Twee dagen eerder dan ik vorige week aankondigde is in Noord-Limburg de 30⁰C gehaald vanmiddag. Morgen en overmorgen wordt het zeker nog heet maar lokaal onweer gaat de 30 buiten bereik houden. Vrijdag ook kans op onweer en weer iets koeler.

In de nieuwe fase daarna slingeren we zo rond het maandgemiddelde van 13,4⁰C verder met nog een enkele uithaal ruim boven de 20 maar vaak genoeg ook eronder.

Supernat wordt het niet maar bovenstaande kaart voor komende dinsdag is typisch. Koel en nat als het Azorenhoog even op afstand gaat. De Alpen gaan een beetje hetzelfde spoor volgen. Ook een stuk koeler en bijna dagelijks ook wat neerslag. Maar: in de Alpen wordt aankomende vrijdag pas de heetste dag!

Zo ziet dat er dan uit…. en daarmee … kan er heel mooi gevlogen worden… dit is even de fase dat ik al vlieg met passagiers en soms ook even alleen… een mooi voorbeeld van een lange vlucht met passagier is deze…

Smullen! Wil je ook?

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

4 reacties

Tjeerd · 23 mei 2022 op 20:33

Weinig tot geen reacties Hajo. Misschien moet je het over een andere boeg gooien. Moet eerlijk zeggen dat het ook niet vernieuwend is wat je deelt/stuurt.

    Hajo · 23 mei 2022 op 21:04

    Je begrijpt het echt niet he Tjeerd. Ik heb het allang over een andere boeg gegooid. Ik ben nu skileraar, tandempiloot en B2B copywriter. Ik leef mijn droom. Hoe veel over een andere boeg wil je het hebben? De dag dat mijn team besloot te vertrekken en de reactiestroom mee te nemen was ik er al klaar mee …. nu is WSWM een hobbyblogje waar ik vooral niet te veel tijd in moet steken…. behalve in een komende vorstperiode… dan sta ik wel voor iedereen klaar. Hoe traag gaan je hersens Tjeerd dat je dit zich niet ziet voltrekken over een periode van jaren…. ik steek toch niets onder stoelen of banken?

    Tjeerd · 25 mei 2022 op 21:46

    Ga lekker vliegen joh.Is goed.Veel succes met de bitcoins.Mijn hersenen werken sneller dan jij denkt.

Hajo · 25 mei 2022 op 23:14

Dank je. Gaat super allemaal. Weer flink bijgekocht. Jij ook succes met je activiteiten.

Gesloten voor reacties.