel waarbij de sneeuw wel of niet aan je broek blijft kleven. Wie van ons speelt vaak games? En wie games met sneeuw? Ik zou nog best graag een kamertje hebben met een volledige setup voor virtueel autoracen. Daar heb ik het geld niet voor. Wintersport lukt goed nu ik mijn passie als skileraar heb terug gevonden. Dus dat niet virtueel voor mij.

Vanochtend verder even geen weer en geen politiek. Dank voor jullie bijdragen in de discussie onder het vorige bericht. Afsluitend een plaatje van de Rudolfshütte. Voor de 4 jaar dat die fotocam er staat. Je ziet het: deze tijd van het jaar kan het alle kanten op. Meer dan nu maar ook minder dan nu. Let it be!

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

41 reacties

Hjs · 14 november 2020 op 12:05

De ontwikkeling van onze winters, triestige bedoening. Gewoon de cijfers…….
https://www.weeronline.nl/nieuws/warmere-winter-door-klimaatverandering

In de Bilt nu al 2 jaar geen matige vorst meer. Records reeks sinds de metingen.

Re De shitshow omtrend Trump/biden. Mijn nmr 1 hoop was dat beide zouden te komen overlijden voor de verkiezingen. Dat zou zo mooi hebben aangetoond hoe achterhaald en rot hun systeem is. Twee bejaarde, ver over de hill, has beens. Trump kwam nog redelijk in de buurt. Biden is zijn bunkertje niet uitgeweest. Helaas is het niet uitgekomen.

Dit 2 partijen stelsel zorgt voor steeds sterkere polarisering, beide kanten houden elkaar in de houdgreep. Per saldo staat de boel stil.

Moet wel eerlijk zijn, ben blij dan Trump weg is. Vreselijke man. Wees eens eerlijk, stel dat je dochter thuis zou komen met zo iemand. Man is dom, liegt dagelijks, obese, denk niet dat ie racist is of echt vrouwonvriendelijk. Het gaat maar om 1 ding, zichzelf.

Biden is natuurlijk ook niks natuurlijk. Man heeft een moeilijk leven gehad, maar is verder kleurloos en veel te oud.

Covid verhaal is ook een nachtmerry. 2020 is een vreselijk jaar. Geeft wel mooi de beperktheid van de mens weer. Angst is de belangrijkste drijfveer. Een relatief onschuldig ziekte ontregelt de hele samenleving. En ja, er gaan mensen dood. En er zijn er die flink ziek worden.
99% heeft echter niets te vrezen.
Wat doen we, beschermen we uit alle macht die zwakkeren? Nee, velen raakten gewoon besmet.
Terwijl aan de andere kant bizarre schade werd aangericht aan de economie en het algemene welzijn van iedereen.

Persoonlijk en mijn ongeving is er enorme invloed. Allemaal onder het mom van SAMEN…
Zwakke gezondheid, gebrek aan fitheid, overgewicht, Daar doen we SAMEN niets aan.

Re vaccin. Ben op dit moment geheel niet van plan om dat te nemen. Als het werkt, is inenting van de zwakkeren voldoende. Als het niet werkt is inenting in het geheel niet zinvol.
Voor gezonde jongere mensen is het dus waanzin om te laten doen. Je helpt niemand en zelf heb je geen bescherming nodig.

Wat is de volgende stap?

Het grote gevaar is tech. Niet de landen maar de tech. Bedrijven sturen de wereld. En bejaarde leiders gaan daar veel tegenin kunnen brengen. Staan volkomen buiten de werkelijkheid.

Blackmirror bestaat, we leven in onze eigen aflevering.

  Frans V · 14 november 2020 op 14:39

  97% met je eens, ik Trump niet als dom kwalificeren, hij heeft een miljardenbedrijf opgezet. En polarisering komt mijn inziens vooral door de media en internet, niet een bepaald kiessysteem dat al bijna onveranderd bestaat sinds 1787.
  Vorstcijfers zijn drama, het valt te bezien of het records zijn als we dagelijks geijkte metingen hadden gehad over de laatste pak m beet 1200 jaar.

