Terwijl de sneeuwgrens in de Alpen erg tegenviel bij de laatste sneeuwval, gaat Voss Resort in Fjord Norway wel erg mooi de herfst in na de sneeuwval van gisteren. De koeien hierboven kijken nog erg verbaasd, maar in het skigebied grijnzen de mensen van oor tot oor. De laatste twee seizoenen waren geweldig qua sneeuw en nu heeft men er al weer helemaal zin in.

Poedervideo
Op dit moment ploeteren nog 120 man aan het nieuwe Myrkdalen Hotel pal aan de pistes, wat trouwens ook voor alle appartementen in Voss Resort geldt. Hoe schitterend het er dan in de winter bij ligt zie je op de website vossresort.no en in deze poedervideo.  

Nog een plaatje van de sneeuw van gisteren! En dat op de valreep van de zomer 2012 op hoogtes vergelijkbaar met de Wintersport-Arena Sauerland. De top in Voss is 925m en het dalniveau is 285m. Daar is het wel gewoon nog groen.

[fbphotos id=479117612122449]

En zo mooi was het vandaag al weer op de nog gesloten pistes!

Categorieën: Noorwegen

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

7 reacties

Gesloten voor reacties.