De Nordkette

Je kan onmogelijk Olympia Skiworld ontdekken zonder de Nordkette te bezoeken. We moesten snel zijn, want het seizoen duurt hier nog zo’n 2 weken, tot 8 april! Dit skigebied ligt dicht bij het centrum van de prachtige stad Innsbruck. Je bereikt via een ondergronds treintje vanuit het centrum de gondel die je richting dit kleine skigebied brengt. Op 20 minuten sta je vanuit het centrum op de piste! Wanneer je eenmaal boven staat heb je een indrukwekkend uitzicht over de stad. Adembenemend. Met slechts 15 kilometer aan pistes zou je denken dat je je hier gaat vervelen maar niets is minder waar. Ben je op zoek naar dat echte stadsgevoel in combinatie met een wintersportvakantie dan is de Nordkette een echte aanrader. Niet nadenken, gewoon doen! 

De Nordkette, de place to be voor een citytrip

Zonvakanties zijn niet ons ding, we zijn geen mensen die de hele dag naast het zwembad willen liggen. Het liefst gaan wij op ontdekking, als het kan door een prachtige stad. Helemaal top wordt het wanneer we daarnaast nog kunnen wintersporten. Want ja je hebt het al wel door, wintersporten is een echte passie van ons. Innsbruck is dus wel een bestemming op ons lijf geschreven. We houden van steden zoals Antwerpen, Maastricht,  Amsterdam en …. Innsbruck. Want in tegenstelling tot die 3 eerste kan je hier dus wel skiën! En hoewel we deze prachtige stad vaak bezoeken hebben we nog nooit de Nordkette ontdekt. Hoog tijd om daar verandering in te brengen tijdens deze citytrip.

De Nordkette met het treintje omhoog

Al hou je niet van wintersport je moet echt een keer naar boven! Vanuit het dalstation ga je in een leuk treintje doorheen Innsbruck. We hebben er een filmpje van gemaakt voor jullie, omdat het zo’n leuke beleving was.

Dat dalstation is trouwens ontworpen door Zaha Hadid, en een echte parel. Net zoals het middenstation en de Bergiselschans.

Wat een uitzicht boven op de Nordkette!

Het uitzicht vanop de Nordkette is eentje dat je ooit moet meemaken. Je ziet over de stad Innsbruck en je kan gewoon niet onder de indruk zijn!

Hier zijn we nog maar half!

Helaas was het tijdens ons bezoek wat mistig, maar hier een plaatje van helemaal boven.

Maar de Nordkette is meer dan elke een uitzicht, je hebt hier de befaamde Hafelekarinne skiroute, eentje voor de gevorderden onder ons.  Met zijn 70% hellingsgraad moet je het natuurlijk wel durven.

De Nordkette krijgt vaak de benaming niet geschikt te zijn voor beginners, misschien is dat gedeeltelijk terecht. Je hebt hier later op het seizoen minder mogelijkheden, indien je hier vroeger komt kan je wel gewoon enkele rode pistes ervaren. Je hebt hier wel een park voor de allerkleinsten. Daarnaast heb je hier nog 2 liften en 1 rolband. Ook de parkliefhebbers komen aan hun trekken hier. Het hoogste punt op deze berg is 2256 meter, je kan hier vanaf eind november tot april terecht.

Het snowpark op de Nordkette

Bovenaan heb je Cloud 9, een iglobar waar je op vrijdagavond kan genieten van wat drankjes en een uitzicht over Innsbruck.

De Nordkette, City & Ski op zijn best

Verblijven in Innsbruck was voor ons een topervaring. Na het skiën trekken we de oude stad door om te genieten van de prachtige gebouwen. Daarnaast heb je hier massa’s aan eet-mogelijkheden. Wij kozen voor het gezellige vegetarische restaurant Olive.  Wat een luxe om eens voor de gezonde keuken te kunnen kiezen. De dag erna gingen we richting Thai-Li,  voor een lekkere Thaise maaltijd. Geen gedoe met de skibus, wij verbleven in hotel Mondschein,vlakbij de oude stad, alles lekker dichtbij. Wil je een terrasje doen of iets gaan eten dan doe je dat gewoon te voet. Voor mij is dit een enorme meerwaarde, je kan je onmogelijk vervelen in een stad zoals Innsbruck.

De Nordkette vanuit de stad

Meer informatie over dit gebied vind je hier!!!!

Dit jaar heb je nog tijd tot 8 april, volgend jaar kan je hier weer vanaf eind november terecht! Boeken maar!!!!


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

2 reacties

Gesloten voor reacties.