loser Altaussee
Lees verder >

Een parel van een gebied op de grens van Oberösterreich en Steiermark wat zeer sneeuwzeker is ondanks de hoogte.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Dat skigebied voor de hele Familie

Zell am See Kaprun
Lees verder >

Gletsjer met zomerski en aangenaam zwemmeer op een steenworp. Dat is wat Kaprun en Zell am See in de zomer bieden. Een unieke combinatie.

Obertauern
Lees verder >

Een vakantieparadijs voor jong en oud! En 100 kilometer aan wandelpaden!

Noorwegen normaal, Alpen te warm maar wel topsneeuw en ook vers

check ook eens

51 Reacties

 1. 'tkanvriezen schreef:

  Het weer blijft lekker heen en weer schieten zeg!

  En inderdaad Hajo, altijd kritisch blijven op de media. Anders worden we net zo ‘dom’ als de gemiddelde the Sun-lezer in Engeland. Maar van de staatsomroep mag je wat objectievers verwachten.

  En al zou er weinig tot geen sneeuw zijn. Dat is van alle tijden, kan me herinneren dat er eind jaren 80 in januari geen spat sneeuw lag in Berwang, alles door de zogenaamde Schneefresser (föhn). Moest er geskied worden op de Zugspitze. Alleen kreeg toen (waarschijnlijk) de zure regen de schuld

 2. Hanjo Vd Berg schreef:

  Heb het bewuste stukje gekeken. Misschien had je wat weinig tijd gekregen maar zou zeker het woord middelgebergte en niet sneeuwzeker genoemd hebben. En dat we in februari wel vaker te maken hebben met witte linten (pistes) in een verdere groene ondergrond. Om dan af te sluiten met te zeggen dat het deze winter wel wat minder is dan bijvoorbeeld vorig jaar maar dat zegt dan weer niks over klimaat. Verder gaat dat ze je even aan het woord laten.

  • Roland Bodegraven schreef:

   Vond de reactie van de dame dan wel weer grappig. Die had de reactie van Hajo niet echt verwacht. Goed stuk verder en met Hanjo eens.

 3. Conure schreef:

  En volgend weekend weer storm met kans op zware windstoten…de gifbeker moet helemaal leeg vrees ik

 4. Dennis schreef:

  Die van mij gister ook. Alleeen omdat ik gister benoemde weet niet wat deze beste man met deze site wil nav zeer kort bericht in het hoogseizoen. Nou hij zegt dat hij er binnenkort een uitspraak over gaat doen.Dus mijn onderbuikgevoel dat er iets speelt is niet voor niets. Moet hij uiteraard helemaal zelf weten. Ben benieuwd. Hoe het was vond ik overigens prima. Met verre meteofictie en de kansjes op winterweer.

 5. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Mooi bericht Hajo,Keep up the good work!En top dat jij weer lekker in je vel zit.
  Alpen zijn idd gewoon goed.ll Word niets helaas,kan niemand wat aan doen.Benieuwd naar je statement na krokus wat betrefd de site

 6. Joalie schreef:

  Volgens Severe Weather lijkt er (eindelijk!) een einde te komen aan het huidige weerpatroon, met een kans op wat winterprikken in Europa, zie: https://www.severe-weather.eu/global-weather/february-march-forecast-spring-winter-fa/. Zal voor velen mosterd na de maaltijd zijn, maar er zijn ook nog genoeg mensen die in maart en met Pasen op wintersport willen gaan. Dus wellicht dat die hiermee geholpen zijn?

 7. Robin schreef:

  Met de ijsvogeltjes gaat het idd heel goed, helaas met de ratten ook…
  Of het voor de natuur wel of niet goed is om weer eens een strenge winter te pakken kan ik niet beoordelen; absoluut geen bioloog of anderszins expert op dat vlak.
  Hopelijk komt het de komende jaren wel weer tot winterweer en gaat de denktrant van de toename zee-invloed in de winter en landklimaat in de zomer (wegens afgenomen warme golfstroom) in elk geval voor de winters niet uitkomen. Al is al jaren de westenwind steeds nadrukkelijker aanwezig…..
  @Hajo; jouw enthousiasme, betrokkenheid en kritische (dwarse?) geest bevallen mij al jaren op deze site. Laten we er in de toekomst weer een mooie ontmoetingsplek van maken waar wij over winter, weer en wintersport (en alle daaraan te koppelen bijzaken, indien van toepassing) van gedachten wisselen. Alsjeblieft niet te veel consensus onder de lezers (houdt het scherp) maar debatteer alsof je elkaar aardig vindt; houdt het vriendelijk!

