steil en uitdagend ? De Nordkette!

Skier: Lena Stoffel

“The jewel of the Alps”, je kan het niet beter formuleren. De Nordkette heeft een magnifiek uitzicht over de stad Innsbruck, maar dat niet alleen! Je vindt hier één van de steilste pistes in Europa, de Hafelekar, niet voor doetjes! Op zoek naar avontuur? Ga dan snel even langs dit leuke plekje! 

Nordkette steil en uitdagend!

Ik heb het zelf mogen ervaren, je ontwaakt in hartje Innsbruck en op 20 minuten ben je al boven op de pistes. Dan dat uitzicht, adembenemend. Ja het is terecht de parel van de Alpen, maar dat niet alleen. De Nordkette daagt jou uit het beste van jezelf te geven. Met de Hafelekar op 2300 meter als topper, 70% helling, één van de steilste van Europa. Niet voor doetjes, enkel voor ervaren skiërs en snowboarders. Voor je aan de afdaling start geniet je van de prachtige natuur en het uitzicht. De Karwendel is een van de mooiste, ongerepte landschappen in Europa. Als je nog niet onder de indruk bent van het uitzicht aan de Seegrubbe, dan ga je het hier wel zijn.
En hup die helling af!

Rider: Laura Perfler & Flo Orley

Maar ook op poederdagen is de Nordkette the place to be, het aantal locals op de berg bewijst dat het hier goed is. Wanneer er voldoende sneeuw ligt kan je trouwens van helemaal boven naar de Hungerburgbahn knallen, goed voor een hoogteverschil van 1500 meter! De meeste pro’s komen hier ook knallen in de sneeuw. Iemand ooit die film Furter van Jeremy Jones gezien? Wanneer hij op de Nordkette naar beneden gaat, daar word ik stil van. Natuurlijk is zoiets wel heel extreem :). Ben je van plan zelf te gaan freeriden neem dan zelf ook de nodige voorzorgen! Een gewaarschuwd man/vrouw is er 2 waard.

Meer informatie over dit prachtig gebied in Innsburck vind je hier.
Onze Hajo is trouwens ook echt gek van het gebied! Wie weet komen jullie hem er wel tegen deze winter ;-).


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!