Die Tauplitz
Lees verder >

Een vakantie bestemming met veel rust. Wandelwegen door schitterende bloemenweiden vol met, fietsroutes en uitdagende trails voor mountainbikers.

zell am see - kaprun
Lees verder >

Voor een geweldige vakantie kom je ook in de zomermaanden naar Zell am See waar het een thuis voor iedereen is.

Ontdek de prachtigste hutten tijdens de zomermaanden in het Montafon.

Val Gardena
Lees verder >

Ontdek de mooiste wandelwegen en geniet!

Noordweststroming blijft voorlopig te zacht, maar volgende week kans op sneeuwverrassingen

check ook eens

28 Reacties

 1. Viking (Harmelen) schreef:

  Zou het wel leuk vinden voor degenen die nog gaan met de Pasen… Bedenk dat het ook goed is voor de toeristenindustrie en gun het ook de ondernemers daar dat er nog een drukke paasweek zit aan te komen !!

 2. Bram schreef:

  In Obertauern gisteren twee uur regen van 18.00 tot 20.00. Sindsdien onafgebroken sneeuw met wel veel wind en niet al te veel zicht. Omstandigheden zullen de komende dagen wel super zijn. Nu korte rustpauze maar direct weer de piste op! En oja, al minstens vijftien cm beneden en 25 boven…

 3. Hajo schreef:


  Heel gaaf: de Stelviopas vanochtend!

 4. Marcel schreef:

  Met pasen nog even naar Les Menuires op en neer voor 3-4 dagen…. Ik ga het nog 1 keertje proberen. Tot nu toe het hele sezoen al geluk gehad met de condities……

 5. Hajo schreef:

  httpvh://www.youtube.com/watch?v=qrkHILvXte0
  Video weerbericht voor Bizztravel. Kijk nog eens naar de “last seconds”! http://bit.ly/1gDGofj

  • Leo schreef:

   Grappig, vorige week sprak ik Ronaldo, die voorspelde het (toen al!) ook!
   Maar let op: dit bericht op nu.nl en ook hier (de bron): http://www.weerplaza.nl/weerinhetnieuws/Krachtige+El+Ni%C3%B1o+in+de+maak/1960 heft een verdachte politieke lading. Ik kom er vanavond nog even op terug 😉

  • Leo schreef:

   Als je er op de meest vrolijke manier naar kijkt komt deze krachtige El Nino de klimaatalarmisten op zijn zachtst gezegd goed uit. Als het artikel tenminste al klopt en de verwachting uitkomt, maar laten we daar vooralsnog vanuit gaan. Het KNMI heeft – genuanceerder als altijd 😉 – daarentegen nog twijfels: http://goo.gl/FdnohP Maar dat terzijde.
   Echter: doordat in de eerste alinea al moord en brand, dood en verderf van de daken geschreeuwd wordt (“Grote schade en slachtoffers“) en vervolgens zonder dat het er staat (want het is immers niet zo) de suggestie gewekt wordt dat het allemaal door ons komt neem ik e.e.a. met een flinke korrel zout. Want “El Niño bestaat al zeer lang. Waarschijnlijk hoort El Niño en zijn tegenhanger La Niña tot de normale stromingsprocessen van de Grote Oceaan. “. Punt zou je zeggen. Maar nee: “Uit klimaatmodellenanalyse door de Universiteit van New South Wales (Australië) lijkt het dat het aantal El Niño’s de komende decennia gaat toenemen. Een krachtige El Niño vindt nu ongeveer eens in de 20 jaar plaats, dat zou eens in de 10 jaar kunnen worden. ” Eén onderzoek dus. En verder dus vooral veel gevoel voor drama over dit natuurlijke fenomeen. Het doel van dit bericht wordt vooral in het artikel op nu.nl (daar samengevat en nog wat aangedikt) duidelijk:

   Dat is ook politiek relevant, omdat sceptici vaak zeggen dat de temperatuur mondiaal niet is gestegen. Ze baseren zich dan op een lijn van El Niño in 1998 (het heetste jaar in de twintigste eeuw) tot nu”, stelt Schuttenhelm.

   “Omdat de temperatuur mondiaal toen ook hoger lag, is er volgens die meetmethode inderdaad geen stijging. Als de temperatuur in 2014 en 2015 echter mondiaal weer stijgt, levert die lijn een ander resultaat op, zodat sceptici het argument niet meer kunnen gebruiken.”

   Dit biedt volgens Schuttenhelm goede hoop dat er tijdens de klimaatconventie in 2015 (Parijs) betere afspraken worden gemaakt.”
   Juist ja.
   Nou spannend, we gaan het zien 😉

 6. Roy schreef:

  Interessant voor de wintersporters op deze site is natuurlijk wat voor invloed gaat ‘El Nino’ hebben op de aankomende winter voor het Sauerland, Nederland maar uiteraard vooral voor de Alpen?

