Terwijl de sneeuwgrens in de Alpen erg tegenviel bij de laatste sneeuwval, gaat Voss Resort in Fjord Norway wel erg mooi de herfst in na de sneeuwval van gisteren. De koeien hierboven kijken nog erg verbaasd, maar in het skigebied grijnzen de mensen van oor tot oor. De laatste twee seizoenen waren geweldig qua sneeuw en nu heeft men er al weer helemaal zin in.

Poedervideo
Op dit moment ploeteren nog 120 man aan het nieuwe Myrkdalen Hotel pal aan de pistes, wat trouwens ook voor alle appartementen in Voss Resort geldt. Hoe schitterend het er dan in de winter bij ligt zie je op de website vossresort.no en in deze poedervideo.  

Nog een plaatje van de sneeuw van gisteren! En dat op de valreep van de zomer 2012 op hoogtes vergelijkbaar met de Wintersport-Arena Sauerland. De top in Voss is 925m en het dalniveau is 285m. Daar is het wel gewoon nog groen.

[fbphotos id=479117612122449]

En zo mooi was het vandaag al weer op de nog gesloten pistes!

Categorieën: Noorwegen

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

7 reacties

Gesloten voor reacties.