Dat de winter zaterdag meteorologisch eindigt wordt langzaam duidelijk. De eerste zomerse trekjes in de atmosfeer zijn vandaag waargenomen in de Italiaanse en Oostenrijkse Alpen. Zo ook hier in het Skiwelt waar ik nog altijd zit. De troebele en heiige lucht met daarboven uit één enkele doorgroeiende cumulus (stapelwolk) doen je dan ook eerder denken aan een warme zomerdag als aan wintersport. Van deze cumulussen wist een enkele zelfs door te groeien tot een bui, zeer lokaal met zelfs onweer.  

winton1 Op de radar van vanmiddag 15:20 vinden we dan ook de stapelwolken, met een enkele (onweers)bui, weer prachtig terug.  Anders was het beeld al in Frankrijk en delen van Zwitserland.  Hier trekt op dit moment alweer een nieuwe sneeuwstoring over met sneeuw boven de 700 a 1100m.  Met name in het Franse deel houdt deze tot zaterdagochtend aan. 

meribel_village_entrance Val Thorens, heerlijke sneeuwval op dit moment ! Hier kan tot zaterdag ochtend 25 á 30cm bij vallen.

120_24Meer sneeuw valt er later dit weekend aan de zuidkant. Ook zien we zondag Oostenrijk weer mee doen.  Zoals Hajo al eerder aangaf van de week, een Nordstau zit er nog altijd in. Maar wel een hele korte want het Russische hoog lijkt te dominant te blijven. 

Ook Eric heeft vandaag weer een update in de reacties geplaatst in het weerbericht van vanmorgen. Klasse Eric ! En wat herkenbaar voor mij zelf, in deze lift heb ik namelijk vandaag ook 2 keer gezeten haha.

 

Ikzelf heb vandaag geexperimenteert met timelapse’s maken op en rond de piste’s. Hier mijn resultaten ;

 

PS Ik heb nog niet veel ervaring met schrijven/opstellen van weerberichten. Mocht je tips of verbeterpunten hebben voor mij over mijn schrijfstyle, ze zijn van harte welkom in de comments ! 🙂 


Jeroen Elferink

Wintersport is er met de paplepel ingegoten bij Jeroen. Toen hij 4 was maakte hij al zijn eerste meters op de oefenweide achter op de camping in Brixen im Thale. Nu 18 jaar later is wintersport niet meer weg te denken uit zijn leven. Meestal is de eindbestemming Tirol. Daarnaast is hij ook van kleins af aan enorm gefascineerd door het weer. In 2015 is Jeroen afgestudeerd tot manager Bos en Natuurbeheer en hoopt later zijn grootste droom waar te maken ; leven in Tirol.

9 reacties

Gesloten voor reacties.