Wintersport Noorwegen Geilo

Hierboven de actuele webcam van donderdagochtend uit Geilo in Noorwegen (klik voor groter beeld). Het is nog maar een dun laagje sneeuw maar het beeld is al drastisch opgeknapt ten opzichte van de afgelopen week toen de sneeuwgrens toch nog te hoog lag. De lampen op de brede met kunstsneeuw volgespoten piste zijn aan maar het skigebied is nog niet open.

Folgefonn Gletschjer Noorwegen

Hierboven een archiefbeeld van de Folgefonna gletsjer. Dat is een zomerskigebied in Zuid-Noorwegen tussen 1200 en 1450m. In de winter sneeuwt de sleeplift steevast dicht. Vanochtend dumpt het er al stevig. Zie deze complete whiteout webcam (klik hier).

Sneeuw wintersport Noorwegen

Op snow-forecast.com vind je de sneeuwverwachtingskaarten voor Scandinavië. Komende week weer dat typische beeld van de “stau” (=stuwing) tegen de westkust en de relatieve droogte achter de Noorse hoofdkam en dan weer een stukje retour de l’est (zo noemen ze uit het oosten terugkerende sneeuw in Frankrijk) naar de meer noordelijke Zweedse skigebieden.

Ensemble wintersport Noorwegen

Kijk zelf
Hier nog het ensemble voor de fjordenkust. Veel neerslag in de pipeline met een temperatuur die waarschijnlijk vanaf 4 december een volle week onder gemiddeld ligt. Bekijk het verloop van de sneeuwval ook zelf op wetter3.de (kies Niederschlagsträrke und -form).


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.