   Hjs · 14 november 2020 op 15:39

   Echt geen miljarden bedrijf. Tis een schuldenberg.

   En de man is echt redelijk Dom, onvoorstelbaar bot, komt door zijn opvoeding, zijn vader heeft onder een soort ganger laten trainen. Die heeft heb geleerd, no matter what, geeft nooit je ongelijk toe. Bully altijd je eigen zin door.
   Het hele principe van een “sterke man” is waardeloos. Een veel meer gedeelde macht, die ook op tijd wisselt is veel beter.

   Uiteindelijk gebeurt er natuurlijk wat er gebeurt, voorlopig valt de onrust ook reuze mee. Veel gejank op internet can de Trump cronies maar op straat nog weinig aan de hand.

   Media, als je bedoelt sociale media en de bubble vorming ja. Een van de zegeningen van de tech. Alles voor de klikt, algoritmes houden je in je eigen bubble.

   We leven nu, niet 1200 jaar geleden. Ook nu gaan we weer ver dec. in zonder enige vorst van betekenis. Nog geen half dumpje te zien in de bergen zelfs.

    Kirsten_dl (Puurs.be) · 15 november 2020 op 13:12

    Doe jij het beter dan? 🙂

    Wat het weer betreft, ook weer mis poes want tegen het eind van komende week wordt zelfs sneeuw verwacht op de Ardense toppen.
    Het wordt gevoelig frisser, zowel ’s nachts als overdag.
    En nu jij weer… 😉

  Erik · 29 november 2020 op 10:31

  President Trump heeft een IQ van 156 en behoort daarmee tot de wereldleiders met het hoogste IQ.

  Een redelijk domme uitspraak dus….

Kirsten_dl (Puurs.be) · 14 november 2020 op 14:20

De burka; fijn dat ook jij er net hetzelfde over denkt @hajo.
Moet je weten dat wij Belgen jarenlange discussies hebben gevoerd over het welles nietes invoeren van deze klederdracht.
Ruzies zijn ontstaan, onder de bevolking maar ook onder politici.
Mensen vlogen mekaar in de haren vanwege een uitspraak of mening.
Er werd met modder gegooid, ramen werden stukgeslagen en wat weet ik nog allemaal omwille van; de burka.
Uiteindelijk werd het dragen van een burka in het openbaar verboden
en ziehier, amper enkele jaren later worden wij allemaal (Joden, Christendom, Moslims, Hindoes en whatever) het zwijgen opgelegd door middel van een strontkapje.
Veel wil ik er niet over kwijt maar dat het een smerig spel is van globalisten en de elite der aarde is vrijwel zeker mijn inziens.
Verdeel en heers, zet mensen nog méér tegen mekaar op en creëer chaos.
Want met angstige mensen kan je werkelijk alles aanvangen.
Under his eye, be praised.

Spyfromthesky · 14 november 2020 op 14:27

Hajo heeft echt een punt met die Boerka.

Spyfromthesky

Joost Amsterdam · 14 november 2020 op 17:13

[img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/11/1605370246.jpeg[/img]
Een staatsgreep van Trump wordt absoluut door Hajo ondersteunt. Daar twijfel ik geen moment over.

  MierenN--ker · 14 november 2020 op 17:21

  Waar haal je dat vandaan ? Ik denk eerder dat de Biden aanhangers een staatsgreep willen om een door de media gecreeerd zogenaamd monster uit het presidentschap te houden, andersom valt dat wel mee…

