Nog zonnetje aan de zuidkant. Hier troosteloos grauw. Op achterkant van een envelop uitgerekend hoeveel sneeuw er de komende 36 uur gaat vallen aan de noordkant van de Alpenhoofdkam. Kom je ruwweg op een halve gigaton. Tja de natuur is niet zuinig. De natuur verspilt. De natuur is ruimhartig. Gul. En soms gruwelijk gul. Dat ervaren we ook nu weer eens. Een virus doet niet aan spaarzaamheid. Of duurzaamheid. It just attacks and nature adapts. Natuur is permanente verandering. Permanente aanpassing.

Ook de zon is zeer gul. Strooit royaal met electromagnetische straling. Gisteravond de film Knowing op Netflix gezien. Die eindigt met een iets te gulle zon. Maar voor het weertje vanaf woensdag tekenen we.

De Lage Landen zitten ook op dat warme zonnige spoor. De koude variant voor 5 april is eruit. Nu zien we een aanval op de 20ºC op 9 april aanstaande. Laten we maar doen. De quarantaine kunnen we niet leuker maken maar wel zonniger.

De laatste twee dagen hier in Oostenrijk waren geweldig. Gisteren geskate en zo kan ik het verschil laten zien met vorig jaar zelfde datum. Maar morgen dus alles wit hier en vooral dinsdagochtend als we wakker worden. Ga proberen daar eens een mooie timelapse van te maken.

PS Laatste dagen als tijdverdrijf soms Walking Dead gekeken op Netflix en in die context is dit bericht uit India wel bizar. Is dat positief of negatief dat ik nu soms naar series kijk op Netflix? Mmmm. ga maar weer eens een rondje hardlopen in de vochtige lucht. Goed voor de longen samen met de vitamine D die ik vanochtend al heb getankt onder de zonnebank!

Categorieën: Alpenweer

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

18 reacties

Gesloten voor reacties.