noorseweg

De Hardangervidda. Gisteren viel daar weer sneeuw en het zal niet voor het laatst zijn! De winterbanden kunnen nog niet af (bron)! En misschien wel niet tot medio juni! Ja ondanks de warmte die op de Lage Landen afkomt is de tendens in Noorwegen brrrr.

sneeuwnoorwegen

Hier zie je wat er morgen al gebeurt in Noorwegen.

weersneeuw

En dan 2 juni op herhaling op een zeer winderige dag. Leo zal er ongetwijfeld aandacht aan besteden morgenochtend.

noorwegenbrrrr

En 14 juni nog steeds flink vriezen?

koudeuitbijter

Kijk. Hier zie je voor het zuidelijke merengebied rond Røldal dat het om een koude uitbuiter gaat.

valtmee

Maar 200km noordelijker is het gewoon best een geloofwaardige run. Je zult er maar wonen! Medio juni etmaalgemiddelden van +7ºC! Sowieso bijzonder dat de warmtegolf bij ons daar helemaal niet aankomt.

yinyang

Op 1500m hoogte zien we waarom. Yin en yang.

norway-average-temperatures-graph

En dat is dus echt niet gemiddeld voor Zuid-Noorwegen of zo. Het is ver onder normaal. Tromsø ligt helemaal in het noorden natuurlijk. Nee in dit bericht hebben we het over de opmerkelijke koude in Zuid-Noorwegen!

krommenieavond

Afsluitend groeten uit Krommenie!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

7 reacties

Gesloten voor reacties.