Nog zonnetje aan de zuidkant. Hier troosteloos grauw. Op achterkant van een envelop uitgerekend hoeveel sneeuw er de komende 36 uur gaat vallen aan de noordkant van de Alpenhoofdkam. Kom je ruwweg op een halve gigaton. Tja de natuur is niet zuinig. De natuur verspilt. De natuur is ruimhartig. Gul. En soms gruwelijk gul. Dat ervaren we ook nu weer eens. Een virus doet niet aan spaarzaamheid. Of duurzaamheid. It just attacks and nature adapts. Natuur is permanente verandering. Permanente aanpassing.

Ook de zon is zeer gul. Strooit royaal met electromagnetische straling. Gisteravond de film Knowing op Netflix gezien. Die eindigt met een iets te gulle zon. Maar voor het weertje vanaf woensdag tekenen we.

De Lage Landen zitten ook op dat warme zonnige spoor. De koude variant voor 5 april is eruit. Nu zien we een aanval op de 20ºC op 9 april aanstaande. Laten we maar doen. De quarantaine kunnen we niet leuker maken maar wel zonniger.

De laatste twee dagen hier in Oostenrijk waren geweldig. Gisteren geskate en zo kan ik het verschil laten zien met vorig jaar zelfde datum. Maar morgen dus alles wit hier en vooral dinsdagochtend als we wakker worden. Ga proberen daar eens een mooie timelapse van te maken.

PS Laatste dagen als tijdverdrijf soms Walking Dead gekeken op Netflix en in die context is dit bericht uit India wel bizar. Is dat positief of negatief dat ik nu soms naar series kijk op Netflix? Mmmm. ga maar weer eens een rondje hardlopen in de vochtige lucht. Goed voor de longen samen met de vitamine D die ik vanochtend al heb getankt onder de zonnebank!

Categorieën: Alpenweer

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

18 reacties

Gesloten voor reacties.