  Hajo · 14 november 2020 op 19:05

  Lees Collusion nu eens. Dan zie je dat 2012 Obama al een staatsgreep was. De moord op Kennedy was ook een staatsgreep. De afzetting van Nixon idem. Nee ik ben pacifist, agorist eigenlijk. Tegen geweld. Ook tegen een staatsgreep natuurlijk. Als Biden even op die stoel gaat zitten, zal het Trump kamp en zullen de Republikeinen daar nog sterker uit naar voren komen… de Democraten hebben zichzelf schaakmat gezet eigenlijk…. je kunt een slag winnen maar de oorlog verliezen. En überhaupt die suggestie. Hajo zal wel… Ik ben door de hele geschiedenis heen voor vredelievende oplossingen en tegen de oproerkraaiers en tirannen. De belangrijkste reden aan Trumps kant te gaan staan is zijn klimaatstandpunt. Daarna zijn vredelievendheid en afkeer van oorlog. Dus zou Trump een staatsgreep plegen kan hij wat mij betreft door het afvoerputje van de geschiedenis. Anderzijds…. Lincoln begon tegen de grondwet in een oorlog om de slavernij af te schaffen… Lafheid is niet altijd de beste oplossing… Als Trump erin zou slagen nu eindelijk eens de “blatant” corruptie van de Democratische partij echt te exposen … dan ben ik daarvoor. Daarvoor moet hij (vredelievend) eigenlijk een eigen netwerk opbouwen. Kan veel beter als hij geen president is. PS Denk jij misschien ook dat Putin oorlogszuchtig is? OK ja dan heeft de propaganda je echt goed te pakken.

Loos alarm · 14 november 2020 op 17:18

Europa warm en de VS koud.
Europa warmte records en in de VS koude records.
Jing en Jang al miljoenen jaren.
Wees BLIJ met die WARMTE want warmte is een LUXE en het duurt maar heel kort.
Vroeg gister nog aan Hajo wat hij van het bericht over die afkoeling (vorige topic)
Helaas geen antwoord gehad.
“”we leven nu geen 1200 jaar geleden””
Pfff maar wel klimaat doelstellingen afspreken voor in de toekomst ? 2050 Co2 neutraal ?
Diegene is daar ook niet op af te rekenen omdat de beste wetenschapper al dood is .
En niet onbelangrijk het kost een paar knaken..

En als ik NU in de VS kijk met dagtemperaturen van -15 geef mij dan maar de +15 variant …

P.s : Trump als “dom” bestempelen met 2.5 Miljard op zijn rekening is niet bepaald uhh slim te noemen.

Loos alarm · 14 november 2020 op 17:21

@Joost
Lees rechts bovenin nog ff de tekst van je eigen foto ?
Waarom (niet meewerken) zou ik me dan eens gaan afvragen ?

Frank van Seggelen · 14 november 2020 op 18:07

Wat heb ik spijt dat ik vrienden en collega’s heb verteld over deze ooit zo mooie site over wintersportweer.

Ik sta echt compleet voor lul bij deze mensen. Ik hoop nu niet dat ze denken dat ik alle propaganda steun die hier verkondigd wordt.

  sneeuwfanaat(Ron) · 14 november 2020 op 18:31

  Hahaha echt bizarre reactie ! Je staat niet voor lul,totaal niet !Hajo geeft gewoon zijn mening op zijn site en ja als er mooie kaarten komen wat betrefd de Alpen gaat hij ze echt wel laten zien

   Tjeerd · 14 november 2020 op 20:27

   Ron, ga lekker naar Seefeld in het huis van jouw ouders. Ik hoor alleen maar van jou reacties dat je Hajo zo leuk vindt. Geen enkele onderbouwde reactie. Man, ga lekker buiten spelen

    everlast · 15 november 2020 op 10:52

    Net of jouw stupide reacties wat bijdragen, ga zelf lekker buiten spelen, lutser!

    sneeuwfanaat(Ron) · 15 november 2020 op 12:38

    Ik ga ook met Kerstmis naar Seefeld Tjeerd! Weer heerlijk genieten van de sneeuw en bergen aldaar.

