les menuires
Lees verder >

Hét skimekka op de meest centrale plek in de Trois Vallees, het grootste volledig verbonden skigebied ter wereld. Les Menuires ligt zeer sneeuwzeker op 1800m terwijl de pistes nog 1000m hoger reiken. Een piste & offpiste paradijs!

Zonnige skiweken in het Kleinwalsertal
Lees verder >

Boek rechtstreeks jouw vakantie

Kleinwalsertal
Lees verder >

In Oostenrijk in de gondel stappen en naar beneden skiën in Duitsland. Met één skipas brengen 47 gondels en liften u in de 2 landen op de berg.

Kleinwalsertal
Lees verder >

De meer dan 50 km aan wandelpaden, brengen jou op de prachtigste plaatsen.

kleinwalsertal
Lees verder >

Bereidt u zich voor op 130 km Skipiste: brede familiepistes, uitdagende zwarte pistes, en vooral een zeer sneeuwzeker gebied.

Les menuires
Lees verder >

Toegang tot het grootste skigebied ter wereld voor een grandioze vakantie.

les menuires
Lees verder >

WOW! Met sneeuwgarantie. Niet tevreden? Geld terug.

Val d'Anniviers
Lees verder >

Een prachtige bestemming in de Zwitserse Alpen!

Renault Kadjar
Lees verder >

Samen op avontuur

Skiën, freeriden,wandelen, rodelen,... het kan allemaal in het prachtige Montafon.

Val d'anniviers
Lees verder >

Ontdek de prachtige natuur en de cultuur in deze Zwitserse parel

Val d'anniviers
Lees verder >

Vakanties vol avontuur wachten op jou!

Noren kunnen op hogere wegen nog lang niet zonder winterbanden

check ook eens

7 Reacties

 1. Leo schreef:

  Er zijn duidelijkere (overtuigender) plaatjes te gebruiken maar ik doe voor de aardigheid hetzelfde tijdstip en model als Hajo in zijn bericht. En niet omdat Hajo er mee komt; ik had het zelf toevallig ook al gezien. Zoom:

  Ook sneeuw in (hoog) Schotland morgen? Ook maandag en dinsdag (op dezelfde depressie die de kou en sneeuw in Noorwegen brengt) kansen.

 2. Leo schreef:

  En .. het wordt misschien een beetje vervelend, maar dit verrast toch weer hoor! Zal wel snel afgelopen zijn; bewolking en later wind gaan van uit het ZW toenemen.

 3. Leo schreef:

  Minimum temperatuur op 10 cm boven de grond:

 4. Hajo schreef:

  Het klinkt misschien flauw maar ik zie in dit soort records toch echt een ontkrachting van de gangbare broeikastheorie (waar ik op theoretische gronden ook al geen heil in zie). Want die nachttemperatuur vlak boven de grond wordt dermate door een stralingsevenwicht bepaald dat het bijna ondenkbaar is dat je na 100 jaar uitstoten van CO2 en bijna een verdubbeling van de concentratie alsnog dergelijke records zou hebben als CO2 zou werken als een extra dekentje. Ergo: CO2 werkt niet als een extra dekentje. De Nederlander Theo Wolters heeft een alternatieve theorie ontwikkeld: http://www.climatetheory.net/. Hij voorspelt wel een opwarming door co2 maar stelt dat die direct alweer teniet wordt gedaan door meer convectie veroorzaakt door…. co2. Hoe dat zit? Meer co2 in de (droge) tropopauze zorgt voor meer uitstraling daar en dus meer potentie voor thermische circulatie (=convectie). Dus kouder boven en warmer onder. Dan gaat de “fan” gewoon iets harder blazen en is het verschil weer weg.

 1. 31 mei 2015

  […] veel meer zomersneeuw in Groenland, IJsland en Noorwegen. Hajo schreef het gisteravond al: vandaag, dinsdag en eigenlijk gewoon de komende twee weken; het is nog lang niet gedaan. […]

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.