Twee dagen eerder dan ik vorige week aankondigde is in Noord-Limburg de 30⁰C gehaald vanmiddag. Morgen en overmorgen wordt het zeker nog heet maar lokaal onweer gaat de 30 buiten bereik houden. Vrijdag ook kans op onweer en weer iets koeler.

In de nieuwe fase daarna slingeren we zo rond het maandgemiddelde van 13,4⁰C verder met nog een enkele uithaal ruim boven de 20 maar vaak genoeg ook eronder.

Supernat wordt het niet maar bovenstaande kaart voor komende dinsdag is typisch. Koel en nat als het Azorenhoog even op afstand gaat. De Alpen gaan een beetje hetzelfde spoor volgen. Ook een stuk koeler en bijna dagelijks ook wat neerslag. Maar: in de Alpen wordt aankomende vrijdag pas de heetste dag!

Zo ziet dat er dan uit…. en daarmee … kan er heel mooi gevlogen worden… dit is even de fase dat ik al vlieg met passagiers en soms ook even alleen… een mooi voorbeeld van een lange vlucht met passagier is deze…

Smullen! Wil je ook?

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

4 reacties

Tjeerd · 23 mei 2022 op 20:33

Weinig tot geen reacties Hajo. Misschien moet je het over een andere boeg gooien. Moet eerlijk zeggen dat het ook niet vernieuwend is wat je deelt/stuurt.

    Hajo · 23 mei 2022 op 21:04

    Je begrijpt het echt niet he Tjeerd. Ik heb het allang over een andere boeg gegooid. Ik ben nu skileraar, tandempiloot en B2B copywriter. Ik leef mijn droom. Hoe veel over een andere boeg wil je het hebben? De dag dat mijn team besloot te vertrekken en de reactiestroom mee te nemen was ik er al klaar mee …. nu is WSWM een hobbyblogje waar ik vooral niet te veel tijd in moet steken…. behalve in een komende vorstperiode… dan sta ik wel voor iedereen klaar. Hoe traag gaan je hersens Tjeerd dat je dit zich niet ziet voltrekken over een periode van jaren…. ik steek toch niets onder stoelen of banken?

    Tjeerd · 25 mei 2022 op 21:46

    Ga lekker vliegen joh.Is goed.Veel succes met de bitcoins.Mijn hersenen werken sneller dan jij denkt.

Hajo · 25 mei 2022 op 23:14

Dank je. Gaat super allemaal. Weer flink bijgekocht. Jij ook succes met je activiteiten.

Gesloten voor reacties.