     Tjeerd · 15 november 2020 op 22:06

     Nooit van corona gehoort zeker. Ga lekker je gang jongen

  Hajo · 14 november 2020 op 19:13

  Propaganda wordt meestal of eigenlijk per definitie bedreven dor machtshebbers of anderszins invloedrijke mensen of oligarchen. Meestal niet echt door een klusjesman, die zijn academische carriere afbrak vanwege de fraude die hij zag. Iemand die werkelijk helemaal niets in de melk te brokkelen heeft, laat staan ook maar enige euro ontvangt voor wat hij schrijft. Sterker nog iemand die liever sponsors verliest dan oneerlijk door het leven te gaan … dat is niet echt een gebruikelijke bron van propaganda. Ik doe je de suggestie dan maar te zeggen dat ik knettergek ben geworden of een aluhoedje. Dat is tenminste nog een sluitende redenering. Propaganda slaat echt helemaal nergens op. Waar je me weer wel goed taxeert is dat ik een erg goede communicatior ben. En als iemand me wel geld zou geven zou ik propaganda kunnen bedrijven. Absoluut! Dus dat compliment steek ik in mijn zak. Voor 1 miljoen euro schrijf ik wat jij wilt. Wel om snel te cashen en daarna met mijn fortuin goede doelen te gaan steunen. Ik zou niet voor bijv 40 euro per uur langdurig kunnen schrijven waar ik niet achter sta …. dan liever timmerman/klusjesman. Of niet eens “liever”. Het is gewoon heel erg mooi werk. Weg van het beeldscherm lekker met je handen in de weer. Mooie tegenbalans tegen het vrijdenken om het vrijdenken. En ja… als jij het niet meer kunt plaatsen betekent dat 1 van twee dingen: of ik ben inderdaad knettergek (want betaald ben ik niet), of jij bent compleet gehersenspoeld. Of minimaal die vrienden van je. Eng dat soort kringetjes… fnuikend. Dat jij niet meer vrij kunt denken omdat je vrienden hebt in een bepaalde hoek…. loslaten zou ik zeggen. Je krijgt heel snel nieuwe vrienden als je vrijdenker wordt.

   Aart · 14 november 2020 op 22:45

   Over propaganda gesproken. Vandaag in de supermarkt (zonder mondkapje) sta ik bij een schap netjes op afstand te wachten tot een mevrouw (met mondkapje) haar boodschap heeft gepakt. Zegt haar man (met mondkapje); “Pas op, er staat er eentje zonder mondkapje achter je!”…….. Ik was te verbouwereerd om te reageren. Zei hij dat echt; “staat er eentje”? Ben ik zonder mondkapje een covid uitbrakende aap of zo, die je kan afknallen?
   Vraagje meneer, het advies is toch; ‘kom alleen boodschappen doen’, dat doe ik namelijk wel. Even los van het feit dat het dragen van zo’n mondkapje een dringend advies is en (nog) geen verplichting.
   Ik begin mij steeds meer zorgen te maken over de verharding in de maatschappij aangaande covid. Nota bene, 1/2 mei was de pandemie al voorbij, volgens de regels van de WHO zelf wel te verstaan. Nog maar te zwijgen over die vaccinatie……

    Hanjo Vd Berg · 15 november 2020 op 11:45

    Aan de andere kant. Wat voor moeite kost het je om even voor de bühne een mondkapje te dragen? Hoewel ik kritisch kijk naar de hele aanpak van COVID is het wat mij betreft wel het beste de algemeen geldende beperkingen en voorschriften op te volgen. Als ieder zelf benoemde expert z’n eigen voorschriften en regels gaat hanteren zijn we nog verder van huis. Wat dat betreft zit ik ook helemaal niet te wachten op een discussie in de supermarkt. Wat mij betreft staat het niet dragen van een mondkapje eerder voor eigenwijsheid dan een superieure kijk op COVID.