 8. lex schreef:

  Uit de link van @Joalie kwam ik dit nog tegenhttps://www.severe-weather.eu/global-weather/arctic-sea-ice-extent-largest-february-fa/ Gek dat je dit als NOS niet meldt ? Jaren schreeuwen of minder ijs ,maar stil blijven als er eens meer ijs ligt ?

 9. Joalie schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1581938770.jpeg[/img] Scherpe buienlijn trekt zojuist over Voorhout (dichtbij Noordwijk), met felle hagel en onweer.

  • Robin schreef:

   Een felle hagel/onweer buienlijn dat niet al te lang duurt, vind ik dan wel weer leuk om even vanuit binnen te zien passeren. Ik zag de lijn (Lelystad) al aan komen; de hond vast maar even uitgelaten……

 10. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1581939934.jpeg[/img]
  Vanochtend eggishorn gedaan met de kleinkinderen. Warm, maar prima sneeuw. Nu gaat het betrekken, 10 graden! en windstil.

 11. Weerfreak schreef:

  Severe weather is vaak sensatie, jammer, voor de LL lijkt mij de winter voorbij. De polar vortex verliest altijd zijn kracht rond deze tijd de zon wint aan kracht , alleen nu met dit patroon zal het op een sisser uitlopen en gaan we zo de lente/zomer in in de lage landen . voordat je dat merkt zijn we 3 weken verder , dus al bijna halverwege maart. De schaatsen blijven in het vet.

  • Joalie schreef:

   Klopt, gaat voor de LL niet veel toevoegen qua winterweer. Maar ik ben al blijf als we dit stormachtige “lawaai”weer kwijtraken. En als de wintersportgebieden hier baat bij hebben is het in ieder geval ergens goed voor.

 12. Loos alarm schreef:

  Exact 3 minuten regen gehad ,,is dit echt code geel waardig ?

  • Weerfreak schreef:

   In jouw achtertuin .. er is meer Nederland dan jouw achtertuin. Niet lullig bedoeld.

   • Harm schreef:

    Zutphen ook slechts 3 minuten lichte hagel en regen. Lucht zag er dreigender uit dan het was..

    • Robin schreef:

     Duurde hier in Lelystad ook niet echt lang (ik schat in totaal een half uur regen) maar op het hevigste moment hagelde het echt hard en de bijbehorende windstoten waren ook niet mals. Benieuwd wat de winterse buien voor de avond nog brengen.

     • Weerfreak schreef:

      Ik had hier zelf 1 minuut regen en wat hagel, Enschede. Maar zo zie je “Nederland is meer dan je achtertuin”

 13. Alpen te warm inderdaad, sneeuw gaat nog net maar wordt erg papperig.
  Indien het niet sneeuwt ziet het er niet best uit voor volgende week.
  [IMG]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1581946646.jpeg[/IMG]

 14. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Pfffffff

 15. Franklyn schreef:

  Het lijkt erop dat het de sneeuwmomenten van deze week ( woe en vrij ) niets meer zullen zijn dan een cosmetisch opfrissertje ( max 5 cm ) vanaf circa 1000 m voor de Oostenrijkse Noordkant. Echter in combi met “normale” temperaturen de rest van de week al met al toch nog gelukkig een redelijke week qua skiomstandigheden. Zeker gezien het gegeven dat het afgelopen dagen al voorjaarsskiën was met die lenteachtige temperaturen. Voor de 2e golf krokusgangers lijkt het weer op herhaling te gaan want zat/zon/ma gaan weer ( te ) warm verlopen ( nulgradenniveau richting 2500m ) dus ook dan weer voorjaarsskien in de ochtend voordat het echt sluss wordt en ‘s middag lekker genieten van het zonnetje. Daarna lijkt de WC weer op gang te komen dus hopelijk weer een cosmetisch laagje vanaf 1000m maar het gevaar van een te hoge temp met ZWC ligt op de loer dus kan ook zomaar spat regen worden onder 1500 m. Ik vertrek zelf vrijdag as richting Lermoos/Ehrwald en hoop dat de temp volgende week niet al te hoog wordt en hopelijk nog wel wat nachtvorst zodat de pistes ‘s nacht weer een beetje kunnen opvriezen ( hard worden ) waardoor het in ieder geval in de ochtenden nog goed te doen is. Wel geven de locals van het gebied aan dat ze zich al wel zorgen gaan maken over het einde van seizoen ( richting eind maart ) want door de nu al wekenlange WC in combi met te hoge temp zal het sneeuwdek op de pistes het steeds zwaarder krijgen en zullen met name de zuid & west hellingen onder de 1500m het na volgende week niet lang meer gaan volhouden. Door de te hoge temp bij WC kunnen de sneeuwkanonnen niet meer volle bak aangezet worden.

