Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Kleinwalsertal
Lees verder >

Dat skigebied voor de hele Familie

Gezelligheid troef in dit leuke skioord. Of je nu gaat met vrienden of jouw gezin!

Wandelen, fietsen, uitrusten aan een prachtig hutje en genieten van het uitzicht!

Franse Alpen opgefrist, Oostenrijk vannacht boven 1000m en wat brengt seizoen van “weersverandering”

check ook eens

40 Reacties

 1. vaag schreef:

  Gondel naar Lagazuoi

  • Hajo schreef:

   Dank! Klopt het dat je vanaf dat punt geen pistes omlaag hebt? Of toch wel?

   • Henk schreef:

    Wel. Je doelt waarschijnlijk op de Trafoi op het Sellamassief. Daar kun je alleen offpiste naar beneden.
    Vanaf Lagazuoi kun je ook naar de paardenslee bij Armentarola.

   • vaag schreef:

    Jawel, een zwarte terug naar de parkeerplaats bij de gondel omhoog. Bovenop Lagazuoi start de rode armentarola-piste (deel van de prachtige 1e wereldoorlogtoertocht) door het dal die uiteindelijk eindigt bij de paardenslee naar Armentarola.

 2. Kees (mod) schreef:

  Lekker bericht. Inderdaad spannend voor dit voorjaar. Ik volg het op de voet 😉 .

 3. David Wagemans schreef:

  Hajo, jawel prachtige piste naar beneden en dan met de paardenslee terug

 4. Jochem schreef:

  Vanaf dinsdag 3 maart komen de Franse Alpen en ook Zwitserland perfect in stuwing voor een hele mooie dump.
   
  Mooi, ik ga half maart naar Zwitserland (NW) en een mooie laag neuschnee is altijd meegenomen, vooral omdat in het ieniemienie skigebied Klewenalp-Stockhütte maar weinig met kunstsneeuw gewerkt wordt (enkele losse kanonnen voor probleemplekken).
   
  Over dat gebied gesproken: heeft iemand enig idee of er een ensemble te verkrijgen is op halve lengte-/breedtegraden? Ik zou lat:47 lon:8,5 willen zien, maar dat lijkt bijvoorbeeld bij wetterzentrale niet te kunnen. En als ik dan op de kaart kijk naar de alternatieven (lon:8 of lon:9) dan vind ik het verschil in ligging toch redelijk groot…
  Maar als het niet anders zou kunnen, zou ik dan het beste naar 9 kunnen kijken of naar 8?

 5. ErikP schreef:

  @Jochem probeer het eens via http://www.meteociel.fr/modeles/gefs.php?carte=1
  Bovenaan kiezen voor “carte europe” en klikken maarrrr

  • Jochem schreef:

   Ja, dat was ‘m! Die heb ik vroeger al wel gebruikt ook.
   En om eerlijk te zijn zie ik dan dat die dump op 3 maart in werkelijkheid een centimeter of 5-10 gaat worden waar ik zit (noem ik geen dump maar een opfrissertje).
   Of ze zien bij meteociel nog niet wat Hajo ziet, dat kan natuurlijk ook 🙂

 6. Arjan schreef:

  Wat is een goede aanrader in Frankrijk/Italië om 8mrt heen te gaan? Wel een beetje groter gebied waar voldoende sneeuw ligt. Ben 2x naar Val Thorens geweest wat heel goed beviel. Wil eigenlijk wel naar een ander gebied maar dat moet eigenlijk niet tegenvallen topv VT.

 7. Marcel schreef:

  @ Hajo dank voor het dikgedrukte 🙂
  Ik verwacht rond 10 – 11 uur ’s ochtends de Brennerpas over te steken op zaterdag. Dat wordt oppassen geblazen of valt het mee?

 8. daniel schreef:

  Oei oei, ik begin het nu langzaam maar zeker toch wel somber in te zien met die temperaturen en vrijwel geen neerslag.
  Wij gaan 7-3 weg voor 9 dagen, benieuwd wat het wordt (Ischgl). Was de laatste tijd best optimistisch (goede pistes en mooi weer 🙂 ).

 9. Viking (Harmelen) schreef:

  Het wordt hier niet zo specifiek genoemd maar het is me de afgelopen maanden meermaals opgevallen dat wintersporters er op speculeren om geen sneeuwkettingen mee te nemen en hopen op geen sneeuw in de lagere gedeelten van de Alpen. Wat mij betreft onverantwoord gedrag.

  Het weer laat zich, zeker op de wat langere termijn, niet voorspellen en je medeweggebruiker of medeinzittenden (kids !!!) het risico laten lopen dat je toch met weersomstandigheden te maken krijgt waarbij je je kettingen nodig blijkt te hebben gaat af en toe mijn voorstellingsvermogen te boven. Ik heb het meegemaakt, zowel op de Oostenrijkse snelweg ! als het laatste heuveltje voor het bereiken van de bestemming, dat mensen alle kanten opgleden en hiermee zichzelf en anderen in gevaar brengende… Mensen, als je op wintersport gaat … neem je sneeuwkettingen mee !

  • Marcel schreef:

   Eens! Beter nog, zorg voor een volledige winteruitrusting (winterbanden & sneeuwkettingen) en voldoende eten en drinken voor onderweg. Ga op tijd tanken, dus niet helemaal leeg rijden. Neem een deken mee! Een goede ijskrabber, werkhandschoenen en een schepje (opvouwbaar) is ook aan te bevelen.

   • Marcel schreef:

    en een goede antivries vloeistof voor je ruitensproeier (-30)

   • Viking (Harmelen) schreef:

    Ja, helemaal gelijk. Die ruitensproeiervloeistof koop ik vaak nog bij tijdens mijn rit door Duitsland. Inderdaad de – 30 C want die kan je voor een eurootje of 5 kopen.. Linksachterin de kofferbak bij ‘de rest’ of meteen bijvullen…

   • Jochem schreef:

    Wie zonder winterbanden gaat is achterlijk.
    Sneeuwkettingen zijn bovendien dusdanig goedkoop dat je eveneens gek zou zijn als je ze niet aanschaft. Ik geloof dat ik destijds zelfs een winkel had waar ik ze tegen aanschafprijs kon retourneren als ze na de vakantie ongebruikt waren gebleven (en dat waren ze, maar toch gehouden).

 10. Paul A Club 1989 schreef:

  en Schnaps voor de bijrijder 🙂

 11. Simone schreef:

  Het is nog steeds super genieten hier in het Skiwelt. We hebben zon, zon en nog meer zo’n en ik vind het heerlijk. De pistes op de noordhellingen zijn gewoon heel goed en de andere zijn zacht, maar wel gewoon te skiën. Morgen weer naar huis…

  • Chris schreef:

   Hopelijk zijn de pistes volgende week ook nog goed. Wij komen zaterdag aan. Wat denkt u, zal er nog voldoende sneeuw zijn om de pistes goed te houden? Zijn dalafdalingen naar Scheffau en Ellmau nog goed te doen? Geniet er nog van.

   • Stefan Kaptein schreef:

    Chris, vergeet de dalafdalingen, die zijn beneden de 1200 meter steeds slechter aan het worden. Je kan in Scheffau en Ellmau nog naar het dal skiën en in Westendorf kan het ook nog. Ook de dalafdaling van Westendorf naar Brixen is goed, deze is het beste. De sneeuw boven is verbazend goed (kijk naar het filmpje van Eric gisteren) dus dat zit komende week nog wel goed. Maar een laag verse sneeuw kan natuurlijk geen kwaad, maar daar is sinds 5 december niks in veranderd. Er is zo af en toe een lichte opfrisser geweest hier, en daar doen we het mee. Wij zijn hier bijna een week en het lijkt wel lente, zo warm, maar gelukkig is de luchtvochtigheid lekker laag dus de sneeuw houd zich boven de 1200 meter goed, daaronder is het ’s middags slush puppy. Reken op geen verse sneeuw, dat zit er al het hele seizoen niet in dus je zal het moeten doen met wat er ligt, en dat is nu nog steeds voldoende om lekker te kunnen skiën. Dalafdalingen links laten liggen en lekker boven blijven.

 12. Roy schreef:

  Wat dacht je van een paar waxinelichtjes? Tip: Doe ze in een boterhamzakje anders krijg je net als ik een gesmolten bende in je middenarmsteun in de zomer 😉

  • Viking (Harmelen) schreef:

   Ja met lucifers.. aansteker wil het op hoogte nog wel eens laten afweten. .. genereert in noodsituaties aardig wat warmte (wel ook luchten). En ook uitkijken dat je auto niet affikt omdat je waxinelichtje tussen de vakantiespullen valt.. Sowieso handig als ter plaatse de electriciteit het begeeft of als je romantisch bent ingesteld.. 🙂

 13. Johan schreef:

  ja jongens ik geraak er niet meer wijs uit. wat krijg ik in fiss nog van sneeuw?

 14. Patrick71@Biberwier eind feb 2014 schreef:

  Ook boven de 1200m wordt het na 13.00 uur ‘zeuren’. Pistes in de zon worden zacht, slush en ontneemt elk plezier in het skiën. Vandaag ervaren in Ehrwald. Ook Lermoos is niet optimaal. Daar zijn de pistes boven hard en ijzig, beneden ligt amper sneeuw. Dan is het kleine gebied Biberwier nog het beste. De rode piste tot het midden station ligt niet continu in de zon en houdt zich goed, alhoewel hier ook stukjes ijsplaten zichtbaar worden. Het weer deze week vergoedt erg veel maar ik had geen week later willen gaan. Minimaal 50cm verse sneeuw is nodig om alles op te knappen maar dat lijkt er voor deze regio niet in te zitten. Als je nog kunt omboeken doe dat dan. En anders duimen….

 15. Simone schreef:

  Chris, zoals Stefan ook al aangaf de meeste dalafdalingen zijn dicht en/of slecht te skiën. Wel kun je de dalafdaling van Soll goed doen. Deze is al heel de week prima qua sneeuw! De afdaling van Westendorf naar Brixen schijnt ook goed te zijn. Wij vinden zelfs in de namiddag nog prima pistes op de noordhellingen. Ik vind slussy sneeuw beter dan keiharde pistes, dus mij hoor je niet klagen ;-). De komende week is er vast nog prima te skiën hier. Zeker als de temperaturen wat dalen. Ik had er voor deze week ook een hard hoofd in, maar het is mij echt heel erg meegevallen. We hebben het heerlijk gehad. Fijne vakantie!

 16. Eric schreef:

  Vandaag was het weer top in skiwelt. Alleen maar zon gehad en de pistes zijn gewoon goed. Stefan houd niet zo van zachte sneeuw:) en ik vind dat helemaal niet erg….wat wel erg is dat ik me ski s gisteren naar de $%@#$%@$ heb geholpen maar dat was ouderdom. Vandaag maar weer me oude gepakt en die gingen nog behoorlijk goed.
  Indien iemand nog goede ervaring heeft met een racecarve ski dan houd ik me aanbevolen. zit te denken richting Volkl, Salomon of Fischer.
  Maar terug naar de dag het was echt heerlijk en hopelijk is dat morgen ook nog het geval.

  Bijgaand nog een fototje.

  http://plaatjesdump.nl/upload/a652e7284355674316af7c2be88b0063.jpg

  Zo nog ff een filmpje uploaden …en de groeten.

  • Vincent schreef:

   Als ik dit filmpje zo zie ben ik toch heel blij dat ik naar Saas-Fee ben geweest. Meter poeder in het dal. Niks voor mij zo’n groene wereld.. Dit is lente, geen winter. Volgend jaar hopelijk weer de hele Alpen wit tot in het dal!!(:

  • Illie schreef:

   Zo groen als …. gras, heel onwerkelijk! Gelukkig dat jullie wel genieten van de sneeuw boven en de zon.

 17. joost amsterdam schreef:

  Ik heb vandaag mijn laatste skidag gehad. De hele dag mij prima vermaakt op de pistes van Warth. In de ochtend was het zelfs nog licht aan het sneeuwen. Later weer een zonnige dag. De pistes zijn hier ook prima. Gisteren ook nog bij de Jochelspize geskied in het Lechtal. Daar was het s middags wel te warm, maar de rust en de sfeer is er onovertroffen. We stonden er soms met zijn vieren op de piste.De roofvogels waren op zoek naar hun prooi. Je zag ze prachtige duikvluchten maken. Ik lijk Spy wel hihihi.

 18. Frederic schreef:

  @Johan: ik zie niet in waarom je je zorgen maakt hoor. De eerste dagen van de karnavalsweek valt er sowieso sneeuw in Fiss, en dat ij een sneeuwgrens tot in het dal. OK, reken niet op megadumps, maar toch enkele meer dan behoorlijke opfrissers

  • Chris schreef:

   En geen opfrisser voor Skiwelt Frederic? Man, man wij vallen er dit jaar toch altijd naast. Gelukkig zijn hier nog Simone, Eric en Stephan om ons nog wat hoop te geven. Voorspellingen worden toch iedere keer naar beneden bijgesteld, nog maar zelden in de omgekeerde richting gezien. Wij zijn daar vanaf zaterdag en moet zeggen, word er niet echt vrolijk van. Begin deze week nog mooie sneeuwvoorspellingen, maar wat blijft daar van over?
   Geloof minder en minder in die ‘langetermijn’-voorspellingen!

   • Frederic schreef:

    Ook opfrissers voor skiwelt hoor Chris.
    Denk dat je qua sneeuwkwaliteit een prima week gaat hebben. EC berekent 40cm vanavond en GFS 25cm. Alleen de zon zou wel eens de grote afwezige kunnen zijn. Pas eind van de week nemen de zonkansen flink toe.
    Maar … waar heb je die mooie sneeuwvoorspelling voor Skiwelt gelezen begin deze week? Toch niet hier denk ik, want hier ging het toen over de westkant van de Alpen.
    In ieder geval: veel plezier op je vakantie!

 19. Daniel schreef:

  Ik snap zijn zorg wel; zelf naar Ischgl en daar wordt nu ook het dal groener en groener. Als daar volgende week niet veel valt en de temperatuur gaat stijgen holt het achteruit.
  Maar we houden ons maar vast aan de positieve verhalen over pistekwaliteit!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.