     Kirsten_dl (Puurs.be) · 15 november 2020 op 13:35

     @Hanjo Vd Berg; het dragen van een muilkorf (ook wel mondkapje genaamd) is ook een teken van onderdrukking door de satanisten welke graag Lucifer vereren.
     Ik ben radicaal tegen iedere vorm van vrije meningsuiting en het verbergen van gezichtsexpressies.
     Dus daarom weiger ik zoveel een mondkap te dragen.
     Feit is dat bepaalde ‘ experten ‘ nu reeds uitspreken dat, nadat iedereen gevaccineerd werd, het mondkapje niet uit het straatbeeld en ons leven zal verdwijnen.
     Het is echt héél erg jammer en bedroevend dat er zo weinig mensen zien wat er echt aan het gebeuren is. En tegelijk ook best beangstigend.
     Ik heb mezelf voorgenomen om niet in een dergelijke wereld, waar onderdrukking en beperkingen centraal staan, verder te willen leven. Wat ik gedurende vijftig jaar aan vrijheden heb verworven wens ik nooit op te geven. Voor niks of niemand.

    Kirsten_dl (Puurs.be) · 15 november 2020 op 13:24

    HELEMAAL mee eens !
    Ik ben in discussie verwikkeld op FB, komt een dame aandraven met het feit dat het zo erg is dat mensen sterven (MET en niet) aan Cojona.
    Natuurlijk is dat erg maar dagelijks sterven er om de tien minuten vijf kinderen de hongerdood, in Afrika alleen al. Dat probleem sleept al aan van zolang ik mij herinneren kan. Er zijn voor triljoenen aan voedsel verscheept, geld ingezameld, campagnes opgezet en dergelijke meer maar nog steeds lijden Afrikaanse kindjes honger.
    Is het mijn schuld of ben ik eraan medeplichtig dat mensen overlijden met Cojona?
    Nou nee, ik voel mij dus ook niet schuldig noch verdrietig om mensen die eraan overleden zijn.
    Sterven hoort nu éénmaal bij het leven, niemand ontkomt eraan en iedereen moet ooit deze planeet verlaten. Het kan ook nooit de bedoeling zijn om mensen op te sluiten in hun woning omdat anderen doodgaan. Waar zijn we dan in Godsnaam mee bezig !!?

     Hanjo Vd Berg · 15 november 2020 op 14:47

     Ik geloof in Jezus Christus en ben in Hem volledig vrij. Dus ben ik niet bang om tijdelijk iets te dragen wat evt kan bijdragen aan algemene bewustwording.
     Verder sla je echt door. Waar Hajo realistisch een beeld geeft van de andere waarheid is het bij jou echt niet meer logisch te volgen. Ik wens je veel sterkte. Geef je 1 tip. Lees de bijbel waarin veel wordt voorzegd over oa de tijd waarin we nu leven. Zo sta ik er ook in.

     Kirsten_dl (Puurs.be) · 15 november 2020 op 19:33

     Nee @Hanjo Vd Berg, IK ben niet diegene die doorslaat, mensen die ons het dragen van een muilkorf (willen) opdringen slaan flink door.
     Ze springen immers van de hak op de tak en veranderen van mening zoals de wind van richting. Eerst is het dragen van een strontkap overbodig, dan weer niet dan toch weer wel en uiteindelijk hangen we er voor onbekende tijd aan vast.
     Het is immers al tig bewezen dat mondkapjes, tenzij het om FFP1 t/m 3 gaat, geen enkel effect hebben tegen virussen. Wel tegen bacteriën en zelfs dan nog uitsluitend in steriele omgevingen/ruimtes.
     Maar buitenshuis heeft een muilkorf 0,000000009 % waarde.
     Net als die hand gels waarmee mensen onafgebroken hun handen ontsmetten, héél erg slecht voor ons immuunsysteem omdat je zowel goede!! als kwade bacteriën (geen virussen!!) doodt waardoor mensen weldra nergens meer tegen bestand zijn.

