Dit is wel spetterend: een plaatje van of vanaf de Kilimanjaro in de Keniaanse ochtendzon. Niet gek. Wie is er wel eens geweest? Is het toerisme daar ook ingestort? Ook tal van bedrijven failliet vanwege het feit dat we nu allemaal aan de burka zijn in de wereld? Winterkleding plus mondkapje is bijna een burka. Ik moet er vaak om lachen dat we nog kort geleden serieus spraken over burka-verbod en hoe belangrijk het was iemands gezicht te zien, bijvoorbeeld op het gemeentehuis.

Dit was dus het mooiste wat ik kon vinden vanochtend op het trefwoord “sneeuw”. Het is dan ook niet veel soeps voorlopig. Zeker in Europa niet. Ja einde van de maand een laagje poedersuiker boven 1000m misschien. Maar misschien een mooi moment om naar virtuele sneeuw te kijken …

https://twitter.com/_JaY_R0ck_/status/1327484320261533696

Hierboven versies van hetzelfde spel waarbij de sneeuw wel of niet aan je broek blijft kleven. Wie van ons speelt vaak games? En wie games met sneeuw? Ik zou nog best graag een kamertje hebben met een volledige setup voor virtueel autoracen. Daar heb ik het geld niet voor. Wintersport lukt goed nu ik mijn passie als skileraar heb terug gevonden. Dus dat niet virtueel voor mij.

Vanochtend verder even geen weer en geen politiek. Dank voor jullie bijdragen in de discussie onder het vorige bericht. Afsluitend een plaatje van de Rudolfshütte. Voor de 4 jaar dat die fotocam er staat. Je ziet het: deze tijd van het jaar kan het alle kanten op. Meer dan nu maar ook minder dan nu. Let it be!

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

41 reacties

Gesloten voor reacties.