  • Leo schreef:

   Scherpe en terechte vraag Roy. Voor wat het waard is en het betere knip en plakwerk want ik heb er zelf te weinig kennis van: “KNMI-onderzoek heeft tot de conclusie geleid dat als er sprake is van een El Niño in de wintermaanden we in het westen en midden van Europa op meer regen kunnen rekenen in de daaropvolgende lentemaanden” Hmm, (meer) sneeuw in de bergen in het naseizoen?

   • Frederic schreef:

    Rechtstreekse invloed van El Nino op het West-Europese weer is niet aangetoond. Wel op dat van Amerika en Azië.
    Het is wel zo dat in sep 1998 (het jaar van de El Nino) er grote overstromingen waren in W-Europa. Ook de wijk van mijn ouders stond toen onder. Maar dat kan vooralsnog ook toeval zijn.

   • Ronaldo schreef:

    lijkt mij toeval Frederic.
    W-EU staat wel eens vaker onder water – ook zonder El Nino’s.
    Vorig jaar Zuid Duitsland nog en delen van Polen.
    Toen was er een neutrale situatie.

 7. Frederic schreef:

  Hier trouwens nog wat info over de mogelijk op komst zijn de ENSO.
  El Nino is onderweg, maar hij is er nog niet.

 8. Frederic schreef:

  Het is trouwens niet de eerste keer de afgelopen jaren dat een El Nino onderweg was, maar uiteindelijk nooit is aangekomen. En de El Nino-pluim (ja, dat bestaat ook) laat best wel wat onzekerheid zien of deze el nino wel een grote wordt.

 9. Frederic schreef:

  En over dat vaker voorkomen van een ENSO:
  Ik herinner me nog goed dat begin jaren 2000 (volop in de opwarming van de aarde) werd gezegd dat El Nino een permanente staat zou worden met dan verwoestende gevolgen voor het Amazonewoud e.d. .
  Ondertussen zijn we meer dan 10 jaar verder, en eigenlijk hebben we sindsdien amper nog een ENSO die naam waardig gezien. Want El Nino’s blijken nu zeer sterk samen te correleren met de PDO (Pacific Decadal Oscillation). Is die positief, dan volgen de Enso’s mekaar snel op. Is die negatief (zoals de laatste 7 jaar het geval is), dan komen er minder en minder sterke Enso’s. Ik moet het dus nog zien gebeuren.

 10. Leo schreef:

  Dank voor de mooie aanvullingen Frederic!

 11. Ronaldo schreef:

  Het is niet zo heel interessant wat klimaat alarmisten of klimaat critici ervan vinden (vind ik) om hun gelijk te halen. El Nino’s en La Nina’s bestonden al na het uiteenvallen van Gondwana. Dus ook tijdens het Dalton minimum. Wat wel interessant is, wat Frederic ook al opmerkte, is hoe sterk deze El Nino wordt. Daarvoor moeten we ook het verleden weten.


  Dit is een lijst met El Nino’s en La Nina’s uit het verleden. 1997/1998 was de sterkste El nino. Let op de ONI waarden. Wordt deze El Nino ook zo sterk? Vooralsnog niet.


  Een waarde van +1 zit er in. Max 1.3. En daarmee is het een gemiddeld warme El Nino. Geen uibijter. Daarbij is de kans op een versterking slechts 50%. Aan het einde van dit jaar is El Nino wellicht alweer geneutraliseerd.


  Al met al is het een leuke discussie om te volgen en zeer leerzaam.

 12. smette schreef:

  I’m dreaming of a white paques 🙂 GFS zit op sneeuwkoers, of ben ik zo mis

  • Frederic schreef:

   Daar dacht ik net de titel van het nieuwe bericht van te maken @Smette 😉

   • smette schreef:

    lol! top! Er zit wel nog redelijk wat detailverschillen op. Daarmee dat ik wel eens nieuwsgierig ben naar wat de pro’s ervan denken.
    Een selfie op een spierwitte achtergrond, dat is het enige wat ik wil, om alle negativo’s hier te counteren die zeiden dat we op water gingen moeten skieen 🙂

   • smette schreef:

    met “hier” bedoel ik hier op de werkvloer 🙂

 13. Kees (mod) schreef:

  Ik zit midden in een verbouwing maar voordat ik weer begin heb ik met interesse en met een bak koffie jullie reacties gelezen over El Niño ev. . Gaaf!! Verder mag het van mij best nog 1 keer koud worden, zeg t/m pasen, en dan wil ik de 20gers in in Nederland. 😀

 14. carl schreef:

  Het ziet er naar uit dat de winter terug komt in de alpen.
  En nog niet een klein beetje. spijtig dat het seizoen gedaan is.
  Maar mss toch nog rap een weekendje boeken naar een gletschergebied.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.