  Hajo · 14 november 2020 op 19:16

  Iha is spijt trouwens een zinloze emotie. Ik zie het probleem ook niet. Het zullen hooguit 20 vrienden zijn. Maak je even een groepsbericht: “Attentie. Wintersportweerman waar ik vroeger fan van was, is nu een foute site geworden die helaas nog niet van internet wordt geweerd. Ik geef jullie de tip die info daar niet meer tot je te nemen.” Klaar is Kees. Je moet het leven vooruit leven. Dus mooi dat je toen dat advies gaf. En nu trek je dat advies weer in. Kan toch?

  Everlast · 14 november 2020 op 20:21

  Je staat inderdaad voor lul, maar alleen door deze domme reactie!!

Medemens · 14 november 2020 op 18:59

Ha top joh, weer lekker relaxed over het weer!
Jammer dat de bezoekers wat dat betreft niet on topic kunnen blijven, maar je geeft iig het goede voorbeeld.
Recht zo die gaat!

Joost Amsterdam · 14 november 2020 op 19:42

https://nos.nl/l/2356555

Robert · 14 november 2020 op 22:37

De rijkdom van trump geeft aan of ie slim is of niet, het spijt me zeer maar dat kunnen enkel mensen zeggen die niet erg goed reflecteren/lang kunnen nadenken. Echt slimme mensen zijn bezeten door een onderwerp, nooit door geld. Zolang dit niet begrepen wordt komt er nooit een einde aan negatieve kanten vh kapitalisme

Frans V · 15 november 2020 op 00:36

Een paar mooie doordenkers hierboven. Rijkdom is inderdaad geen standaard gevolg van slimheid. Toch moet je bepaalde kwaliteiten bezitten om zo’n balanstotaal op te bouwen. @hjs: Schuldenberg ernaast zou kunnen, ik heb geen beeld van de solvabiliteit van Trump ;-). Verder nieuwe ec en control run flink wat nachtvorsten laatste decade november :d

jannes · 15 november 2020 op 09:41

Vooral interessant om te zien hoe mensen kunnen veranderen qua standpunt.

5 jaar geleden was het de weerstand tegen leiderschap door angst. Nu wordt die angst op dezelfde manier gebruikt voor het behoud van dat leiderschap. Idem corona, het motto was toch juist omarm angst en voel je vrij? Dat laatste zit tussen de oren, niet tussen de maatregelen. Denk in kansen, die zijn er net als altijd genoeg kan ik je zeggen. Zonnepanelen of die Tesla zijn financieel gezien kansen. Die Tesla qua zekerheid ook nog eens, minder onderhoud, minder gezeik met je auto die je na 2 ton op de teller in de steek laat.

Uiteindelijk zijn het allemaal verhaaltjes, de één nog minder waar dan de ander. Over Trump’s financiën bijvoorbeeld… 2.5 miljard of een berg schulden is nogal een verschil. Toch de realiteit anno nu. Denk dat beide waar zijn, dat is de wereld waar we in leven. Pak wat je pakken kunt/wil, als je dat niet doet heb je niets en wanneer je dat wel doet heb je alles.

  Hajo · 15 november 2020 op 09:53

  Ik ben christen en bepleit de christelijke moraal. Hou van je zelf zodat je ook van anderen kunt houden. Em help waar je kunt helpen en geef waar je kunt geven.

Hajo · 15 november 2020 op 10:01

Een valse leugenachtige reactie van tjeerd hierboven heb ik verwijderd. Heb hem een app gestuurd en hem gewezen op de triestheid van zijn aantijging. Bah.

Hjs · 15 november 2020 op 10:23

Warmte records Spitsbergen

https://www.weer.nl/nieuws/2020/nieuw-warmterecord-op-spitsbergen

Tjeerd · 15 november 2020 op 21:40

Wat ben jij een triest persoon Hajo. Jij hebt ons nooit een app gestuurd. Zoek hulp man. Pfffff

Tjeerd · 15 november 2020 op 21:44

Jouw leugens zijn nog het ergste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *