Wandelen, langlaufen, biathlon, het kan allemaal in Filzmoos. Eindeloze mogelijkheden.

De plek om te vliegen met de luchtballon! Ga jij dit jaar ook?

Zell am See - Kaprun
Lees verder >

Wellicht de mooiste wintersportdorpen van Oostenrijk. Zell am See en Kaprun prachtig door de bossen en met de gletsjer Kitzsteinhorn als buurman altijd sneeuwzeker.

loser ALTAUSSEE
Lees verder >

Een niet al te groot gebied en heerlijk voor de hele familie. Sneeuwzeker en minder filegevoelig.

Région Dents du Midi
Lees verder >

Wintersport tegen het decor van de Dents du Midi. Met de mogelijkheid een grote ronde te skiën over de Franse grens. Maar de Zwitserse kant is toch het charmantst!

Gezelligheid troef in dit leuke skioord. Of je nu gaat met vrienden of jouw gezin!

Betoverend mooi!

op 994 km van Utrecht vind je deze parel van een skigebied voor jong en oud.

Région Dents du Midi
Lees verder >

Prachtige sneeuwzekere Zwitserse dorpen binnen het grote skigebied Les Portes du Soleil: Champéry, Val d'Illiez, Champoussin, Les Crosets, Morgins.

obertauern
Lees verder >

Obertauern is misschien wel het populairste gebied in Oostenrijk onder de Nederlanders. Sneeuwzeker, overzichtelijk, prachtige natuur en übergezellig!

Val Gardena
Lees verder >

Het maakt niet uit welk type wintersporter je bent hier! Ontdek Val Gardena en wordt verliefd!

Région Dents du Midi
Lees verder >

Sneeuwzeker en toch veel ook onder de boomgrens. Heel knus dus. Grote variatie aan accommodatie van luxe hotel tot betaalbaar pension.

Noordpool loeiwarm momenteel en Siberië biterrrr koud

check ook eens

7 Reacties

 1. Maurice schreef:

  Ik blijf het reuze interessant vind dit! Ga vooral door Hajo!

 2. Dennis schreef:

  Zeker interessant. Ook wel benieuwd naar de koudebel in de atlantische oceaan. Ziet er toch aardig hetzelfde uit als vorig jaar, en we weten wat dat bracht qua winter. Nu nog een koudebel erbij op de grote oceaan. Zou het dan alleen gaan winteren in Azie en worden N-Amerika en Europa geteisterd door de natte WC die we vorig jaar in Europa hebben ervaren? Of wordt er een brug geslagen over het hele noordelijk halfrond die de kou gaat dragen en verspreiden? Of voorkomt de te warme poolzee dat dit gaat gebeuren en wordt het toch die natte milde winter, maar dan nu ook voor noord-amerika?

  wat is jouw visie hierop @hajo?

 3. Frederic schreef:

  Dus als ik je goed begrijp Hajo vind je dat de periode waarop het klimaat berekend wordt (30 jaar) gewoon te kort is

 4. Frederic schreef:

  En toch nog een paar opmerkingen over die AMO en de temperatuurgrafieken van het noordelijk halfrond. Die temperatuurgrafieken laten ‘allemaal’ een stijgende trend zien van in de jaren ’80 tot nu (meer dan 30 jaar, dus klimaat). Logisch ook, hoe minder ijs er op het einde van de zomer ligt, hoe warmer heel het noordpoolgebied in de periode erna. En dat is jaar na jaar een structureel gegeven. In de zomermaanden zit de temp er altijd perfect op (of net onder) het gemiddelde, maar vanaf september gaat het telkens mis. De oppervlakte van het gebied boven de groene gemiddelde lijn is telkens groter op de grafiek dan de oppervlakte eronder.
  Ik kan je volgen als je dan zegt dat dat komt door de AMO die sinds half jaren ’90 positief is geworden …
  Maar dan kijk je naar de temp grafieken van begin jaren ’60 toen de AMO ook positief was (van eerder zijn er geen grafieken). En wat zie je? Wel, dat de opp van het gebied onder de curve toen groter was (en dus kouder) dan het gebied erboven. Hmmm, iets klopt er dus niet. Ofwel zijn de grafieken gewoon fout, ofwel is je theorie dat.
  Dat eerste van die foute grafieken wil ik best geloven, want in de jaren ’60 waren er geen systematische satellietwaarnemingen van het noordpoolgebied en moest je het gewoon doen met de waarnemingen vanuit enkele weerstations. Voor 1956 wisten de mensen ook niets van de oceanen. Zelfs niet dat er iets als Mid Oceanische Ruggen en diepzeetroggen bestonden, laat staan dat er systematische temp waarnemingen van het zeewater gebeurden. Pas in 1956 zijn de eerste boeien in open oceaan gezet met thermometers aan boord. Hoe we dan tot die grafiek van de AMO tot in 1850 komen is me een raadsel.

 5. Frederic schreef:

  En hier nog over de sneeuwbedekking van het noordelijk halfrond. Hier zie je dat er nu idd geen sneeuw ligt in zuidelijk Canada, maar wel in Oost-Europa:

  Dit is dan de verwachting voor binnen 8 dagen (het overschot aan sneeuw in Oost-Europa wordt een tekort, terwijl de situatie in zuidelijk Canada wat normaliseert):

 6. Ronaldo schreef:

  Ik weet niet vanuit welke data dit is berekend maar…

  … dit is toch wel opmerkelijk en verontrustend.
  Of zou het een hoax zijn??

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.