DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Een prachtige zomervakantie kan hier van 20 juni tot en met 8 september.

obertauern
Lees verder >

De leukste familievakantie beleef je hier.

Wandelen, fietsen, uitrusten aan een prachtig hutje en genieten van het uitzicht!

Val Gardena
Lees verder >

Ontdek de mooiste wandelwegen en geniet!

Noorwegen bak sneeuw maar niet tot in dalen en Alpen veel wind

check ook eens

43 Reacties

 1. Hjs schreef:

  In de fictie op weg naar koude, in verwachting op weg naar record warmte voor deze winter. Ongeveer ex equo met 2007. Waarvan je zou kunnen zeggen, das 0 opwarming in 13 jaar 😉

  https://www.buienradar.nl/weer/debilt/nl/2757783/14daagse

  https://www.wintergek.nl/winter/2007/

 2. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Leuk bericht Hajo ,en afwachten of we nog een speldenrik krijgen vd winter in de ll

 3. JanVanSoest(soesja) schreef:

  Zouden, volgens Hajo, de echt koude winters niet na 2014 beginnen? Tot nu toe nog niet veel van gemerkt maar wie weet komt het nog.

 4. Robin schreef:

  Die ‘sneeuwprik’ voor de LL stond eerst op 28-02. Hopelijk komt van uitstel geen afstel.
  En @Hajo; leuke tegetjeswijsheid waar je mee afsluit; “Verbazing vasthouden. En blijven discussiëren.”

 5. Franklyn schreef:

  Helaas geen vette berichten aangaande sneeuwdumps en winterse omstandigheden. Na het kaiserwetter in jan in feb direct overgegaan op voorjaarsachtige omstandigheden met die standvastige WC. Nu de eerste kaarten duidelijk worden aangaande de 2e krokus week is het zoals Jorne gisterenavond ook al even kort aangaf een herhaling van zetten De wisseldag zaterdag as zal soepel verlopen qua weersomstandigheden. Zonnig en temperturen boven nul. Wel zal er zaterdag veel drukte zijn op de bekende wegen richting /vanuit de alpen. Wat dan volgt zijn lenteachtige dagen met veel zon voor de Noordkaart op zon/ma/dins met helaas voor de fanatieke wintersporters ( te ) warme temperaturen want het nulgradenniveau schiet dan weer richting 3000 m. Wel lekker voor de kids die voor het eerst op wintersport zijn en heerlijk in de zon kunnen genieten van hun eerste afdalingen. Mogelijk dat vanaf volgende week dinsdagavond het weerbeeld gaat veranderen met een WC die af en toe naar NW draait waardoor de Oostenrijkse Noordkant te maken gaan krijgen met lagere temperaturen en mogelijk gevolgd door wat neerslag. Let wel dat dit onder 1200/1300 m dan ook gewoon regen kan zijn want door de WC daalt de grensvalgrens helaas niet meer tot in de lagere dalen. Gelukkig is dit nog ver weg een met een beetje geluk ( wellicht de derde stormdepressie die nu weer op de kaarten verschijnt voor aankomend weekend ) schudden de kaarten voor volgende week nog iets beter door elkaar waardoor de temperaturen nog wat lager uitkomen. Voor de huidige krokusweek zijn de omstandigheden hogerop ( boven 1500m prima ) voor de Noordkant prima met normale temperaturen. Onder de 1500 m is het op de zuid/westhellingen vooral in de middag hard werken en sommige dalafdalingen (500m -1000m) zullen er niet helemaal meer perfect bijleggen.

 6. Mooi dagje weer vandaag en al meteen een pak minder warm dan gisteren. Schüss !
  [IMG]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1582027483.jpeg[/IMG]
  @ Jöchelspitze, Bach

 7. Dennis schreef:

  Wij gaan voor de zevende keer naar winterberg in de voorjaarsvakantie. Altijd kunnen skieen. Zelfs verleden jaar met de hele week zon en dik 15 graden. Toen nog ondanks papsneeuw veel lol gehad en alle pistes waren geopend. Dat is dit jaar anders. Ga ervan uit dat er niet geskied kan worden. Mijn enige hoop is dat het vanaf de 24 feb wat kouder word op de toppen en er dan weer wat sneeuw gaat vallen. Toch een beetje wintergevoel dan voor onze kids. Maar de weervoorspellingen zijn er niet naar.
  Zelf ben ik in januari in fieberbrunn geweest en daar was het fantastisch. Sauerland dit jaar heeft nauwelijks vorst gehad. Hoop toch nog op een klein wondertje

  • Jeroen schreef:

   Het is helaas helemaal groen in Winterberg e.o.

   • vanDam schreef:

    Helemaal groen is wat overdreven er zijn nog een paar pistes geopend, op het moment valt er toevallig zelfs weer een sneeuwbui. Neemt niet weg dat dit een slecht seizoen is voor Winterberg.

