Dat zou in de Alpen mooi zijn: een echte dump met dikke kleverige sneeuw die de bomen inpakt… zoals in Noorwegen momenteel…

… maar ook hier niet tot in de dalen zoals je ziet in Sogn Skicenter. Vieze troep van de regen op 325m hoogte.

Ja we zitten gewoon al de hele winter op de WC… met Dennis nog wel als hoogtepunt van het aanjagen van de westenwind. Met dus die warme golf voor de boeg uit. Wie heeft nog opmerkelijke warmterecords gezien? In de Lage Landen is een recordwarme nacht geweest las ik ergens.

Hele hoge golven ook! Zoals hier bij Portugal.

En roert maart zijn staart? Ja in de pluim wel en naar beide kanten…. de 15ºC wordt al gepasseerd en aan de koude kant enkel de -2,5ºC. Oh wat kan ik me verheugen op de eerste echte elfstedenwinter die echt ooit weer gaat komen. Ik heb ook al mensen gevonden die me steunen om op de wachtlijst te komen.

Ondertussen in Noord-Korea… in het zonneminimum…

En in Syrië… bijzondere plaatjes. En nu verder geen tijd… moet rennen voor klanten. Mooi weer dus wel zin in. Les geven is leuk… wel echt absurd druk nu. Met dank aan onze onderwerping aan vader staat die voor ons bepaalt wanneer we met onze kinderen ergens heen mogen of niet. Compleet belachelijk eigenlijk als je erover nadenkt. Ik ken een man die is wintersportondernemer en die mocht zijn 14 jarige zoon niet eens een paar dagen meenemen naar een voor zijn bedrijf belangrijk evenement…. fijne dag allemaal. Verbazing vasthouden. En blijven discussiëren.

Categorieën: Alpenweer

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

43 reacties

Gesloten voor reacties.