Hierboven zie je het flink sneeuwen in La Mongie in de Franse Pyreneeën vanochtend. Dat is al een voorproef van de Nordstau die de Alpen woensdag en in het oosten ook nog donderdag in haar greep heeft. Inclusief de regen op lagere hoogte. Zie hier als je het verdraagt Luz Saint Sauveur op 711m hoogte. Voor Oostenrijk is woensdag een sneeuwgrens van 400 tot 1100m geprogrammeerd. Voor wat het waard is. Donderdagochtend zal het in de oostelijke regio’s nog sneeuwen boven 400m terwijl het in het Montafon al opklaart.  

isola20000403

De grap is dat de Alpen ondertussen gewoon nog in de ban zijn van een Genua laag. Ik begon vandaag met dit artikel over het Valle d’Aosta waar het al weer opklaart. Maar zoals je ziet sneeuwt het in Isola 2000 nog flink vanochtend. 

chamrousse0403

Chamrousse idem dito!

noordzuid0403

 

Hier zie je op de kaart hoe die nordstau en südstau tegelijk kunnen optreden. Als het Azorenhoog naar het oosten schuift schuift de nordstau mee. 

ensNK0403

Tja en dit is het ensemble voor de Oostenrijkse noordkant. Verwacht niet te veel komende dagen dan kan het alleen meevallen. Idem voor de sneeuwgrens. Dan zien we rond 11 maart kansjes op een onderbreking van het hogedrukweer. Vooral voor de periode 17-18-19 maart mogen we hopen op een beetje meer geweld! Het is in elk geval bemoedigend de neerslagpieken te zien samenvallen met forse dalingen van temperatuur. Dat zou uitgaande van het Kaiserwetter eigenlijk ook niet anders kunnen. In het begin van het seizoen hebben we een hoog Varnia wekenlang zien standhouden. Hoe zal het dit keer gaan? 


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

15 reacties

Gesloten voor reacties.