    [img]https://vcdn.bergfex.at/webcams/archive.new/downsized/7/11527/2020/02/18/11527_2020-02-18_1530_b5b4b20f2fbb085a.jpg[/img]

    • Dennis schreef:

     Slecht seizoen idd. Maar uur geleden was alles groen buiten wat ijzige opgespoten baantjes. Maar in Winterberg kan het met 5 cm sneeuw en een vorstnacht ineens stukken leuker zijn.Zoals je idd nu kunt zien. Vandaar mijn hoop op volgende week. Ff iets kouder nog

 8. Hanjo Vd Berg schreef:

  Eerste paar dagen van de krokus worden gewoon heerlijk lenteweer. Ook wel weer eens lekker na al die regen en wisselvalligheid in NL. Dan vanaf woe nacht afkoeling en kans op wat sneeuw. Is toch lekker zo.

 9. Hanjo Vd Berg schreef:

  Wat een negativiteit weer .. met je verkeerde been uit bed gestapt?

 10. Roland Bodegraven schreef:

  Omdat daar gewoon meer over te vertellen valt op dit moment. Alpen niets bijzonders nu.

 11. Tjeerd schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1582039163.jpeg[/img]

 12. Tjeerd schreef:

  Prachtig ski weer vandaag in Schlick 2000

 13. Laurens schreef:

  Afgelopen zondag op de terugweg van een 3 dagen poederrijden in Warth/Lech, stond er midden Duitsland ineens 24C op de meter. Bij het tankstation lekker in T-shirt even in de zon gezeten,

 14. Snowdreamer schreef:

  Kinderachtig dat negatieve berichten worden gewist.

 15. Koninks schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1582051552.jpeg[/img]

 16. Teunis schreef:

  Er gaat vanaf volgende week woensdag toch aardig wat sneeuw bijvallen zo lijkt het! Toch knap gezien van GEM die dit het beste in de smiezen had. Andere modellen gaan meer en meer bijdraaien! Top, toch nog fresh powder!

 17. Stefan Kaptein schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1582053810.jpeg[/img]
  Het KNMI heeft bevestigt wat ik al jaren hier verkondig: Winter in Nederland???? Nee 365 dagen herfst is wat ons rest.

 18. Filzmooser schreef:

  Stefan en warme lijntjes winnen altijd

 19. Roland Bodegraven schreef:

  Ja en?

 20. Tjeerd schreef:

  Wie is avondupdate???

 21. Mark (Breda) schreef:

  Voor alle geinteresseerden lekker daar gaan lezen.

 22. Teunis schreef:

  Ha Jeroen,

  Ik ben geen pro maar volgens mij is de gehele alpenboog aan de beurt maar dan met de nadruk op Oostenrijk. Feestje begint dinsdagavond maar vooral woensdag. Is nog wat lange termijnwerk maar de modellen hinten er wel steeds meer aan.

 23. Sven schreef:

  De Avondupdate: gewoon herhaling van ochtendbericht in paar zinnen neergezet met daarbij toevoeging dat het vanaf dinsdag kouder wordt en dat er sneeuw “kan” gaan vallen.
  Laatste waarschijnlijk n.a.v. EC 12 maar nog niets is zeker vanwege de steeds weer terugkerende westcirculatie. Dus ook meteofictie. Doe dan geen update!

  • maarten schreef:

   haha. Over het algemeen werd hier alleen maar MF besproken. Maar goed, het is makkelijk klagen over de buren he.

   qua weerberichten doen ze het daar nu beter dan hier helaas. Hopelijk komt dat hier ooit terug, maar als ik het goed begrepen heb zit dat er voorlopig niet in.

 24. Frans v schreef:

  Haha thumps up voor Stefan met zijn bericht van het knmi!! Ik moest lachen 🙂 Hier net een flits en een onweerklap, moest gelijk aan Leo denken, ff gecheckt, en jawel koude bovenluchten bijna -35 op 500hpa momenteel. Wanneer zal de wind is gaan draaien? Ben die regen vanaf pak m beet half september wel beu onderhand.

 25. Jorne schreef:

  Het dumpje halverwege de 2e voorjaarsweek komt steeds dichterbij! Is ie dan al 100% zeker? Nee… breidt het hoog 100km oostelijker uit (wat op deze termijn prima kan) dan valt er ineens veel van de sneeuw weg. Net zo goed kan het hoog meer westelijker uitkomen wat zal betekenen dat ook Frankrijk wat mee gaat krijgen van de sneeuw. We blijven m volgen!
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1582093713.png[/img]

  • maarten schreef:

   ja, zou mooi zijn. In iedergeval wordt het (tijdelijk)kouder en lijkt er sneeuw te gaan vallen. Of het dan een dump wordt of wederom een cosmetisch laagje is afwachten. Het lijkt de goede kant op te draaien, maar zoals je zegt. Dat hoog heeft een nare neiging dit jaar om steeds sterker te worden naarmate de termijn dichterbij komt.

  • Harm schreef:

   Zuidelijke Alpen blijven onverminderd zonnig en droog..

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.