Die tauplitz
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken of gewoon genieten. De mooiste momenten beleef je hier.

Zell am See Kaprun
Lees verder >

Gletsjer met zomerski en aangenaam zwemmeer op een steenworp. Dat is wat Kaprun en Zell am See in de zomer bieden. Een unieke combinatie.

Obertauern
Lees verder >

Wandelen, fietsen, klimmen,... het kan hier allemaal.

Gezelligheid troef in dit leuke skioord. Of je nu gaat met vrienden of jouw gezin!

Noordkant Alpen in afwachting van halve gigaton sneeuw

check ook eens

18 Reacties

 1. Getjo schreef:

  Zojuist Maurice de hond gehoord bij harry mens met interessante theorie omtrent corona virus en luchtvochtigheid

 2. Hajo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/03/1585492570.png[/img]
  GFS06 mikt op 25 graden …

  • Martijn sonnenberg schreef:

   Kom maar op met die warmte. Ben toch wel erg benieuwd of dit virus het zo goed doet in ons klimaat als het ‘normaal’ voorjaarsweer is.
   Overigens lijkt Italië op de goede weg. Minder opnames en nieuwe gevallen. Hier in Nederland is het ook hanteerbaar gebleven tot nu toe. Wel wat hulp nodig van onze oosterburen maar dat was vrijwel niet te vermijden

 3. Martijn sonnenberg schreef:

  Hoe is het eigenlijk met de vrouw van Roland Bodegraven afgelopen?

 4. Roland Bodegraven schreef:

  Nee het is heel raar. Dan weer verhoging. Dan koorts. Dan even niks. Dan oogontsteking en daarna weer koorts. Wij weten het niet, dus houden ons maar netjes aan de regels.

  • Martijn sonnenberg schreef:

   Goed dat ze niet in de problemen is geraakt. Wel merkwaardig ziekte verloop. Alleen uit wetenschappelijk oogpunt al interessant om uit te zoeken (naast het pers. belang). Hopelijk snel herstel!

   • Roland Bodegraven schreef:

    Heel raar inderdaad. Maar ach we hebben het gezellig en zo komt jam splinter door de win…. Herfst.

    Hoewel, heerlijk weer de afgelopen week.

 5. Roland Bodegraven schreef:

  Hoe staat het met de maartse buien voor morgen? Moet ik nog voor het raam gaan staan in de ochtend?

 6. Bart (Amsterdam) schreef:

  Best wel lage temperaturen op dit moment in Nederland. In de Ardennen is het sinds vanmiddag weer wit, zie ik. Waarom heeft KNMI eigenlijk geen meetpunt (en snowcam) op het drielandenpunt?

  https://www.meteo.be/nl/weer/waarnemingen/webcams/sneeuw-webcam-mont-rigi-hoge-venen

  • Leo schreef:

   [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/03/1585520528.png[/img]
   Ja, dit is best wel extreem zelfs. En de lucht is droog en de wind zal nog verder wegvallen; wanneer het onbewolkt blijft (dat is wat onzeker) zal het nog flink verder kunnen afkoelen en zijn (decade)records niet uitgesloten, zeker plaatselijk maar mogelijk zelfs landelijk. Op waarnemingshoogte is die kans wat kleiner dan op 10 cm hoogte. Het all time low op 10 cm staat voor de derde decade van maart op -11.2 graden. Overigens is er -deels stationsgebonden- een duidelijke trend in lagere temperaturen (vooral op 10 cm en met name in het voorjaar) zichtbaar. Het wordt bijgehouden sinds 1971 maar zo zijn de toppers veelal van (ver) na 1995. Er zou eens onderzoek naar gedaan moeten worden.. Mogelijke oorzaken zijn m.i. een drogere bodem (minder condensatiewarmte) en de schonere lucht (meer uitstraling) maar precies weten doe ik het niet.

 7. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/03/1585550362.jpeg[/img]
  Vanaf gisteren eind van de dag lichte sneeuwval. De hele nacht hebben de schapenvachten al aan de lijn gehangen. Voor dat de sneeuw ophoudt, met de mattenklopper, de sneeuw eraf slaan. (Sneeuw trekt het vuil eruit) Morgen schijnt de zon weer en dan worden ze allemaal wel weer droog. Nu min 2 graden, lichte sneeuwval en windstil.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.