LOSER ALTAUSSEE
Lees verder >

Een sneeuwgarantie van december tot en met het voorjaar?

Beleef unieke momenten in het meest zuidelijke Alpendal van Voralberg.

Montafon, een droom zowel in de zomer als winter.

Zell am See Kaprun
Lees verder >

Gletsjer met zomerski en aangenaam zwemmeer op een steenworp. Dat is wat Kaprun en Zell am See in de zomer bieden. Een unieke combinatie.

Noren kunnen op hogere wegen nog lang niet zonder winterbanden

check ook eens

7 Reacties

 1. Leo schreef:

  Er zijn duidelijkere (overtuigender) plaatjes te gebruiken maar ik doe voor de aardigheid hetzelfde tijdstip en model als Hajo in zijn bericht. En niet omdat Hajo er mee komt; ik had het zelf toevallig ook al gezien. Zoom:

  Ook sneeuw in (hoog) Schotland morgen? Ook maandag en dinsdag (op dezelfde depressie die de kou en sneeuw in Noorwegen brengt) kansen.

 2. Leo schreef:

  En .. het wordt misschien een beetje vervelend, maar dit verrast toch weer hoor! Zal wel snel afgelopen zijn; bewolking en later wind gaan van uit het ZW toenemen.

 3. Leo schreef:

  Minimum temperatuur op 10 cm boven de grond:

 4. Hajo schreef:

  Het klinkt misschien flauw maar ik zie in dit soort records toch echt een ontkrachting van de gangbare broeikastheorie (waar ik op theoretische gronden ook al geen heil in zie). Want die nachttemperatuur vlak boven de grond wordt dermate door een stralingsevenwicht bepaald dat het bijna ondenkbaar is dat je na 100 jaar uitstoten van CO2 en bijna een verdubbeling van de concentratie alsnog dergelijke records zou hebben als CO2 zou werken als een extra dekentje. Ergo: CO2 werkt niet als een extra dekentje. De Nederlander Theo Wolters heeft een alternatieve theorie ontwikkeld: http://www.climatetheory.net/. Hij voorspelt wel een opwarming door co2 maar stelt dat die direct alweer teniet wordt gedaan door meer convectie veroorzaakt door…. co2. Hoe dat zit? Meer co2 in de (droge) tropopauze zorgt voor meer uitstraling daar en dus meer potentie voor thermische circulatie (=convectie). Dus kouder boven en warmer onder. Dan gaat de “fan” gewoon iets harder blazen en is het verschil weer weg.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.