Dit is wel spetterend: een plaatje van of vanaf de Kilimanjaro in de Keniaanse ochtendzon. Niet gek. Wie is er wel eens geweest? Is het toerisme daar ook ingestort? Ook tal van bedrijven failliet vanwege het feit dat we nu allemaal aan de burka zijn in de wereld? Winterkleding plus mondkapje is bijna een burka. Ik moet er vaak om lachen dat we nog kort geleden serieus spraken over burka-verbod en hoe belangrijk het was iemands gezicht te zien, bijvoorbeeld op het gemeentehuis.

Dit was dus het mooiste wat ik kon vinden vanochtend op het trefwoord “sneeuw”. Het is dan ook niet veel soeps voorlopig. Zeker in Europa niet. Ja einde van de maand een laagje poedersuiker boven 1000m misschien. Maar misschien een mooi moment om naar virtuele sneeuw te kijken …

https://twitter.com/_JaY_R0ck_/status/1327484320261533696

Hierboven versies van hetzelfde spel waarbij de sneeuw wel of niet aan je broek blijft kleven. Wie van ons speelt vaak games? En wie games met sneeuw? Ik zou nog best graag een kamertje hebben met een volledige setup voor virtueel autoracen. Daar heb ik het geld niet voor. Wintersport lukt goed nu ik mijn passie als skileraar heb terug gevonden. Dus dat niet virtueel voor mij.

Vanochtend verder even geen weer en geen politiek. Dank voor jullie bijdragen in de discussie onder het vorige bericht. Afsluitend een plaatje van de Rudolfshütte. Voor de 4 jaar dat die fotocam er staat. Je ziet het: deze tijd van het jaar kan het alle kanten op. Meer dan nu maar ook minder dan nu. Let it be!

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

41 reacties

Gesloten voor reacties.