  • Valentijn schreef:

   De meeste skigebieden hebben hun sneeuwkanonnen al (deels) opgeruimd of losgekoppeld. Die dingen worden vanaf februari zelden nog gebruikt. De laag waarvan de gebieden weten dat die nodig is om het seizoen uit te zingen is op de meeste plaatsen allang opgespoten. Het valt me op dat veel mensen zich maar zorgen blijven maken over de sneeuw en blij zijn dat de kanonnen nu nog redding zouden brengen. Die zorgen zijn echt niet nodig voor verreweg de meeste gebieden. (Ik spreek voor Oostenrijk). Meten is weten en dat doen de skigebieden uitstekend; ze weten exact hoeveel sneeuw er op de piste ligt. Wordt allemaal gemeten met sensoren in de pistenbully. Pistes blijven ontzettend lang goed; ze weten hier wel wat ze doen

   • Michael schreef:

    In bijna alle gebieden ligt echt meer dan genoeg in oostenrijk, ieder jaar hoor je mensen zeuren over een groen dal, ga dan naar hoger gebied als je dat belangrijk vind (boven de 1250 meter)

 16. Bart (Amsterdam) schreef:

  Zo gek vond ik dat NOS artikel niet. Sinds het sneewkanon-tijdperk, was de sneeuw situatie in februari ook in Oostenrijk nog nooit zo slecht als nu, denk ik.
  Voorbeeld: skigebied Andelsbuch/Niedere (geen handige naam!) gaat tot 1700 meter en is momenteel gesloten vanwege gebrek aan sneeuw…
  Hopelijk blijkt volgend jaar dat deze winter een uitzondering is. Maar gevolg is wel dat mensen huiverig worden om vakantie te boeken in kleine/lagere gebiedjes. Terecht dat NOS daar iets over schrijft. Ik zou het jammer vinden als alleen de mega gebieden overleven.
  Vandaag trouwens redelijk geskied in Mellau/Damüls, pistes vielen me niet tegen!

  • Valentijn schreef:

   Jaren 90 lag er ook vaak echt weinig sneeuw en februari vakanties waren altijd warm. Als ik de kinderfoto‘s en videos van toen terugkijk dan schrik ik iedere keer weer dat het in februari zo groen kan zijn. Mijn ouders hebben (voor het sneeuwkanon tijdperk) ook een aantal keer meegemaakt dat er in februari geen of heel weinig sneeuw lag. Gebieden met beperkte kunstsneeuwmogelijkheden die vallen anno nu dan inderdaad nog meer op. We mogen gewoon ontzettend dankbaar zijn met de techniek, daardoor zijn de meeste gebieden nu ‚sneeuwzeker‘, ongeacht wat moeder natuur doet. Zelfs in (extreem) warme winters als deze 🙂

 17. Hajo schreef:

  Bijzondere avondrun van het Amerikaanse model. Misschien een avondupdate daarover…

 18. Tjeerd schreef:

  Vanmiddag aangekomen in Innsbruck. Geweldig uitzicht boven de stad. Belachelijk warm en groene dalen. Morgen skiën op de Stubaier Gletscher…. Update volgt.

 19. SnowMil schreef:

  Hier de föhnwolk boven Obertauern
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1581975533.jpeg[/img]

  Het was vandaag lente-achtig: zuidhellingen onder de 1900 meter werden al beetje pappig. Maar prima te doen. Alles ligt er erg goed bij!
  Rond 22:00u begonnen de zwaardere wolken het dal in te kruipen vanuit het noordwesten…een voorbode voor een verfrissingslaagje voor morgenochtend? 😉

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.