Nou de centimeter kon in de rugzak blijven. Wat een tegenvallertje. Het is nog niet gebeurd. Het miezert nog wat met kleine vlokjes. Maar we hebben in Kappl niet de sneeuw gekregen vannacht die Bergfex beloofde. De foto is genomen in het gehucht Nederle in pension Bella Nederle met prima Wifi. “Nederle” grappig, als je het snel uitspreekt krijg je “Nederland”. Onlangs zagen we in het skigebied Nederland in Colorado een halve meter. Dat is hier dus even niet gelukt.

Het staat er echt: 6cm in het dal. Niet gezien. Dan zal boven die 20cm ook wel niet zijn gevallen. Jammer voor het NK. Een mooie verse laag poeder was ze gegund. Voor mij is het positief want ik ben vrij goed in slecht sneeuw skiën. Het verhoogt zo mijn kansen woensdag “eruit te springen” en de finale te halen.

Paul de Groot, jurylid van het Poederbaas NK Freeride stuurde gisteren dit kaartje rond met het verzoek niet in de zwarte zones te skiën…. die zijn dus gereserveerd voor qualifier en finale. Ik ken ze toevallig van een powder tripje in januari. Nog een klein voordeeltje. Straks dus ff wat andere hoekjes zoeken om doorheen te jagen en wat air time te maken.

Nou dit is dan de reden dat er weinig is  gevallen. Het is totaal aan het intensiveren aan de zuidkant. Dat was voorzien.

Het moet nog gebeuren vandaag allemaal. 16cm op de berg.

Nou het beginnetje is er. Eens in Kärnten kijken ook!

Bad Kleinkirchheim

Berg im Drautal

Hoe vet jongens! Wat een sneeuw! Wat ik nog even overgeslagen had…

… was Vorarlberg waar wel wat meer sneeuw is gevallen afgelopen nacht, maar ook niet zo veel als berekend. Hierboven Kleinwalsertal.

En hier Montafon. In beide gebieden in Vorarlberg ga ik vanaf vrijdag langs. Dat worden mooie dagen. Cescia krijgt haar vuurdoop met een tandemvlucht op ski’s! Qua weer wordt het vliegen appeltje eitje…

Sonne pur en geen wind. En zo opwarmend al het ook flink thermisch zijn! Leuk! De meteofiction laten we vandaag even voor wat het is!

 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

7 reacties

Gesloten voor reacties.